5 βιβλία για άντρες που θα αλλάξουν τον τρόπο τον οποίο σκέφτονται

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, δες ποιο δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σου.

 

Κάθε βιβλίο είναι ένα άλλος κόσμος, ένας κόσμος με τη δικά του μυστικά και τις δικές του προδιαγραφές. Πάντα πιστεύω ότι ένα βιβλίο μπορεί να είναι καλύτερη παρέα από έναν άνθρωπο, καθώς σε απορροφά και γίνεσαι «μέτοχος» σε ένα άλλο περιβάλλον -που σου δίνει ασφάλεια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου διαλέξαμε πέντε βιβλία που πιστεύουμε ότι κάθε άντρας πρέπει να έχει διαβάσει στη ζωή του, καθώς θα μπορέσουν να ανοίξουν τους ορίζοντές του. Ρίξε μια ματιά στη λίστα και ελπίζουμε να κάνεις τικ στις επιλογές μας.

1. Το εμπόδιο ανοίγει τον δρόμο του Ράιαν Χόλιντεϊ

Το βιβλίο του Ράιαν Χόλιντεϊ είναι αγαπημένο ανάγνωσμα για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Εμπνέεται από τον Στωικισμό, τη φιλοσοφική σχολή των αρχαίων Ελλήνων που διδάσκει ότι πρέπει να υπομένουμε τον πόνο και κάθε αναποδιά με επιμονή και ανθεκτικότητα. Ο Χόλιντεϊ συγγραφέας αναφέρεται σε μερικούς από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στην Ιστορία –από τον John D. Rockefeller έως την Amelia Earhart και από τον Ulysses S. Grant έως τον Steve Jobs– που εφάρμοσαν τις αρχές του Στωικισμού στις δυσκολίες της ζωής.

10 οφέλη που θα έχεις αν ξεκινήσεις το διάβασμα

 

2. Ο Υπέροχος Γκάτσμπι του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

Με φόντο τη βόρεια ακτή του Λονγκ Άιλαντ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '20, ο Γκάτσμπι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τα πολυτελή πάρτι και ο κοινωνικός τρόπος ζωής όπως περιγράφονται στο βιβλίο, απεικονίζει στους αναγνώστες τον τρόπο με τον οποίο η τάξη, ο πλούτος και το αμερικανικό όνειρο παίζουν βασικούς ρόλους στην αναζήτηση της ευτυχίας. Ένα μυθιστόρημα που δημοσιεύθηκε αρχικά το 1925 και από τότε έχει έκτοτε αναγνωριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα στην αμερικανική λογοτέχνια.

Οι χαμένες ιστορίες του F. Scott Fitzgerald και η τέχνη της νουβέλας του

3. Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η παγκόσμια γλώσσα της αγάπης είναι η υπόθεση αυτής της ισχυρής ιστορίας, που δημοσιεύτηκε αρχικά το 1985 από τον δάσκαλο του μαγικού ρεαλισμού του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Όταν η επιθυμία μιας νεαρής γυναίκας για πλούτο τελικά υπερισχύει η σχέση της με τον αγαπημένο της, εκείνος σκοπεύει να την ξανακερδίσει. Ένα βιβλίο για τον έρωτα και τον ρομαντισμό και καταδεικνύει τη δύναμη της αφοσίωσης και της αληθινής αγάπης που αντέχουν στον χρόνο.

 

 

4. Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους του Dale Carnegie

Δίνοντας συμβουλές σοφών σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους επαγγελματικά και κοινωνικά, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένας πρωτοποριακό ανάγνωσμα για αυτοβοήθεια. Από τότε που το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ράφια το 1936, τα λόγια του Carnegie έχουν χρησιμεύσει ως κατευθυντήριες αρχές για όσους αναζητούν εργασία, νέους πτυχιούχους και οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

10 μυθιστορήματα για άντρες γραμμένα από γυναίκες

5. Τα Σονέτα του Σαίξπηρ του William Shakespeare

Οι Άγγλοι δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να εκτιμήσουν τον Σαίξπηρ και αυτή η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει εύκολα εύπεπτα κομμάτια από τα πιο σύντομα έργα του Σαίξπηρ. Με την πρώτη τους δημοσίευση που χρονολογείται στο 1609, τα συγκριμένα σονέτα πραγματεύονται θέματα όπως ο έρωτας, η αγάπη, η απιστία, η ζήλια, η ομορφιά, το πέρασμα του χρόνου και η θνητότητα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved