Έχουμε μια καλή ιδέα για το πώς θα πεθάνει η Σέρσεϊ

Αν θες να πλησιάσεις τη βασίλισσα, πλησιάσε πρώτα την υπηρέτριά της.

Επτά σεζόν τώρα δύο πράγματα δεν μας έχουν λείψει από το GoT, οι θάνατοι και οι θεωρίες συνωμοσίας. Ειδικά όταν αυτά τα δύο μπλέκονται, τότε σχηματίζεται μπροστά μας το hot θέμα συζήτησης για τη σειρά: ποιος θα πεθάνει και πώς θα πεθάνει.

Είχαμε γράψει τις προάλλες πώς η κλεψύδρα του Βάρυς έχει αρχίσει να στερεύει, τώρα όμως ήρθε η ώρα να πιάσουμε αυτή που κανένας δεν τολμά πιάσει στο στόμα του: τη Σέρσεϊ Λάνιστερ.

Παίζει να είναι και ο πιο μισητός χαρακτήρας αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε όσους παρακολουθούν τη σειρά, καθώς ο ψυχάκιας ο Γιούρον Γκρεϊτζόι, που μπροστά του ο Ράμσεϊ Μπόλτον έμοιαζε με σχολιαρόπαιδο, δεν έχει δείξει πόσο ψυχοπαθής είναι.

66DSWN1

Παρόλα αυτά, την ακολουθεί και ένας στρατός ορκισμένων πιστών. Είναι αυτοί που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα με τους Δράκους να οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο με δικαιοσύνη ούτε ταυτίζονται με τον Τζον Σνόου, το τίμιο λαϊκό παιδί, που είναι λες και ξεπήδησε από τραγούδι του Καζαντζίδη, να τυραγνιέται στις εσχατιές του Γουέστερος προσπαθώντας να πείσει τους προύχουντες για το δίκαιο των λόγων του και για να την απειλή του μοχθηρού και κακοχρονεμένου Βασιλιά της Νύχτας.

Είναι αυτή λοιπόν, που δεν μπορούν τις καλές προθέσεις, διότι γνωρίζουν καλά ότι για να ασκήσεις εξουσία, οι καλές προθέσεις από μόνες τους δεν αρκούν: απαιτείται κυνισμός, αμοραλισμός και μοχθηρία. Και μόνο η Σέρσεϊ διαθέτει και τα τρία.

Ήρθε η ώρα όμως να στεναχωρήσουμε τους φίλους τους. Διότι η Σέρσεϊ έχει ένα εξαιρετικά αδύναμο σημείο, το οποίο αν υποπέσει στην αντίληψη όσων θέλουν να της κάνουν κακό (και είναι πολλοί), τότε θα έχει ζόρια. Μιλάμε για την πιστή της και έμπιστή υπηρέτρια, την Μπερναντίτ.

bernadette game of thrones

Δεν χρειάζεται να είσαι σαΐνι για να καταλάβεις την τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνει η βασίλισσα στο πρόσωπό της. Αρκεί να θυμηθείς ότι στον τελευταίο επεισόδιο η Σέρσεϊ δεν είχε κανένα πρόβλημα να της ανοίξει την πόρτα της κρεβατοκάμαράς, ενώ ο Τζέιμι ήταν γυμνός στο κρεβάτι.

Και σε παλιότερες σεζόν, η Μπερναντίτ είχε αποδείξει την αφοσίωσή της. Στον δεύτερο κύκλο, είχε ψιθυρίσει στη Σέρσεϊ πως η Σάνσα είναι κανονική γυναίκα πλέον και ότι έχει περίοδο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγει το σεξ με τον Τζόφρεϊ. Στον τρίτο κύκλο, κατασκόπευε τον Τύριον προκείμενου να μάθει την ταυτότητα της κρυφής ερωμένης του.

Το ιδιαίτερο δέσιμο ανάμεσα στις δύο, φαίνεται και από το γεγονός ότι η Μπερναντίτ, αλλάζει το κούρεμά της κάθε φορά που το αλλάζει και η Σέρσεϊ. Να για δες εδώ.

yxdalct

Μπορεί λοιπόν η Σέρσεϊ να μην έχει πολλούς συμμάχους, όμως η πιστή της υπηρέτρια είναι μία από αυτούς. Επομένως, αν θες να φτάσεις στη βασίλισσα εύκολα, θα πρέπει πρώτα να φτάσεις στην Μπερναντίτ.

Χμμμ… και η αλήθεια είναι ότι τριγυρνάει στο Γουέστερος ένα αγοροκόριτσο που έχει βάλει σκοπό να σκοτώσει τη Σέρσεϊ και αν ξέρει κάτι να κάνει καλά είναι να κλέβει πρόσωπα, ώστε να προσεγγίσει εύκολα τους εχθρούς της. Το έχει κάνει μάλιστα μία φορά παρελθόν με εξαιρετική επιτυχία.

a46442da38a11a9893af782c33409a8b6bd3dffc3053eb9ff5d34b63eaf484f345d7a08be52d1e43bf9c3f114ec3a08a

Οπότε καταλαβαίνεις, η Μπερναντίντ είναι το ιδανικό όχημα για να φτάσει η Άρυα στη Σέρσεϊ. Μάλιστα, ο χαρακτήρας της υπηρέτριας δεν υπάρχει στα βιβλία του Μάρτιν άρα αυτό δίνει πολλά περιθώρια ευελιξίας στους σεναριογράφους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved