Ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα

Τώρα θα φτιάξεις κορμί για το καλοκαίρι. Τώρα όμως.

Έχουμε μπει αισίως στο δεύτερο δεκαήμερο του 2017, οι γιορτές πέρασαν και ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, με πολύ ενέργεια αλλά και ένα στομάχι γεμάτο κουραμπιέδες, μελομακάρονα, γαλοπούλες και ότι άλλο χλαπακιάσαμε τις Άγιες ημέρες. Έχεις σοκαριστεί καθώς με τόσο που έφαγες δεν σ' αρέσει πλέον το σώμα σου, ωστόσο δεν σημαίνει πως πρέπει να σε πάρει και από κάτω. Όπως και στη δουλειά σου, μετά από κάθε μεγάλο διάλειμμα έτσι και στην άσκησή σου, θα σου πάρει χρόνο για να επανέλθεις στα προ Χριστουγέννων στάνταρ σου. 

Μόνο μη σου πάρει πολύ χρόνο, γιατί χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, το καλοκαίρι και φέτος θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από ότι το περιμένεις. Μόλις 140 μέρες έμειναν για την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Κρίμα δεν είναι να πας με μπάκα στο πρώτο σου μπάνιο;

200

Ναι, το ξέρω ότι σκέφτεσαι μέσα σου «μας δουλεύει ο Κάβουρας;». 140 μέρες ακούς και λες «χρόνος υπάρχει», αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσεις θα έχει φτάσει Μάιος και τότε δυστυχώς το σώμα δεν θα στρώσει. Λυπάμαι που στο λέω. Μέχρι να μπεις σε πρόγραμμα, ο μεταβολισμός σου να συνηθίσει και η γράμμωση να κάνει την εμφάνισή της, θα χρειαστείς τουλάχιστον ενάμισι με δύο μήνες. Και εκεί που λες το πήρες απόφαση να ξαναρχίσεις, έρχεται ο τυφώνας Αριάδνη και το στρώνει σε όλη την Ελλάδα. Πού να γυμναστείς τώρα.

Για αυτό λοιπόν σε σένα, που θες να είσαι έτοιμος και κορδωμένος στην παραλία, που γουστάρεις να παίζουν τρίλιζα αντί για τραμπολίνο στην κοιλιά σου, να έχεις χέρια – αγωγούς, πόδια γρήγορα σαν του Flash αλλά δεν μπορείς με τίποτα να αφήσεις κάτω το πιρούνι, κάνε άμεσα την αρχή. Είτε η Ελλάδα βρίσκεται σε λευκό κλοιό είτε όχι. Και οι παρακάτω λόγοι θα σε πείσουν να το κάνεις.

 

1. Γυμναστική και δουλειά; Γίνεται

Με τόσο χιόνι που ‘πεσε, τι να πω. Δεν φαντάζομαι το αφεντικό να τρελάθηκε και να σε αναγκάσει να πας γραφείο. Εκτός και αν σου ‘κανε δώρο κάνα snowmobile, οπότε πάω πάσο. Νταξ, όπως και να το κάνουμε, η δουλειά δεν σταματά ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάτσεις σπίτι με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Άνοιξε το λάπτοπ, και ταυτόχρονα ξεκίνα γυμναστική όσο θα τρέχουν οι εξελίξεις. Άσε που θα έχεις πιο μεγάλη όρεξη και ενέργεια για την εργασία σου. Δοκίμασέ το.

ron

 

2. Ευκαιρία για αποτοξίνωση

Το κάψαμε στις διακοπές ε; Ευκαιρία βρήκες τώρα που άραζες, οπότε άδειασες κάθε πιατέλα που σου προσέφεραν σε οικογενειακά τραπέζια και πλέον το six pack μοιάζει με ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα. Το χιόνι είναι δεδομένο ότι δεν θα σε βοηθήσει να βγεις έξω για τρέξιμο, για γυμναστήριο ή έστω για λίγο περπάτημα, αλλά ήρθε η ώρα να το πάρεις πατριωτικά. Να πεις όχι στη λιγούρα. Στην τελική λυπήσου τον ντελιβερά που πρέπει να σου φέρει τις πίτσες με το έλκηθρο.

food

 

3. Της λείπουν οι κοιλιακοί σου και ας μην το παραδέχεται

Σε είχε γνωρίσει και αγαπήσει γραμμωμένο, συνήθιζε να ακούει τις φίλες της να θαυμάζουν το σώμα σου όταν σε είδαν με μαγιό στην παραλία, και ένιωθε περήφανη. Μετά το χριστουγεννιάτικο φαγοπότι όμως το παντελόνι δεν κλείνει πλέον με ευκολία, τα μποξεράκια θέλουν άλλαγμα ενώ τα ρούχα μοιάζουν πια βαφτιστικά. Νταξ, σε αγαπάει αδερφέ, δεν θα σε αφήσει επειδή τρως δίχως αύριο. Όμως να ξέρεις, υπάρχουν πολλές φορές που κοιτάει τη φωτογραφία σας από το περασμένο καλοκαίρι και αναπολεί. Είπαμε, έχει και η κοιλίτσα τη γοητεία της. Εσένα όμως δεν σου πάει. Για αυτό λοιπόν, γυμναστήριο πάλι και κυρίως, διατροφή.

joey

 

4. Αν δεν ξεκινήσεις άμεσα δεν υπάρχει επιστροφή

«Εντόπισε το κακό πριν να είναι αργά» δεν λέμε; Έτσι κι εδώ, μόλις το συνειδητοποιήσεις χωρίς να έχουν περάσει τρεις μήνες, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Όσο όμως το αφήνεις, σε αφήνει εκείνο. Μακάρι η γράμμωση να ήταν σαν το ποδήλατο, και όποτε την ήθελες πίσω αυτή να εμφανιζόταν. Αλλά η γυμναστική θέλει υπομονή, μεθοδικότητα και –το ξέρω γίνομαι κουραστικός -  διατροφή. Ξεκίνα άμεσα, γιατί σε λίγο καιρό, που θα είσαι παραπάνω κιλά από τώρα, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

bean

 

5. Κάν’ το για σένα πριν να είναι αργά

Όπως είπαμε παραπάνω 140 μέρες έμειναν για την πρώτη μέρα του Ιούνη.  Μέχρι τότε μένεις ήρεμος. Το κορμί σου μπορείς να το δεις άλλωστε μόνο εσύ μέχρι τότε. Όμως φιλαράκο το φωνάζω και το επαναλαμβάνω. 140 μέρες δεν είναι πολλές. Αν αρχίσεις Μάιο την άσκηση, άστο. Την πάτησες. Δεν θα προλάβει να στρώσει το κορμί μέχρι το πρώτο σου μπάνιο. Έχε στο νου ότι αν νιώθεις καλά με το σώμα σου, είσαι πολύ πιο αποδοτικός στη δουλειά σου, ενώ κάθε μέρα έχεις μεγαλύτερη ενέργεια σε ότι κάνεις. Μην αμελείς τον εαυτό σου.

fat

 

Για αυτό λοιπόν αδερφέ, εκμεταλλεύσου το χρόνο σου, βρες ξανά τους ρυθμούς σου και ξεκίνα από τώρα την εκγύμναση και την καλή διατροφή. Μην είσαι σαν εκείνους που λένε «από Δευτέρα δίαιτα» και η μέρα είναι Τρίτη. Οι γιορτές πέρασαν, και η παραλία σε περιμένει. 

Αν δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις επειδή χιονίζει, ρίξε μια ματιά εδώ και γυμνάσου άνετα στο σπίτι, χωρίς καν να έχεις βάρη ή όργανα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved