H Kimera EVO37 έγινε ακόμα πιο όμορφη με τα χρώματα της Martini Racing

Όταν οι μπλε και κόκκινες ρίγες μπαίνουν πάνω στο λευκό καμβά, τότε καταλαβαίνεις ότι το αποτέλεσμα θα προκαλεί σιελόρροια.

Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τον μηχανισμό που κάνει έναν αγωνιστικό χρωματικό συνδυασμό που βασίζεται σε μια διαφήμιση να κατακτά τα επίπεδα του αυτοκινητιστικού φετιχισμού. Από τσιγάρα και πετρελαιοειδή, μέχρι αεροπορικές εταιρείες και είδη ρουχισμού, δεν είναι λίγες οι φορές που τα χρώματα αυτά έγιναν τα επίσημα για μία εταιρεία, ακόμα και για πολλά χρόνια μετά. Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση των γρήγορων μπλε Subaru, ένα απομεινάρι από την εποχή που υπήρχαν διαφημίσεις τσιγάρων και τη διαφήμιση των 555. 

H ιστορία της αναβίωσης της Kimera EVO37

Πιο ειδικά τα χρώματα της Martini Racing που κόσμησαν μια σειρά από πρωταθλητές σε κάθε είδος μηχανοκίνητου αθλήματος, ταυτίστηκαν κυρίως με τη Lancia και τις επιτυχίες της στα ράλι. Συνεπώς ήταν μάλλον αναμενόμενο, αν όχι αυτοεκπληρούμενη προφητεία να δούμε αυτά τα χρώματα κάποια στιγμή και στην Kimera EVO37.

 

 

Για όσους δεν τη θυμούνται, η Kimera EVO37 είναι μια σπουδή πάνω στη θρυλική Lancia 037, την τελευταία των Μοϊκανών στα πισωκίνητα αυτοκίνητα ράλι πριν την καθολική επικράτηση των τετρακίνητων. Οι όροι restomod και replica αδυνατούν να περιγράψουν τη δουλειά που έχει γίνει στην Kimera κάτι που την κατατάσει στην κατηγορία των Homage περισσότερο.

Ένα μάθημα στη λιτή ομορφιά από τη Lancia Fulvia 

‘Ενα αφιέρωμα που γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο με τα κατάλληλα χρώματα. Η έκδοση Martini 7 τιμά τα 7 πρωταθλήματα της Lancia στο WRC και εκτός από τον διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό, παραμένει το ίδιο καταιγιστική με την Kimera που είχαμε γνωρίσει με ένα μπουστάρισμα της τάξης του 10% στην ιπποδύναμη. Αυτό σημαίνει ότι η Martini 7 ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση εξωτικών υλικών, ενώ ο τετρακύλινδρος κινητήρας στο κέντρο με τα 2,1 λίτρα, αποδίδει 550 καθαρόαιμα ιταλικά άτια. 

 

 

Οι ζάντες της έχουν ένα μοτίβο στα μπράτσα που θυμίζει τις τελευταίες Delta Integrale για να ολοκληρωθεί το αφιέρωμα σε έκταση χρόνου, ενώ το εσωτερικό έχει ντυθεί με μπλε αλκαντάρα, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Lancia στις δεκαετίες του ‘70 και το ‘80. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved