associated press Γιατί οι άντρες είμαστε “τσακωμένοι” με το αντηλιακό;

Το να φλερτάρεις με το έγκαυμα και τις μελλοντικές ρυτίδες δε θα σε κάνει περισσότερο άντρα.

Ο άντρας οφείλει να βελτιώνεται. Αυτή είναι η φύση του. Η περιποίηση αποτελούσε μία κόκκινη γραμμή που δεν τολμούσε να περάσει. Ωστόσο αυτό το ταμπού τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει και οι άντρες αρχίζουν να συμπεριφέρονται σωστά στον εαυτό τους. Από τα μπαρμπέρικα που έχουν γίνει τα νέα καφενεία μέχρι την περιποίηση προσώπου και το μανικιούρ - πεντικιούρ. Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι ο καθρέφτης μας προς την κοινωνία και κακά τα ψέματα, όλοι θέλουμε να αρέσουμε. Δεν υπάρχει κάτι το κακό σε όλο αυτό. 

Και ενώ έχουν γίνει βήματα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, υπάρχει κάτι που αγνοούμε. Είναι το αντηλιακό. Οι άνδρες έχουμε μία κακή σχέση με το αντηλιακό, σε ανεξήγητο βαθμό. Θεωρούμε πως δεν το έχουμε ανάγκη, την ίδια στιγμή που κάθε δερματολόγος τονίζει με μεγάλα γράμματα το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πεποίθηση. Μάλιστα το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι και την παραλία. Οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο, ακόμη και στις συννεφιασμένες μέρες. Το ηλιακό φως και η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζουν ποικιλοτρόπως τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αρνητική τους δράση δε σταματάει τις ημέρες του χειμώνα ή τις ημέρες που δε φαίνεται να έχει και τόσο ήλιο. Είναι σημαντικό επιπλέον να επισημάνουμε την προσθετική ιδιότητα της ακτινοβολίας, καθώς αυτή συσσωρεύεται με αποτέλεσμα οι βλάβες να εμφανίζονται ακόμη και χρόνια μετά.

 

 

Ποιες είναι οι βλάβες που μπορούμε να αποφύγουμε με την χρήση αντηλιακού όλο τον χρόνο; Να καθυστερήσουμε τη γήρανση του δέρματός μας (φωτογήρανση). Μέσω ενός γενετικού μηχανισμού το ηλιακό φως και η υπεριώδης ακτινοβολία αδρανοποιούν τα γονίδια που παράγουν κολλαγόνο. Να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό. Η ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται πως σχετίζεται άμεσα με την καταστολή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας των κυττάρων. 

Πόση ώρα μπορείς να μείνεις στον ήλιο αν βάλεις αντηλιακό;

Να προστατεύσουμε το δέρμα μας από το ερύθημα (το κοινό «κοκκίνισμα»), αλλά και το ηλιακό έγκαυμα. Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως μπορεί το «κάψιμο» από τον ήλιο να υποχωρεί χωρίς να αφήνει ουλές, όμως δεν είναι τόσο αθώο καθώς δρα αθροιστικά με το επόμενο έγκαυμα, γεγονός που μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Να προστατευτούμε από λοιμώξεις, η ανοσία μας στις οποίες μειώνεται από το ηλιακό φως.

 

 

Η κακή σχέση των αντρών με το αντηλιακό πρέπει να βελτιωθεί. Μία επίσκεψη στον δερματολόγο θα σου λύσει όλες τις απορίες. Και στο αντηλιακό μην τσιγκουνεύεσαι. Το αντηλιακό με 50 Δείκτη Προστασίας είναι το ιδανικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved