Τελικά γιατί απογοητεύτηκε ο Τύριον με το ειδύλλιο Σνόου-Ντενέρις;

Έχουμε δύο δυνατές θεωρίες που δίνουν απάντηση στο ερώτημα.

Η 7η σεζόν του Game of Thrones δεν ήταν η σεζόν του Τύριον. Κάποια στιγμή, μάλιστα, εδώ στο γραφείο του Ratpack έπεσε η σκέψη ότι αν ο κύκλος περιελάμβανε το θάνατό ενός βασικού χαρακτήρα, τότε ο Τύριον θα συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες για να μας χαιρετήσει αφού πέρα από αποτυχημένες τακτικές για το πεδίο της μάχης (εξαιτίας των συμβουλών του χάθηκε το Ντορν, το Χαϊγκάρντεν), ενώ είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε παρατεταμένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης τόσο από το ποτό όσο και από το σεξ.

Ωστόσο, το φινάλε του κύκλου του ανήκε. Πρώτον, συνάντησε ξανά τη Σέρσεϊ και κανείς δεν ξέρεις ποιο ήταν το πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας τους, γεγονός που ενδεχομένως να τον καθιστά κομβικό παίκτη για τις εξελίξεις στην 8η και τελευταία σεζόν που θα την περιμένουμε με αγωνία.

Επίσης, δεδομένου ότι το Team Daenerys δεν γνωρίζει τις αληθινές προθέσεις της βασίλισσας, ο Τύριον βγήκε νικητής από αυτή τη συνάντηση (τουλάχιστον στα μάτια των δικών του), καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνδρομή των Λάνιστερ στον πόλεμο κατά των White Walkers).

GoT preview 7

Δεύτερον, ήταν ο μόνος που είδε τον Τζον Σνόου να κάνει αυτό που περιμέναμε εδώ και μερικές σεζόν: να χτυπάει την πόρτα του δωματίου της Ντενέρις και να τα πράγματα να παίρνουν τον αναμενόμενο αιμομικτικό τους δρόμο. Η αλήθεια είναι πως ο Τύριον δεν πήρε καλά αυτή την επίσκεψη. Καθόλου καλά.

Γιατί όμως; Αυτό είναι μια πολύ εύλογη απορία. Για να το δούμε λίγο.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Τύριον ανησυχεί για το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων από τα στιγμή που το ζευγαράκι «Μαντώ Μαυρoγένους και Αλέξανδρος Υψηλάντης του Γουέστερος» θα αρχίσει να κυνηγιέται στα δάση του Βορρά και να σκαλίζει στα δέντρα J+D=LFE.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που μάλλον είναι επικίνδυνη για όλους και ας φαίνεται σε πρώτη φάση του αντίθετο, καθώς θα δυσκολέψει αρκετά την οποία πιθανότητα εξεύρεσης ειρηνικής λύσης ανάμεσα στα 7 βασίλεια του Γουέστερος. Ο Σνόου και η Ντενέρις θα πρέπει πρώτα να ξεπαστρέψουν τους αντιπάλους τους και στη συνέχεια να βιώσουν την εξαιρετικά αμήχανα στιγμή κατά την οποία θα πληροφορηθούν ότι είναι συγγενείς και πώς ο Τζον έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει το θρόνο για τον εαυτό του.

Ελάτε όμως, τώρα. Είναι δυνατόν για αυτό τον λόγο να κατέβασε κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα –πράγμα εύκολο σχετικά, δεδομένου του ύψους του, συγγνώμη Τύριον.

Το πιθανότερο είναι να υπάρχει καψούρα μεγάλη.

Και εξηγούμαι:

Ο υπερεντατικά (νοτ) εργαζόμενος Τζορτζ Μάρτιν ναι μεν δεν έχει ολοκληρώσει την ιστορία ακόμα, όμως ήδη από το 1993 έχει δώσει μερικά στοιχεία στον εκδότη για το πώς περίπου θα ολοκληρωθεί. Όσο για την πλοκή της σειράς, αυτή κινείται σχετικά αυτόνομα από όσα έχει κατά νου ο Μάρτιν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια στοιχειώδης συνεννόηση ανάμεσα σε Μάρτιν και τους Μπίνιοφ και Βάις.

Ανάμεσα σε όσα είχε προτείνει ο συγγραφέας, ήταν και ένα παράξενο τρίγωνο που ποτέ δεν είδαμε, αυτό ανάμεσα σε Άρυα, Τζον και Τύριον. Έχουμε όμως ειδύλλιο ανάμεσα σε Τζον και Ντενέρις (που είναι επίσης συγγενής του). Από την εικόνα απουσιάζει ο Τύριον, όμως ας θυμηθούμε τα λόγια της Σέρσεϊ όταν συναντήθηκαν οι δυο τους στο 7ο επεισόδιο του 7ου κύκλου:

«Δεν εκπλήσσομαι, είναι ο τύπος σου. Μια ξένη πόρνη που δεν γνωρίζει πού ακριβώς ανήκει».

Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί πολύς κόσμος να μισεί τη Σέρσεϊ και να θέλει να τη δει νεκρή, όμως στο τι αληθινά νιώθουν οι πολύ κοντινοί της (και όχι μόνο) σπάνια λαθεύει.

Ναι μάλλον, θα ξενερώσουμε αν η πλοκή αρχίζει να δανείζεται στοιχεία από τον Παπακαλιάτη, αλλά είναι κάτι που δεν μπορείς να αποκλείσεις για την 8η σεζόν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved