pexels Γιατί πρέπει να σταματήσεις να παρακολουθείς πόρνο από το κινητό σου;

Μία ανησυχητική έρευνα που αξίζει να διαβάσεις.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας. Προσφέρουν ευκολία στην επικοινωνία, στην δουλειά αλλά φυσικά και στην απόλαυση. Τα smartphones είναι απαραίτητα εργαλεία και σ’ έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο φιλικός προς την τεχνολογία, κανείς δεν μπορεί να κάνεις χωρίς αυτά. Τα social media είναι οι κυρίαρχες εφαρμογές, η ενημέρωση γίνεται άμεσα από τα sites και δεν χρειάζεται να κουβαλάς συνέχεια το laptop μαζί σου.

Τελικά πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις μαζί της πορνό ή όχι;

Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που καλό είναι το κινητό να απέχει από τη ζωή σου. Είναι εκείνες οι πικάντικες ώρες που θέλεις να δεις ένα ερωτικό βίντεο (ναι ξέρουμε, όχι εσύ ένας φίλος σου). Και σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, η σχέση κινητό και παρακολούθηση πορνό δεν είναι το καλύτερο match. Ενώ η απλότητα και η ευκολία παρακολούθησης πορνό από μια κινητή συσκευή αποτελεί μία δελεαστική επιλογή, είναι μια πρακτική επικίνδυνη. Η εταιρεία τεχνολογίας ασφάλειας κινητής τηλεφωνίας, Wandera, ανέφερε ότι πρόκειται για μία πρακτική που θέτει σε υψηλό κίνδυνο το να δεχθούμε χακάρισμα. Εξέτασε την ασφάλεια των ιστοσελίδων πορνό και των φορητών συσκευών και έβγαλε ορισμένα ανησυχητικά συμπεράσματα.

 

 

Διαπίστωσε ότι «σχεδόν το ένα τέταρτο του κακόβουλου λογισμικού σε κινητές συσκευές προέρχεται από πορνογραφικούς ιστότοπους» και επειδή «τα λειτουργικά συστήματα smartphone, ειδικά τα Android, δεν είναι τόσο ασφαλή όσο οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία που μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν οι χάκερ».

Έρευνα: Ποια ελληνική πόλη βλέπει περισσότερο πορνό;

Η Wandera εξέτασε μια σειρά από διαφορετικούς ιστότοπους πορνό και διαπίστωσε, κατά τη στιγμή της έρευνάς της, ότι 40 από τους 50 κορυφαίους ιστότοπους περιεχομένου για ενήλικες, όπως το Brazzers, το Ashley Madison και το AdultFriendlyFinder, είχαν εκτεθεί σε διαρροές δεδομένων.

 

 

Συμπέρασμα; Αν πρόκειται να παρακολουθήσεις πορνό, οφείλεις να γνωρίζεις ότι η παρακολούθηση μέσω του smartphone είναι μια εξαιρετικά λανθασμένη επιλογή. Ανεξάρτητα του πόσο βολικό είναι, θέτει εσένα και τις πληροφορίες σου σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο χακαρίσματος σε σύγκριση με τη χρήση υπολογιστή.

Να το πεις και στον φίλο σου από το χωριό που δεν τον ξέρουμε και ίσως τον ενδιαφέρει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved