10 οφέλη που θα έχεις αν ξεκινήσεις το διάβασμα

Από καλύτερη μνήμη μέχρι μείωση του στρες.

Πιστεύω ότι το διάβασμα είναι το «κλειδί» για μια καλύτερη ζωή και αυτό δεν συνδέεται με τα χρήματα. Η καλύτερη ζωή, έχει να κάνει με την αντίληψη στα πράγματα και το πώς αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Είναι το μέσο για να εξελιχθείς σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι είναι ένα είδος μαγείας, γιατί μπορεί να σε μεταμορφώσει. Και εδώ βέβαια δεν υπάρχουν νόρμες, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει αυτό που τον εκφράζει περισσότερο για να διαβάσει, όπως και να έχει όμως υπάρχουν και πιο συγκεκριμένα οφέλη από την ανάγνωση ενός βιβλίου και τα συγκεντρώσαμε μήπως και σε κινητοποιήσουμε για παραπάνω διάβασμα.

1. Ψυχική διέγερση για τον εγκέφαλό σου

Διεγείρεται η πνευματική δραστηριότητα. Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες, όπου κάποιες από αυτές υποστηρίζουν την επιβράδυνση των ψυχικών διαταραχών όπως η άνοια. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανάγνωση διεγείρει τον εγκέφαλο και τον κρατά ενεργό, κάτι που του επιτρέπει να διατηρεί τη δύναμη και την ικανότητά του.

2. Μείωση του στρες

Το διάβασμα σου δίνει αυτόν τον νοητικό χώρο για να ασχοληθείς με κάτι πιο ενδιαφέρον. Όταν διαβάζεις μια υπέροχη ιστορία, όλο σου το άγχος φαίνεται να ξεφεύγει και να σε χαλαρώνει, καθώς τείνεις να ταξιδεύεις σε μια διαφορετική σφαίρα. Μερικές φορές ενώ διαβάζεις, συναντάς πολύτιμες συμβουλές ή λύσεις στα προβλήματά σου.

Πώς θα διαβάσεις φέτος περισσότερα βιβλία από κάθε άλλη χρονιά

3. Απόκτηση γνώσεων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθεις περισσότερα για τη ζωή, από βιβλία αυτοβοήθειας μέχρι την ανάγνωση μυθιστορημάτων. Ακόμη και όταν αισθάνεσαι απογοητευμένος, μπορείς να διαβάσεις μια βιογραφία-πηγή έμπνευσης για να σου ανεβάσει τη διάθεση. Ένα από τα μεγάλα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων είναι ότι η γνώση που αποκτάς, δεν μπορεί να στην κλέψει κανείς. 

4. Ανάπτυξη λεξιλογίου

Θα διευρύνεις το λεξιλόγιό σου. Η ανάγνωση οποιουδήποτε τύπου βιβλίου μπορεί να βελτιώσει το λεξιλόγιό σου σε εντυπωσιακό βαθμό. Η γνώση της γλώσσας είναι γνωστό ότι βοηθά πολλούς στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία. Επιπλέον, με καλύτερη γνώση του λεξιλογίου, θα αρχίσεις να αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 


5. Βελτίωσης της μνήμης

Το τακτικό διάβασμα είναι μια εξαιρετική άσκηση για τον εγκέφαλό σου. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της καθημερινής ανάγνωσης είναι ότι ο εγκέφαλός σου γίνεται εξαιρετικά δυνατός. Ένα εκπληκτικό γεγονός για τον εγκέφαλό μας είναι ότι μπορεί να διατηρήσει μεγάλο όγκο πληροφοριών και με κάθε νέα ανάμνηση, ο εγκέφαλός  δημιουργεί νέα μονοπάτια πληροφοριών.

6. Καλύτερη ανάλυση

Ένα από τα πιο εκπληκτικά οφέλη της καθημερινής ανάγνωσης είναι ότι μπορεί να βελτιώσει τις αναλυτικές σου δεξιότητες. Η ανάγνωση μυθιστορημάτων μυστηρίου σε βοηθά να αναπτύξεις δεξιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων. Υποσυνείδητα ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται να σκέφτεται πιο έξυπνα και να αναπτύσσει ισχυρές αναλυτικές δεξιότητες.

5 βιβλία που μπορούν να εμπνεύσουν έναν άντρα για καλύτερη ζωή

7. Βελτιώνει την εστίαση και τη συγκέντρωση

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχει κάνει η τεχνολογία είναι να μας κάνει τεμπέληδες. Σε αντίθεση με αυτό, η ανάγνωση μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη εστίαση και τη συγκέντρωση. Το να είσαι απασχολημένος με το διάβασμα για περίπου 20 έως 30 λεπτά μπορεί να είναι υπέροχο για τον εγκέφαλό σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση. 

8. Καλύτερες δεξιότητες γραφής

Ακόμη και όταν γράφεις κάτι στην καθημερινή προσωπική και επαγγελματική ζωή, οι δεξιότητές σου στο γράψιμο θα βελτιωθούν με τακτικό διάβασμα. Όσο περισσότερο διαβάζεις, τόσο καλύτερες θα γίνεται και η γραφή σου. 

9. Ηρεμία

Η ανάγνωση ενός βιβλίου σε βοηθά στο να έχεις ηρεμία. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα άτομα που πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση ή άγχος μπορούν να βρουν ηρεμία στο διάβασμα.

10. Δωρεάν ψυχαγωγία

Ξοδεύουμε σε ταινίες και μουσική, αλλά γιατί; Γιατί να μην διαβάζουμε απλά βιβλία με τον ίδιο σκοπό; Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μερικές από τις αγαπημένες σας ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές έγιναν μετά από έμπνευση από μερικά από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved