Run Athens, Run!

Το Wake Up Street βγαίνει σήμερα για απογευματινό τρέξιμο. Ψήνεσαι;

Το κάνουν από τον Απρίλιο του 2014 κι αν είσαι από εκείνους που τριγυρνούν στο Κέντρο της Αθήνας, ενδεχομένως και να τους έχεις πετύχει. Ένα πολύχρωμο παρεάκι από ομορφιές και παλικάρια, που κάθε Τετάρτη εκεί γύρω στις εξίμιση τα άγρια χαράματα το πρωί συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία, λένε τις καλημέρες τους, κάνουν τις διατάσεις τους και ξεκινάνε όλοι μαζί για ένα χαλαρό τρέξιμο τεσσάρων μάξιμουμ χιλιομέτρων. Είναι ωραίοι τύποι κι ακόμη πιο ωραίες τύπισσες εκεί στο Wake Up Street, δεν το κάνουν για τη μόστρα και το εφέ, ούτε για να φανούν αντισυμβατικοί. Έχουν καψούρα με το τρέξιμο κι απλά τρέχουν για να τρέξουν, να γνωριστούν μεταξύ τους και να περάσουν όμορφα.

«Μα, στις 6:30 ρε φίλε;».

Προφανώς με αυτόν τον τρόπο έχουν βρει το μαγικό που λύνει το ξόρκι της πρωϊνής μουντίλας. Κι αν ρίξεις μια ματιά στις φωτογραφίες της ομάδας στο facebook, φαίνεται ξεκάθαρα πως το πράγμα δουλεύει.

 DSC3731 1 min

Η ίδια αυτή συλλογικότητα η οποία βλέπει τους συμμετέχοντες να αυξάνουν συνεχώς, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Κόσμος και κοσμάκης, τους ζήτησε να κάνουν μια παρέκκλιση και να οργανώσουν μία συγκέντρωση για τρέξιμο όχι ένα ξημέρωμα Τετάρτης, αλλά ένα απόγευμα Κυριακής. Ο Ορέστης Παβατζόγλου, εκ των εμπνευστών της ομάδας (ο έτερος είναι ο Δημήτρης Σαμαράς), δεν φαίνεται να είναι από τα άτομα που χαλάει εύκολα χατίρια. Κι ως εκ τούτου, η ανακοίνωση που βγήκε πριν από μερικές ημέρες σχετικά με τη διοργάνωση του πρώτου απογευματινού Wake Up Street, δεν τη χαρακτηρίζεις και ως μη αναμενόμενη. «Ο κόσμος ζητάει, εμείς ακολουθάμε. Αυτό είναι το μοτό μας. Δεν κάνουμε σχέδια, ούτε προγραμματίζουμε την επόμενη κίνησή μας. Το ξεκινάμε πιλοτικά και θα το συνεχίσουμε την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα ή όποτε δούμε ότι η ζήτηση από τον κόσμο είναι μεγάλη», μου λέει όταν τον ρωτάω αν σκαρφίζονταν καιρό την... απογευματοποίηση του τρεξίματός τους. 

«Είπαμε να το ξεκινήσουμε από αυτήν την Κυριακή 4/12. Θα μαζευτούμε στις 18:25 στο «Flamme Rouge - cycle cafe bar» στην οδό Σοφρονίου 5, στο Γκάζι κι από εκεί θα ξεκινήσουμε μία διαδρομή 9 περίπου χιλιομέτρων η οποία θα κάνει στάσεις στον Άρειο Πάγο, το Ζάππειο και τη Μητρόπολη Αθηνών. Θα υπάρχουν 4 διαφορετικά γκρουπ ταχυτήτων στα οποία θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.» Η συμμετοχή εννοείται πως γίνεται χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. 

Οι διαφορές του να τρέχεις με την τσίμπλα στο μάτι συγκριτικά με το after work τρέξιμο, είναι σημαντικές καθώς το πρωί ο οργανισμός σου -αν και διαμαρτυρόμενος αρχικά- είναι πολύ περισσότερο δοτικός στο να καταπιεί χιλιόμετρα. Συμφωνεί κι ο Ορέστης, ο οποίος συμπληρώνει πως «για κάθε άνθρωπο, βέβαια, υπάρχει μια σχετικότητα σε ότι αφορά το δίλημμα πρωινό ή βραδινό τρέξιμο. Η αλήθεια πάντως είναι πως το δικό μας εγχείρημα δίνει την ευκαιρία σε εκείνους που διστάζουν να έρθουν μαζί μας τις Τετάρτες, να το κάνουν αυτή την Κυριακή. Δεν θα μου φανεί περίεργο, λοιπόν, αν δω καμιά 200αριά ανθρώπους να ξεκινούν μαζί μας τρέξιμο από το Γκάζι.» 

Σε κάθε περίπτωση, όσοι το σκέφτονται να κατέβουν αλλά διστάζουν ως πρωτάρηδες, ας έχουν στο μυαλό τους ότι το κλίμα στο WUS απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ανταγωνιστικό και σνομπ. Και αυτονόητα, δεν απευθύνεται σε άτομα που έχουν βγάλει τη σχολή της ΟΥΚ. Μπορεί ο Ορέστης να είναι... πουλαδερός (πρώην ειδικοδυναμίτης-Αλεξιπτωτιστής γαρ), αλλά η όλη διαδικασία πολύ περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μια ενεργητική μέθοδος κοινωνικοποίησης παρά ως ένα απλό αθλητικό event. Κι αν μετά τις πρωινές τους τρεχάλες, συνήθως μαζεύονται σε ένα καφέ πίσω ακριβώς από το Παναθηναϊκό Στάδιο για να πιουν τους χυμούς, τους καφέδες τους και να φάνε τις φρουτοσαλάτες τους χαβαλεδιάζοντας, στο σημερινό, απογευματινό Wake Up Street τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά. «Θα έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, οπότε θα είμαστε πιο χαλαροί. Κανείς δεν θα βιάζεται να πάει στη δουλειά του μετά το τρέξιμο. Όταν επιστρέψουμε στο τέλος στο Flamme Rouge, εννοείται πως θα κάτσουμε να πιούμε τις μπύρες μας για να χαλαρώσουμε».

Όχι, δεν είναι παράταιρο μια ομάδα που ξεκουνάει τον κόσμο μέσα από το τρέξιμο να καλεί σε μπυροποσία. Είπαμε. Το Wake Up Street, δεν είναι ένα υστερικά χαζοχαρούμενο κλαμπ για φιτ τυπάκια. 

*Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το event στο site του Wake Up Street.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved