Σου δίνουμε 15 μικρά όπλα για τη μάχη ενάντια στην Μπυροκοιλιά

Αυτήν που έχασες πριν τις διακοπές.

Όταν ήρθε το Καλοκαίρι εσύ δεν ήσουν έτοιμος. Το είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου αλλά δεν τα κατάφερες. Του είχες πει πως δε θα έβγαινες στις παραλίες με μπυροσκεμπέ, όμως δεν σε άκουσες. Και έσκασες στις πλαζ με μια κοιλιά σαν κι αυτή του Μπάρμπα σου του Λάκη που μια ζωή τον κορόιδευες.

beer belly 1

Διότι η μάχη ενάντια στο πάχος αυτή της περιοχής είναι ένας αέναος πόλεμος που διεξάγει το ανδρικό φύλο ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό. Κι αφού δεν τα κατάφερες να βγεις νικητής στις διακοπές έχεις μια ακόμη ευκαιρία τώρα που ξεκινάει η σεζόν.

Εμείς ετοιμάσαμε για σένα 15 μικρά όπλα για τη μάχη σου ενάντια στη Μπυροκοιλιά. Που αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να βοηθήσουν μια μέρα να κερδίσεις τον πόλεμο.

1. Παραπάνω λαχανικά, φάε.

Έλα, αυτό το περίμενες. Είναι υγιεινά, μπορούν να σε χορτάσουν σε κάποιο βαθμό, δεν έχουν καθόλου λίπος και λίγες θερμίδες.

2. Αν θες αναψυκτικό, ας είναι light

ΟΚ, δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία και το σώμα οι «κόλες» όμως τις θέλουμε. Ας είναι τουλάχιστον χωρίς επιπλέον θερμίδες (αν και ούτε αυτές είναι υγιεινές αλλά νταξ τώρα…)

3. Το Τσάι, αυτός ο φίλος

Κοίτα γενικά η καφεΐνη και η τεΐνη βοηθούν στο να περιορίσουν το πάχος. Απλά επειδή αν πίνεις όλη μέρα φρέντο, γύρνα το καλύτερα στο τσάι για να πνίγεις τον πόνο σου που δεν κάνει να τρως (πολλά) γλυκά.

EeiurP1

4. Το Επιδόρπιο, αυτός ο εχθρός

Γλυκά είπαμε; Μήπως να τα ξεχάσεις για λίγο καιρό;

5. Θα κοιμηθώ νωρίς…

Αν θες να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου πρέπει να βρεις χρόνο. Αλλά χρόνο δεν έχεις. Άρα τι κάνεις; Ξυπνάς πιο νωρίς, αυτό κάνεις.

6. Βαράκια. Κάνε.

Όταν σηκώνεις βάρη χτίζεις μυς. Και καις θερμίδες. Που αλλιώς θα γίνουν κοιλιά. Τόσο απλά.

action

7. Να κόψουμε λίγο τα ψωμιά;

Πιο επιστημονικά άσε λίγο στην άκρη τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (άσπρο ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά) στην άκρη, γιατί δε σε βοηθάνε.

8. Πρωτεΐνη αγάπη μου!

Αντίθετα μπορείς να φας παραπάνω πρωτεϊνή. Παραπάνω κρέας με άλλα λόγια. Απλά χωρίς σάλτσες και απέφυγε τα λιπάκια οκ;

9. Ασκήσεις για όλο το σώμα

Πιο απλά: πους απς και βαθιά καθίσματα, γκέγκε;

salad original

10. Ξεκίνα με σαλάτα

Κάθε γεύμα, εκτός από το πρωινό για να μη σου γράφουμε και υπερβολές. Θα σε χορτάσει και δε θα ψάχνεσαι με την ίδια μανία για τηγανητές πατάτες.

11. Στο φούρνο, όχι στο τηγάνι

Αυτό δεν είναι σπόντα για τις τηγανητές πατάτες. Αυτό είναι διαταγή διακοπής τηγανητής τροφής.

12. Το πρωινό μην το ξεχνάς

Αυτό που άκουσες! Αυτό το πίνω έναν καφέ και ξεκινάω δε βοηθάει. Πρέπει να εκκινήσεις τον μεταβολισμό σου και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος!

pizza hut delivery

13. Έλεος με τα ντελίβερι!

Τι θα γίνει μωρέ, θα μαγειρέψεις πότε τίποτα μόνος σου; Δεν είναι κατάσταση αυτή και κυρίως: δεν είναι υγιεινή.

14. Μην τρως σε fast forward

Με ρέγουλο τις μπουκιές σου αδερφέ. Όταν τρως αργά και χορταίνεις περισσότερο και χαλαρώνεις περισσότερο και το ευχαριστιέσαι καλύτερα.

15. Ξέχνα το ασανσέρ

Δεν εννοούμε αν δουλεύεις στον Πύργο των Αθήνων. Αλλά ας δουλεύεις στον 3ο όροφο καλό είναι να κινείσαι λίγο. Δε θα περπατήσεις που δε θα περπατήσεις την υπόλοιπη μέρα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved