pexels Πιστεύαμε ότι το ερωτικό content θα έσωζε και την ερωτική μας ζωή, αλλά κάναμε λάθος

Εκείνη η στιγμή που μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη σεξουαλική σας ζωή.

Το πορνό ήταν πάντα το εύκολο θύμα. Το έχουν κατηγορήσει, το έχουν χλευάσει, αλλά η πλειοψηφία ανοίγει κρυφά τον υπολογιστή ή το κινητό ώστε να παρακολουθήσει έστω και μία 5λεπτη σκηνή. Όσο αντέχει κανείς. Με τα χρόνια, το πορνό σταμάτησε να θεωρείται το «Μεγάλο Κακό», σταδιακά παραδεχτήκαμε πως όλοι βλέπουμε και φτάσαμε στο σήμερα να θεωρείται mainstream. Το Only Fans, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε άνθρωπο της διπλανής πόρτας να γίνεται πρωταγωνιστής και να βγάζει χρήματα χωρίς να τον «εκμεταλλεύεται» το οποιοδήποτε studio παραγωγής, βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ σελίδες όπως το Pornhub διεύρυναν τους ορίζοντές τους και τη θεματολογία τους. Μέχρι και ντοκιμαντέρ για την κλιματική κρίση είδαμε στις ροζ οθόνες μας.

 

 

Το πορνό έχει βοηθήσει ζευγάρια να βάλουν ποικιλία στο ρεπερτόριό τους αλλά πλέον έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε και για όλες αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις. Το πορνό δεν είναι κανονικό σεξ. Αυτό το κατανοούμε από τα μεγέθη και τους χρόνους. Παίζουν με το μυαλό μας, με τα συναισθήματα και το ένστικτό μας. Μάλιστα μπορεί να αποβούν καταστροφικά στο σεξ, όταν δεν μπορούμε να πάρουμε το βλέμμα μας από την οθόνη.

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να παρακολουθείς πόρνο από το κινητό σου;

Υπάρχουν ζευγάρια που ενώ βλέπουν πορνό, αντί να κάνουν πράξη όλα όσα βλέπουν, παραμένουν προσκολλημένα στην οθόνη. Εστιάζουν στο βίντεο κατά τη διάρκεια του σεξ και δεν έχουν καμία οπτική επαφή ο ένας με τον άλλον ακόμη και στο φιλί. Νιώθουν αποκομμένοι και νευρικοί, κάτι που δεν αποτελούσε σκοπό πριν την πράξη. Το σεξ γίνεται περισσότερο ευχάριστο και ουσιαστικό όταν δίνουμε το «παρών» ψυχή και σώμα.

 

 

 

Πώς θα καταφέρεις να το πεις με τρόπο στη σύντροφό σου;

Είναι σημαντικό να μην την ενοχοποιήσεις ή θυμώσεις μαζί της. Προσπάθησε να το παρουσιάσεις ως ένα θέμα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε μαζί. Κάνε ξεκάθαρο πως δεν αφαιρείς το πορνό από τη σεξουαλική σας ζωή αλλά προσπαθείτε να βρείτε μία μέση λύση που θα λειτουργεί και για τους δυο. Μιλήστε για όλα αυτά που σας αρέσουν. Σεξουαλικά παιχνίδια; Νέες θέσεις; Παιχνίδι επιρροής; Αφού μοιραστείτε τις επιθυμίες σας, κλείστε τις οθόνες και διευρύνετε τη φαντασία σας. Ενδεχομένως ν’ ανοίξει ακόμη μία πόρτα σε μια σειρά από νέες σεξουαλικές ανακαλύψεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved