Πώς ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο βοηθούν το σώμα σου

Και γιατί πρέπει να τα παίρνεις μαζί.

Το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι  το σώμα δεν τα παράγει, επομένως πρέπει να τα λαμβάνεις από άλλες πηγές. Παρότι μπορείς να βρεις στα τρόφιμα, ένας διατροφολόγος μπορεί να σε καθοδηγήσει σας για συμπλήρωμα μαγνησίου και ψευδαργύρου. Η λήψη και των δύο μαζί, μπορούν να ενισχύσει την απορρόφηση.

Ο ψευδάργυρος είναι καταλύτης σε περισσότερες από 100 ενζυμικές αντιδράσεις σημαντικές για τον μεταβολισμό του DNA, την ανάπτυξη των κυττάρων, την επούλωση πληγών και την υποστήριξη της υγιούς ανοσοποιητικής λειτουργίας. Τα επαρκή αποθέματα ψευδαργύρου βοηθούν  στην υγιή παραγωγή ινσουλίνης, τη λειτουργία του θυρεοειδούς και την ομαλή λειτουργικότητα των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης. Επίσης οι μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου εντός 24 ωρών μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια και την έντασή τους.

Διάβασε επίσης: Η δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσεις για να μειώσεις την χοληστερίνη.

Κάθε κύτταρο στο σώμα εξαρτάται από την παροχή μαγνησίου που χρησιμοποιεί για να λειτουργήσει σωστά και το μαγνήσιο, είναι συμπαράγοντας σε περισσότερες από 300 ενζυμικές αντιδράσεις στο σώμα. Είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, βοηθά το σώμα μας να παράγει ενέργεια από την τροφή που τρώμε και είναι κρίσιμο για το σχηματισμό του RNA και του DNA—τα συστατικά που ρυθμίζουν την έκφραση των γονιδίων μας. Βοηθάει επίσης στη διατήρηση της λειτουργίας των νεύρων και των μυών, διατηρεί ισχυρή την καρδιαγγειακή λειτουργία και βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων γλυκόζης, αλλά και στη διατήρηση των αποθεμάτων καλίου και ασβεστίου.

Ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του μαγνησίου και το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τον ψευδάργυρο. Οπότε ναι, για καλύτερη δυνατή υγεία, φρόντισε να τα παίρνεις μαζί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved