Assosiated Press Ο μύθος της Mustang έχει βάλει πλώρη για τα 70

Το θρυλικό μοντέλο της Ford έκλεισε 60 χρόνια ζωής και συνεχίζει.

Και μόνο που το προφέρει κανείς, του γεμίζει το στόμα: Το Mustang ακούγεται τόσο βαρβάτο, όσο και το ίδιο το μοντέλο αυτοκινήτου που εκπροσωπεί. Πέρασαν 60 χρόνια από τη μέρα που η Ford Mustang 1 γνώρισε για πρώτη φορά την άσφαλτο και έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτη, όντας το σπορ αυτοκίνητο που κάθε άντρας θα ήθελε να έχει.

 

Είπαμε  πρόσφατα αντίο στο σπορ σύμβολο της αυτοκίνησης, το Audi TT 

Για την ιστορία

Το παρθενικό μοντέλο της παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης στις 17 Απριλίου 1964 και σε χρόνο dt  σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας της με περισσότερα από 418.000 αυτοκίνητα.

Μάλιστα, πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ, αυτό της πρώτης της νίκης στο Tour de France από την πρώτη κιόλας χρονιά της κυκλοφορίας της, ανοίγοντας έτσι μια σπουδαία παράδοση στους αγώνες αυτοκίνησης.

 

Γιατί οι άντρες σταμάτησαν να γουστάρουν τα αυτοκίνητα;

Από το 1964 μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί συνολικά, επτά γενιές Mustang σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και όπως ήταν λογικό, η φήμη του επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς της ποπ κουλτούρας, όπως ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, μέχρι και τα videogames. Παράλληλα αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο του Facebook. 

Κάπως έτσι, η Ford Mustang βάζει πλώρη για τα 70 της χρόνια και εμείς θυμόμαστε τις πιο εικονικές εμφανίσεις της σε ταινίες:

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved