Το μυστικό των  σεφ για νοστιμότερα μπέργκερ

Δεν είναι μόνο το ψήσιμο που κάνει την διαφορά.

Όσο περνούν τα χρόνια και ψήνεις, ο πήχης των ικανοτήτων ανεβαίνει. Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε. Επιβάλλεται να κάνεις το κάτι παραπάνω για να τελειοποιήσεις τις συνταγές και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ψήσιμο. Στο καλό μπιφτέκι, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Μπορεί λοιπόν να ακούμε και να διαβάζουμε πολλά σχετικά με το τέλειο μπιφτέκι και πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί -και τα περισσότερα ισχύουν- αλλά οι σεφ βασίζονται σε κάτι ιδιαίτερο για να πετύχουν την ιδανική γεύση. Την ποσόστωση στο λίπος που περιέχει το κρέας. Το καλό μοσχαρίσιο κρέας έχει καλύτερη γεύση και οι χασάπηδες ξέρουν πώς να εξισορροπούν το κρέας με το λίπος, ώστε να ενισχύσουν τις δυνατότητές του. Ο κιμάς λοιπόν  που ετοιμάζουν, περιέχει συνήθως 80% κρέας και 20% λίπος. Ωστόσο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο, έτσι ώστε να μην στεγνώσει και χάσει την υγρασία για να μην αλλοιωθεί με τη σειρά της η γεύση.

 

 

Οπότε κάθε φορά που ζητάς κιμά από το χασάπη σου, φρόντισε το κομμάτι να έχει και το ανάλογο ποσοστό λίπους, ώστε να μπορείς να πετύχεις ένα καλό ψήσιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved