«Κανένα καυτερό τρώμε;»

4 μπαχαρικά που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό σου.

Η αλήθεια είναι πως όλοι ψάχνουμε έναν τρόπο για να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας, ιδιαίτερα μετά τις κραιπάλες των διακοπών. Μάλιστα αν αυτός ο τρόπος είναι κάτι εύκολο που έχει να κάνει με τη διατροφή και όχι με κάποιο πρόγραμμα ασκήσεων για Λοκατζήδες τότε ακόμα καλύτερα.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πως συνήθως ελπίζουμε πως με ΜΙΑ και μόνο κίνηση θα χάσουμε την μπυρκοιλιά που εκτρέφαμε τόσον καιρό –αλίμονο θέλει αρετή και τόλμη κάτι τέτοιο. Κι όχι μια κίνηση ρουά ματ, δεν υπάρχουν αυτά!

Μπορούμε όμως να κάνουμε μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως το να βάλουμε κάποια μπαχαρικά στον οργανισμό μας, τα οποία είναι ικανά να βάλουν φωτιά στον μεταβολισμό μας.

1. Μουστάρδα σε σκόνη

Mustard Powder Substitute

Αν απλά φτιάχνεις βρώμικο στο σπίτι και μπουκώνεις τη μαγιονέζα με 10 τόνους μουστάρδα σε σκόνη, η μουστάρδα δε θα σε σώσει όπως καταλαβαίνεις! Σίγουρα όμως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να σε γλυτώσει να κόψεις περίπου 45 θερμίδες από κάθε γεύμα.

2. Πιπέρι Καγιέν

cayenne

Αυτό εδώ καίει πολύ. Σαν Διάβολος σχεδόν. Όταν όμως το τρως είναι σα να κάνουν κατάληξη στο σώμα σου δαίμονες που σε βάζουν mode «βάλε παντού φωτιά». Πάρα πολύ καλός σύντροφός σου στη μάχη ενάντια στο πάχος και υπέρ του μεταβολισμού σου.

3. Κουρκουμάς

turmeric

Τι είναι πάλι αυτό; Αν δεν είχε γιαγιά Μικρασιάτισσα μάλλον δε θα το έχεις δει. Βέβαια το έχεις φάει αλλά δεν το ξέρεις, καθώς το χρησιμοποιούν κατά κόρον στα Ινδικά μαγαζιά. Ευτυχώς δεν είναι τόσο (έως καθόλου) καυτερό αλλά τη δουλειά του την κάνει καλά σχετικά με τον μεταβολισμό.

4. Κανέλλα

cinnamon

Τι έγινε, δεν το περίμενες αυτό; Δεν καίει η αγαπημένη σου κανελίτσα είναι αλήθεια, όμως έχει μια δικιά της αψάδα. Που μπορεί να ζωντανέψει και το πιο βαρετό πιάτο, όπως το γιαούρτι. Έχει την ιδιότητα να μειώνει το ποσοστό λίπους που αποθηκεύει το σώματα μετά από κάθε γεύμα ενώ παράλληλα μας βοηθάει να ξεχνάμε με τη γεύση της την καταραμένη τη ζάχαρη!

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε πως δεν υπάρχει ΕΝΑΣ μόνος δρόμος για να βελτιώσεις τη σωματική σου κατάσταση, αυτά εδώ όμως τα δώρα του Θεού των Μπαχαρικών θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved