Κάν’ το κι εσύ όπως οι πρωταθλητές: Δεν έχεις παρά να κινηθείς!

Ο Δημήτρης Μώρος μοιράζεται με τους αναγνώστες του Ratpack.gr τρία tips για να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο.

 

Κίνηση σημαίνει ζωντάνια, δηλώνει ενέργεια και εκτός από σωματική υγεία προσδίδει ένα συναίσθημα χαράς και αισιοδοξίας. Ακόμα και αν περνάς τον περισσότερο χρόνο της ημέρας καθισμένος σε μια καρέκλα εξαιτίας της εργασίας σου, είναι απαραίτητο να βρίσκεις τη δύναμη να… κουνηθείς από τη θέση σου, προκειμένου να αποφύγεις τη «σκουριά», ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεσαι τα πολλαπλά οφέλη που σου προσδίδει η κίνηση.

Το να κινείσαι δεν ήταν ποτέ καταναγκαστικό έργο, ούτε και έγινε ποτέ για να κάνει τη ζωή σου δύσκολη, αλλά ανέκαθεν κρατούσε το κορμί σου σε εγρήγορση, απασχολώντας το συνεχώς με τη δράση του, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στη διαύγεια του εγκεφάλου κάθε δευτερόλεπτο που χρειάζεται να επέμβει. Η κατάσταση είναι win-win και όσο πιο νωρίς το κάνεις βίωμα, τόσο το καλύτερο για σένα.

Τη ζωή πρέπει να τη ζούμε με ένταση σε κάθε της στιγμή, ένας ισχυρισμός που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Δημήτρη Μώρο. Ο άλλοτε πρωταθλητής στο τζούντο και γνωστός trainer βλέπει μεν τη ζωή σαν μαραθώνιο δίχως όμως να κουράζεται από την έννοια του μακριού αγώνα. Αντιθέτως έχει στο αίμα του την άσκηση, προτρέπει τον κόσμο να βιώνει κάθε στιγμή στο έπακρο, με την ίδια ένταση που τη ζει ένας πρωταθλητής.

Διότι όπως και στον πρωταθλητισμό, έτσι και στη ζωή χρειάζεται προσπάθεια και ιδρώτας για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φτάνει βέβαια να διαθέτεις το κατάλληλο κίνητρο.

 

moros1

 

Τι μας συμβουλεύει ο Δημήτρης Μώρος:

 

Βάλε την κίνηση στη ζωή σου!

Δεν έχουν άδικο όσοι λένε πως όταν αφήνεις κάτι, σε αφήνει και εκείνο με τη σειρά του. Στην περίπτωση της καθημερινής αδράνειας, αυτό που σε εγκαταλείπει είναι η όρεξη για άσκηση, ωστόσο αυτό που θα έπρεπε να κάνεις από την αρχή δεν είναι τι χάνεις αμελώντας την άσκηση, αλλά σκεπτόμενος σε τι μπορείς να βγεις κερδισμένος από αυτήν. Σε πρώτη ανάλυση λοιπόν οφείλεις να εξετάσεις πόσες ώρες μέσα σε ολόκληρο το 24ωρο την περνάς καθισμένος σε μια καρέκλα, είτε ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Με μια γρήγορη ανάλυση, ένα 8ωρο στο γραφείο, άλλο τόσο για τον ύπνο, μία ώρα για το πήγαινε-έλα στο γραφείο χοντρικά και έχουμε ένα σίγουρο 17ωρο. Το υπόλοιπο 7ωρο μην νομίζεις ότι το περνάς ολόκληρο σε κίνηση, εκτός και αν είσαι κανένας… μαραθωνοδρόμος και προπονείσαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Για να μην έχεις αυταπάτες, αυτές τις επτά ώρες τις καταναλώνεις μεταξύ περπατήματος, καθισιού και… καθισιού. Μετά από αυτό, οφείλεις να εξετάσεις και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δώσεις κίνηση στα άκρα και τους μύες του σώματός σου.

 

moros2

 

Δεν είναι μόνο λόγοι καλής υγείας

Όπως είπαμε παραπάνω, όσο πιο γρήγορα ταιριάξεις στη  νοοτροπία σου την καθημερινή κίνηση ή (ακόμα καλύτερα) την άσκηση, τόσο πιο εύκολα θα συνειδητοποιήσεις ότι τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από την «αποτίναξη» ενός πουκάμισου που δεν σου κάνει πια, αλλά ένα σκαλοπάτι στο αντιμετωπίζεις την καθημερινότητά σου με άλλη ενέργεια.

Το να αθλείσαι είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής, όπως επίσης και το να στέκεσαι. Και αν δεν σταθείς, δεν θα μπορέσεις να πας παραπέρα. Αποδέξου την πρόκληση του Rexona και βάλε την κίνηση σε κάθε στιγμή της ζωής σου. Το αποσμητικό Rexona Maximum Protection με τη μοναδική Τεχνολογία Motion Sense ενεργοποιείται με κάθε σου κίνηση για να σε προστατεύει από τον ιδρώτα και την κακοσμία έως και 96 ώρες. Το Rexona είναι ο ικανός σύμμαχός σου να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση!

 

Βρες ένα λόγο παραπάνω να κινείσαι

Δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής προκειμένου να ζεις την κάθε σου μέρα με ένταση και ζωντάνια. Κανείς δεν είπε ότι η ζωή δεν είναι δύσκολη και κοπιαστική, ωστόσο μπορείς και εσύ ο ίδιος να της δίνεις παραπάνω ώθηση, κάθε φορά που βλέπεις την ευκαιρία.

 

moros3

 

Το να κινείσαι δεν είναι μονάχα τρέξιμο και ένταση, αλλά και λίγο περπάτημα παραπάνω από ό,τι θα έκανες συνήθως. Επομένως κάθε φορά που θα περιμένεις στην ουρά για το ασανσέρ της δουλειάς σου, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ανέβα με τις σκάλες. Την επόμενη φορά που θα σε πάρει κάποιος τηλέφωνο μην μείνεις «καρφωμένος» στην καρέκλα σαν να είσαι στο θρόνο σου, αλλά άνοιξε την κουβέντα περπατώντας στο χώρο γύρω σου. Λόγοι για να κινηθείς υπάρχουν πολλοί και απλώνονται καθημερινά μπροστά σου, αρκεί να θέλεις να τους εκμεταλλεύεσαι.

Η ζωή δεν είναι πρόβα και αξίζει να την περνάς με ένταση και δράση κάθε της στιγμή. Μην ξεχνάς να κινείσαι και να είσαι σίγουρος πως σύντομα θα σου «ξυπνήσει» η ανάγκη για το επόμενο επίπεδο που είναι η κανονική άσκηση. Άλλωστε τρώγοντας ανοίγει η όρεξη (για τη γυμναστική). Άσε λοιπόν ό,τι κάνεις. Σήκω, ετοιμάσου, βάλε Rexona και κινήσου!

 

moros4

 

Μην αφήνεις στιγμή να περνάει χωρίς να τη ζεις στο έπακρο και να θυμάσαι ότι δεν κάνεις καμία χάρη σε κανέναν παρά μόνο στον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν έχεις λοιπόν, παρά να «ντυθείς» με την πιο δραστήρια διάθεσή σου, να διαλέξεις το δικό σου Rexona και να κατακτήσεις τον κόσμο. Και μην ξεχνάς... Το Rexona δεν σε εγκαταλείπει ποτέ!

Ανακάλυψε και την Original σειρά των αποσμητικών Rexona με τεχνολογία Motion Sense για προστασία από τον ιδρώτα και την κακοσμία για έως και 48 ώρες.

moros5



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved