Peter Hapak | ESPN Sports Η προπόνηση του Φλόιντ Μεϊγουέδερ θυμίζει λίγο Ρόκι

6 old school αερόβιες ασκήσεις που έχουν διαχρονική αξία. 

Έμειναν λιγότερες από 10 μέρες για τον αγώνα του Μεϊγουέδερ με τον ΜακΓκρέκγορ που θα διεξαχθεί στις 26/8 στο Λας Βέγκας. Ο ΜακΓκρέγκορ μπορεί να είναι ο πιο προκλητικός σε επίπεδο δηλώσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανός πυγμάχος δεν προετοιμάζεται με όλες του τις δυνάμεις για τον αγώνα. Μάλιστα πριν μερικές μέρες είχε εκφράσει δημοσίως τα παράπονά του για τα χτυπήματα του ΜακΓκρέγκορ στο σπάρινγκ.

Αυτά μπορούμε να τα αφήσουμε κατά μέρος προς το παρόν γιατί εδώ το θέμα μας είναι άλλο. Η αερόβια προπόνηση του Μεϊγουέδερ εν όψει της αναμέτρησης. Πιθανόν αν θυμάσαι ότι πριν από λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει την πολύ υψηλής έντασης προπόνηση του ΜακΓκρέγκορ.

Για τον κόσμο του μποξ οι προπονήσεις του 40χρονου πυγμάχου είναι μυθικές, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κάποια καινοτομία, καθώς ο Μεϊγουέδερ προτιμά απλές ασκήσεις που θυμίζουν αρκετά εκείνες του Ρόκι.

Για πάμε:

1. Σχοινάκι

Εδώ το κλειδί είναι η ποικιλία. Δοκίμασε διαφορετικά αλματάκια στη διάρκεια του 10λεπτου και φυσικά μην ξεχνάς να εναλλάσσεις τακτικά το ρυθμό εκτέλεσης της άσκησης.

Χρόνος: 10 λεπτά

2. Κάμψεις

Τίμιες, απλές, κουραστικές. Πρόσεξε το άνοιγμα των χεριών, ενώ πλάτη, γλουτοί και φτέρνες να βρίσκονται σε ευθεία. Χαμηλώνεις μέχρι να ακουμπήσει το στήθος σου το έδαφος και σηκώνεσαι μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου

Σετ: 2 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 30'' στο τέλος του γύρου

3. Κάμψεις με παλαμάκια

Πάρε θέσεις για κάμψεις, με τα χέρια να είναι ανοιχτά λίγο πιο έξω από το ύψος των ώμων και την πλάτη ίσια. Μόλις φτάσεις στο χαμηλότερο σημείο σπρώξε με τα χέρια δυναμικά το σώμα σου και όταν ξεκολλήσεις από το έδαφος, κάνεις παλαμάκια.

Σετ: 2 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 30'' στο τέλος του γύρου

4. Star jumps

Κάνε βαθύ κάθισμα και στα μισά της κίνησης, πήδα ψηλά τεντώνοντας χέρια και πόδια προς τα έξω, ώστε να το σώμα σου να σχηματίζει ένα «αστέρι». Πριν προσγειωθείς, μάζεψε χέρια στον κορμό και κλείσε τα πόδια.

Σετ: 2 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 30'' στο τέλος του γύρου

5. Tuck jumps

Γόνατα ελαφρά λυγισμένα και χέρια στο ύψος του στήθους. Χαμήλωσε σαν να κάνεις squat και πήδα ψηλά φέρνοντας τα γόνατα στο ύψος του στήθους.

Σετ: 2 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 30'' στο τέλος του γύρου

6. Spaceman jumps

Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων, λύγισε ελαφρά τα γόνατα και στηρίξου στο δεξί πόδι σηκώνοντας ελαφρά το αριστερό. Παίρνοντας ώθηση από το δεξί πόδι πήδα προς τα αριστερά και προσγειώσου στο αριστερό πόδι και στη συνέχεια, χωρίς το δεξί να πατήσει στο έδαφος πήδα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σετ: 2 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 30'' στο τέλος του γύρου



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved