Τι είναι o καφές flat white που γιορτάζει σήμερα το Google;

To σημερινό doodle είναι αφιερωμένο σε αυτό, αλλά γιατί θέλουν όλοι να τον δοκιμάσουν;

Αντί για αγαλματίδιο του Όσκαρ, με flat white γιορτάζει τη σημερινή ημέρα η Google. Kαι για εμάς αυτό είναι μία αφορμή για να μάθουμε έναν νέο καφέ για τα ελληνικά δεδομένα. Ο flat white έχει γίνει μία από τις δημοφιλείς επιλογές το τελευταίο διάστημα, ας δούμε τι είναι ακριβώς.

Έρευνα: O καφές είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό

Ειδικότερα, ο flat white ξεκίνησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας κάπου στα μέσα στης δεκαετίας του ’80 παρότι οι Νεοζηλανδοί διεκδικούν την προέλευσή του. Παρασκευάζεται με διπλή δόση εσπρέσο, κατά προτίμηση ristretto -λιγότερη ποσότητα νερού- και αφρόγαλα ελαφρώς διογκωμένο. Στη συνέχεια το γάλα αναμειγνύεται προσεκτικά με τον καφέ με στόχο μια πυκνή κρέμα, που είναι χαρακτηριστική του ροφήματος. Συνήθως σερβίρεται σε κεραμική κούπα με πιατάκι και είναι ο καταλληλότερος καφές για latte art, που δεν μπορεί να γίνει με το κλασικό αφρόγαλα.

 

 

 

Tο αφρόγαλα θα πρέπει να έχει λεία, βελούδινη υφή. Και σε σχέση με άλλους καφέδες με γάλα έχει κάποιες βασικές διαφορές. Σε σχέση με το καπουτσίνο η βασική διαφορά εντοπίζεται στο γάλα, καθώς στον πρώτο σκοπός είναι ο πλούσιος αφρός ενώ στο flat white στόχος είναι το βελούδινο γάλα να αναμειχθεί με τον καφέ. Τέλος, όσον αφορά το latte η διαφορά είναι ότι η αναλογία καφέ προς γάλα είναι υπέρ του καφέ σε σχέση με τον latte.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved