7 θρίλερ που αξίζουν την προσοχή σου στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Αίμα, επιδημίες, σαμουράι και αγνός τρόμος στο τμήμα «Μετά τα Μεσάνυχτα».

Σεπτέμβριος στην Αθήνα σημαίνει Νύχτες Πρεμιέρας. Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ συμπληρώνει 23 χρόνια ζωής (να τα χιλιάσει) και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Σήμερα ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ (μπορείς να το βρεις εδώ). Ωστόσο, δεν θα σου κρυφτούμε, το πρώτο τμήμα του σκανάραμε ήταν το «Μετά τα Μεσάνυχτα», η ενότητα με τις ταινίες τρόμου που κατά καιρούς μας έχει προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές όπως τους αξέχαστους «Σαβουρογάμηδες» ή το περσινό «Ο λιγδιάρης στραγγαλιστής».

Καθίσαμε λοιπόν και ξεχωρίσαμε 7 θρίλερ για τα οποία ήδη έχουμε κλείσει εισιτήρια. 

IT/ Το Αυτό

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μιλάμε ίσως για το πιο αναμενόμενο θρίλερ της χρονιάς, το όποιο ήδη έχει κάνει αίσθηση στις ΗΠΑ και ευθύνεται για εκατομμύρια εφιάλτες που μας στοιχειώνουν ακόμα. Ο Μπιλ Σκαρσγκαρντ ενσαρκώνει την πιο τρομακτική εκδοχή των ούτως ή άλλως τρομακτικών κλόουν. Η Warner έχει ήδη στα σκαριά τη συνέχεια. Μεγάλη παρέα υποχρεωτική και προσοχή στα κόκκινα μπαλόνια. Δεν είναι τόσο αθώα.

Πότε: Παρασκευή  22/9 | Δαναός 1, 22:00

Bushwick/ Μπούσγουϊκ

Η Νέα Υόρκη είναι μια ρημαγμένη πόλη που μετρά τις πληγές της όχι από κάποιο τρομακτικό χτύπημα, αλλά από έναν εμφύλιο. Σε μια εποχή όχι πολύ μακρινή από τη σημερινή της προεδρίας Τραμπ, το Τέξας έχει αποσχιστεί από την κοινοπολιτεία και έχει εισβάλλει στο «Μεγάλο Μήλο». Μία 20χρονη και ένας βετεράνος κομάντο προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Αίμα, ερείπια και πιστολίδια με φόντο τον τραυματισμένο ψυχισμό των ΗΠΑ.

Πότε: Παρασκευή  22/9 |Odeon Opera 1, 23:30

Mugen no jûnin/ Blade of the immortal/ Η Λεπίδα του Αθάνατου

Αν είσαι τακτικός του Ratpack πιθανόν να θυμάσαι ότι σου έιχαμε μιλήσει για αυτή την ταινία. Αν πάλι δεν πρόσεχες στην παράδοση, πάμε για επανάληψη: Ανέστιος και πλάνητας Σαμουράι συναντά κοριτσάκι που είδε την οικογένειά του να σφαγιάζεται από συμμορία ξιφομάχων. Για να ξεπλύνει τα δικά του κρίματα, ο Σαμουράι υπόσχεται να πάρει εκδίκηση. Θα λάμψουν τα κατάνα και θα αναβλύζει άφθονο αίμα σε κάθε καρέ αυτής της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου δημοφιλούς Manga.

Πότε: Σάββατο 23/9 | Odeon Opera 1, 22:30

Double Date/ Ραντεβού στα θυμαράκια

Παρθένος σχεδόν 30 κανονίζει τρίο για να σπάσει την κατάρα. Μερικές στιγμές αργότερα το μόνο που θα εύχεται είναι να ξεφύγει ζωντανός από τα χέρια των δύο επίδοξων παρτενέρ του. Η απόλυτη ανδρική φαντασίωση μετατρέπεται σε ανελέητο κυνηγητό γεμάτο τρόμο και βρετανικό μαύρο χιούμορ.

Πότε: Κυριακή 24/9 | Odeon Opera 1, 22:30

DoubleDate1 1500x1000

Mayhem / Μακελειό

Αμερικανοί μεγαλοδικηγόροι μολύνονται από ένα μυστήριο ιό και παίρνουν ανάποδες με τις ιεραρχίες, το corporate culture και το «σύστημα». Στη λίστα μαζί με American Psycho, το Fight Club, το «The Wolf of the Wall Street» και το «The Big Short» προστίθεται μία ακόμα ταινία που ξετινάζει τον καπιταλισμό, αλλά αυτή τη φορά μέσα από το είδος της b movie σπλατεριάς. Από εδώ και στο εξής να προσέχεις πώς απαντάς στα εταιρικά μέιλ.

Πότε: Παρασκευή 29/9 | Ideal, 00:00

Mayhem movie 2

Bodom/ Lake Bodom/ Τα παιδιά της Λίμνης Μπόντομ

Θα μπορούσα να γράψω απλά τη φράση «φιλανδικό θρίλερ» και να κλείσω το κείμενο εδώ. Αλλά δεν θα το κάνω. Θα συμπληρώσω μόνο το εξής: φιλανδικό θρίλερ βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας παρέας εφήβων που βρήκε φριχτό θάνατο όταν είχε κατασκηνώσει στη λίμνη Μπόντομ το καλοκαίρι του 1960. Οι μεταλλάδες γνωρίζουν τους «Children of Bodom». Ήρθε η ώρα να μάθουν την ιστορία αυτού του ονόματος.

Πότε: Σάββατο 30/9 | Δαναός 1, 00:00

 
Η COSMOTE TV είναι μεγάλος Χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved