Πώς θα σηκώσεις αποδοτικά περισσότερα κιλά στο γυμναστήριο

Και θα αυξήσεις την μυϊκή σου δύναμη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η προπόνηση για αύξηση μυϊκής δύναμης, συνοδεύεται από πολλά διαφορετικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της στάσης του σώματος, της οστικής πυκνότητας και της συνολικής οστικής σύνθεσης. Όμως τα βάρη θέλουν προσοχή και πρόγραμμα. Αν κοιτάς να γίνεις πιο δυνατός, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω.

 

 

Αρχικά να είσαι ρεαλιστής

Ο ρεαλισμός είναι ίσως το πρώτο βήμα που χρειάζεται σε αυτά τα πράγματα. Μην περιμένεις τα 25κιλα που σηκώνει ο διπλανός αν δεν έχεις εξοικείωση με τα βάρη. Εάν δεν είσαι ρεαλιστής, ο δρόμος είναι ένας και περιλαμβάνει τραυματισμό – όπου σίγουρα θα μειώσει την πρόοδο που θέλεις να κάνεις. Οπότε τα βάρη χρειάζονται υπομονή, πρόγραμμα και όχι εγωισμούς. Ακόμη και αν αυτά που θα σηκώσεις την επόμενη εβδομάδα, είναι μόλις μισό κιλό περισσότερα από την προηγούμενη, αυτό είναι πρόοδος και εκεί πρέπει να εστιάσεις.

Να είσαι συνεπής στις προπονήσεις

Το να κάνεις πάγκο όποτε θυμάσαι για να αυξήσεις τη δύναμη σου ή να σηκώνεις αλτήρες μία στο τόσο για να δεις διαφορά στα χέρια, δεν πρόκειται να δώσει αποτέλεσμα. Συνέπεια. Αυτό είναι το κλειδί. Οι μύες σου έχουν μνήμη και αντιδρούν καλύτερα στην προπόνηση όταν ξέρουν και αναγνωρίζουν την πίεση που τους ασκείται. Ιδανικά, αν θες να δεις αύξηση στη μυϊκή σου δύναμη, δοκίμασε να κάνεις πάγκο δύο φόρες την εβδομάδα, αλλά φρόντιζε να ξεκουράζεσαι ενδιάμεσα στις ημέρες για να δώσεις χρόνο στους μύες σου να επανέλθουν.


myiki maza

 

Η μέθοδος της σταδιακής αύξησης

Τι σημαίνει; Ότι προοδευτικά -και σημείωσε αυτή τη λέξη- σηκώνεις περισσότερα βάρη στις προπονήσεις σου. Δεν λέμε για κολοσσιαίες διαφορές ανάμεσα στα κιλά. Για την ακρίβεια είναι η προσεγμένη αύξηση που κάνει τη διαφορά και αυξάνει τη δύναμη. Αυτό θα προκαλέσει σοκ στους μύες σου, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και δύναμη. Απλά συνέχισε να πιέζεις τον εαυτό σου, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια. Άλλωστε δεν παίζει ρόλο το πόσες επαναλήψεις έκανες, αλλά ότι κατάφερες να τα σηκώσεις.

Πρόσεχε το σώμα σου

Εξυπακούεται για να κάνεις τα παραπάνω, πρέπει να κρατάς μία καλή φυσική κατάσταση. Αυτό σημαίνει προσοχή σε ό,τι τρως, να ξεκουράζεσαι αρκετά μετά τις προπονήσεις και να φροντίζεις να κοιμάσαι ακόμα περισσότερο. Στο γυμναστήριο θα σε βοηθήσει κάποιο ποτό με αμινοξέα για καλύτερη σύνθεση πρωτεϊνών, που παράλληλα επιτρέπει την καλύτερη διαχείρηση των μυών σου στις προπονήσεις. Αλλά χωρίς διατροφή, δεν πας πουθενά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved