Η ιερή τριάδα ασκήσεων που θα σου φτιάξουν πλάτη

Θέλεις να μεγαλώσεις την πλάτη σου; Φρόντισε για τα παρακάτω.

Βασικός κανόνας για κάθε φορά που γυμνάζεις την πλάτη σου. Δεν μπορείς να δεις τους μύες τους οποίους δουλεύεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται δουλειά εκεί πίσω. Απλά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει από την πρώτη φορά που μπήκαμε στα γυμναστήρια, να βλέπουμε τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους στον καθρέφτη όταν έχουν πρηστεί.

Ναι, είναι πράγματι πιο δύσκολο να συνδεθείς διανοητικά με μύες που δεν μπορείς να δεις ότι γυμνάζεις, αλλά την λύση την φέρνουν οι μεγάλες σαρωτικές κινήσεις που καλείσαι να κάνεις. Δεν λέμε να τις κάνεις γρήγορα, λέμε να έχουν μεγάλη κίνηση ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο αντιληπτό από τους μύες.

Διάβασε επίσης: To σούπερ σετ 20 λεπτών που χρειάζεται η πλάτη σου

Όταν κάνεις κωπηλατική και έλξεις, φροντίστε να αφήνεις τους ώμους σου να τεντώνονται πλήρως μακριά από τον κορμό σου. Η κωπηλατική ειδικά, είναι βασική άσκηση για τον κορμό σου για ένα πολύ βασικό λόγο. Η κίνηση χτίζει τους ρομβοειδής μύες σου, οι οποίοι σε βοηθούν να τραβήξεις τις ωμοπλάτες σας μεταξύ τους δυναμώνοντας τους ώμους και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για πιασίματα, πόνους και μυαλγίες.

Πάμε να δούμε την ιερή τριάδα της πλάτης.

 

Έλξεις με ανάποδη λαβή

Τρία σετ των δέκα επαναλήψεων

 

Κωπηλατική στο μηχάνημα με βάρη

Τρία σετ των δέκα επαναλήψεων

 

Ανάποδη περιστροφή με μονή λαβή στην τροχαλία

Τρία σετ των δέκα επαναλήψεων



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved