Δύο κανόνες όταν εκπαιδεύεσαι σαν μαχητής ΜΜΑ

Καλή η προπόνηση αλλά οφείλεις να θυμάσαι αυτά εδώ.

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας μαχητής μικτών πολεμικών τεχνών (MMA) για να κάνετε μερικούς γύρους στο σπίτι, αλλά μπορεί να ωφεληθείτε αν δοκιμάσετε μια προπόνηση MMA που σχεδιάστηκε από έναν επαγγελματία μαχητή.

 

 

Ξεκίνα με προσεχτικά βήματα

Μην ξεκινήσεις να χτυπάς το σάκο με την πρώτη. Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις την προπόνηση MMA με απλές προπονήσεις αντοχής. Ξεκίνα κάνοντας σχοινάκι ή jumping jacks  για 10 λεπτά πριν την προπόνησή σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ζεστάνεις τους μύες σου, ενώ προετοιμάζεις το σώμα σου για την έντονη προπόνηση που πρόκειται να κάνεις. Έχε υπόψιν ότι το σχοινάκι είναι ένα από τα πιο βασικά της προθέρμανσης που σχεδόν όλοι οι μαχητές MMA εφαρμόζουν στην προπονητική τους ρουτίνα.

Το shadowboxing είναι φίλος σου

Το υπέροχο με το shadowbox είναι πως μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Σου επιτρέπει να χτίσεις μυϊκή μνήμη και να είσαι δημιουργικός με τα χτυπήματά σου. Αρχικά μπορείς να ξεκινήσεις χαλαρά και να ανεβάζεις ταχύτητα σιγά-σιγά. Αν και μπορεί να φαίνεται βαρετό στην αρχή, αν θέλεις να προπονηθείς σαν επαγγελματίας μαχητής MMA, πρέπει να κάνεις υπομονή και να το πας σιγά και μεθοδικά. Εάν θέλεις να βελτιώσεις το shadowbox, χρησιμοποίησε ένα καθρέφτη για να καταλαβαίνεις τις αλλαγές των combo που εκτελείς

 Το shadowbox όχι μόνο είναι εξαιρετικό για τα πόδια και την τεχνική, αλλά είναι επίσης μια δολοφονική προπόνηση cardio. Το να έχεις την ικανότητα να στέκεσαι μπροστά σε έναν καθρέφτη ενώ ρίχνεις διαφορετικούς συνδυασμούς από γροθιές, γόνατα, κλωτσιές και αγκώνες, αλλάζει εντελώς το παιχνίδι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved