Aπό που προέρχεται η ονομασία του negroni;

Όποια εκδοχή και αν διαλέξεις, η γεύση του είναι ακαταμάχητη.

Αυτό το κοκτέιλ, πιστεύω ότι είναι ένα «μαγικό». Και αυτό γιατί σε κάθε του γουλιά -αν είναι καλοφτιαγμένο- αισθάνεσαι τη διάθεσή σου να ανεβαίνει. Η παρασκευή του είναι απλή, όμως το αρμονικό δέσιμο των συστατικών του, προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι. Αποτελείται από τζιν, κόκκινο απεριτίφ και βερμούτ με σαγηνευτική πινελιά πορτοκαλιού.

Negroni vs Boulevardier: Πώς να επιλέξεις σωστά ανάμεσα στα δύο

Γιατί λέγεται Negroni;

Το negroni είναι ένα παλιό οικογενειακό όνομα με τις ρίζες του να εντοπίζονται στην Ιταλία και στη Γαλλία. Και υπάρχουν δύο σπουδαίοι συνονόματοι του negroni που θεωρούνται οι δημιουργοί ενός από των πιο δημοφιλή κοκτέιλ όλων των εποχών.

Ο πρώτος τύπος είναι ο κόμης Camilo Negroni από την Ιταλία. Τζογαδόρος, καουμπόης, τραπεζίτης και απλά ένας τύπος που του άρεσε το καλό ποτό. Κάποτε λαχταρούσε να πιει κάτι πιο δυνατό από αυτό που έπαιρνε συνήθως και ζήτησε από τον μπάρμαν Fosco Scarselli να δημιουργήσει μια πιο ποθητή εκδοχή του Americano.

 

 

Από την άλλη υπήρξε στρατηγός Pascal Olivier Comte de Negroni. Ήταν ευγενής και ανώτερος αξιωματικός και του άρεσε να περνάει τα βράδια του σε μια καλή παρέα και με μερικά νόστιμα ποτά, φυσικά. Σε ένα από εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν στη Σενεγάλη της Δυτικής Αφρικής  το 1870, μύησε στους συναδέλφους του για ένα «κοκτέιλ με βάση το βερμούτ», ένα ποτό που τώρα πιστεύεται ότι υπήρξε η αρχική βερσιόν του negroni.

Γιατί το Mezcal Negroni είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της fusion φιλοσοφίας

Ανεξάρτητα από το ποια εκδοχή πιστεύεις περισσότερο, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κοκτέιλ έχει γίνει ροκ σταρ σε κάθε μπαρ και αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, σου δίνουμε τρεις λόγους για να ξεκινήσεις.

1. Έχει μια δυνατή, πικρή γεύση.
2.Φτιάχνεται με ίσα μέρη τζιν, Campari και βερμούτ.
3. Η γεύση είναι ελαφρώς γλυκιά και φυτική με νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών.

Για τα συστατικά

Το τζιν δίνει στο negroni τη βασική του γεύση, δηλαδή το βοτανικό στοιχείο, το απεριτίφ του προσθέτει πικράδα και το γλυκό βερμούτ δίνει μια γλυκιά γεύση και βοηθά στην εξισορρόπηση της πικρίας του απεριτίφ. Μπορείς να παρέμβεις στην ισορροπία του σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Υπάρχουν πολλές προσαρμογές αυτής της απλής συνταγής. 

Η συνταγή είναι απλή

30 ml Τζιν
30 ml γλυκό βερμούτ
30 ml κόκκινο απεριτίφ
1  φλούδα πορτοκαλιού
1 μεγάλος πάγος

Εκτέλεση: Βάζεις το τζιν, το βερμούτ και το απεριτίφ σε ένα ποτήρι με πάγο και ανακατεύεις μέχρι να γίνει κρύο.  Σουρώνεις σε ένα χαμηλό ποτήρι και γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved