Πώς θα κάνεις τέλεια planks

Δεν θέλει μόνο αντοχή αλλά και προσεγμένη τεχνική.

Σε αντίθεση με όσους πιστεύουν ότι πρέπει να κάτσεις όσο περισσότερο μπορείς, είναι καλύτερα να κρατήσεις τη σανίδα για 30 δευτερόλεπτα με σωστή φόρμα παρά για πέντε λεπτά όπου η στάση σου θα χαλάσει.

Αυτό συμβαίνει επειδή το κλειδί για τη στήριξη είναι η ένταση που μπορείτε να δημιουργήσεις αλλά και η ικανότητά σας να διατηρήσεις το επίπεδο έντασης που απαιτείται. Τα planks σου  θα πρέπει να διαρκούν μόνο εφόσον μπορείς να κρατήσεις τέλεια μορφή με μέγιστη ένταση, το οποίο δεν θα το καταφέρεις εύκολα παρά μόνο αν φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο fitness. Όμως ακόμη και τότε, το ανώτερο επίπεδό σου θα είναι περίπου ένα λεπτό ή δύο, ειδικά εάν ο στόχος σου είναι η αντοχή.

Πώς θα κάνεις σωστά; Διάβασε παρακάτω.

Κατέβα στο έδαφος. Τοποθετήστε τους αγκώνες σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και τέντωσε τα πόδια σου. Άσε το βάρος σου ελεύθερο στους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών σου. Πίεσε τους γλουτούς και την κοιλιά για να δημιουργήσεις ένταση σε όλο το σώμα. Σκέψου ότι τραβάς τον αφαλό σου προς την σπονδυλική σου στήλη. Η πλάτη σου πρέπει να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή  και μην αφήσεις τη λεκάνη να πέσει κάτω ή τον πισινό να σηκωθεί προς τα πάνω.

Και καλή εξάσκηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved