Και τώρα δηλαδή ο θρόνος ανήκει στον Jon Snow;

Ένα γενεαλογικό δέντρο για όσους μπερδεύτηκαν με τα γεγονότα του 7ου επεισοδίου.

Η υποψία που είχαμε επιβεβαιώθηκε. Ο Jon Snow δεν είναι μπάσταρδος γιος  του Ned Stark, αλλά απόγονος του Οίκου των Targaryen. Όπα πάμε πάλι. Πώς έγινε αυτό; Για να βγάλουμε άκρη -και χωρίς να κάνουμε spoilers- απαιτείται να πάμε λίγο πίσω στο χρόνο και το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας. Όλα αυτά με την βοήθεια της σκιτσογράφου Maryon B, που έδωσε στο DevianArt μία συνολική εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Μπορείς να δεις την φωτογραφία εδώ σε υψηλή ανάλυση.

Εμείς θα σταθούμε στο κομμάτι του γάμου του Rhaegar Targaryen με την Elia Martell. Αυτός ο γάμος είχε ως σκοπό να ενώσει τις δύο οικογένειες και να συνεχιστεί η βασιλεία των Targaryen στο Westeros. Από την ένωση αυτή γεννήθηκαν ο Aegon και ο Rhaenys  – είναι τα παιδιά που σκότωσε το Βουνό, αφού πρώτα βίασε και σκότωσε την Elia Martell. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο Rhaegar ερωτεύτηκε την αδερφή του Ned Stark, Lyanna, η οποία αν και λογοδοσμένη στον Robert Baratheon, παντρεύτηκε κρυφά τον πρίγκιπα Rhaegar. Και όχι επειδή την εξανάγκασαν. Από αυτή την ένωση, προκύπτει ένα ακόμη παιδί που είναι ο Jon Snow και που, όπως έδειξε η σειρά, ονομάστηκε και αυτός Aegon Targaryen.

ssdsdsdsdsdsdsd

Το έχασες ε; Και εμείς. Δύο παιδιά ονόματι Aegon; Φαίνεται όμως πως το όνομα Aegon, στην ιστορία των Targaryen, έχει συνδυαστεί με κατακτητές που ένωσαν τις φυλές του Westeros. Ίσως λοιπόν γι’ αυτό και η εμμονή με το όνομα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στα βιβλία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ καθοριστεί η αληθινή ταυτότητα του Jon Snow. Ωστόσο ο Aegon του βιβλίου, είναι το παιδί του Rhaegar και της Elia που ΕΠΙΒΙΩΣΕ από το Βουνό (σ.σ.: αναφέρεται ότι ο Varys άλλαξε τα παιδιά)  και που παρουσιάζεται ως διεκδικητής του θρόνου με την βοήθεια του Varys. Όπως και να έχει, με βάση τα γεγονότα της σειράς,  ως άμεσος απόγονος του Rhaegar, o Jon έχει μεγαλύτερο δικαίωμα στο θρόνο από την...θεία του. Ναι, την Καλίσι.

IQa3lwClmRvx

Οπότε μην μπερδεύεσαι. Ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη σειρά, έχει ξεφύγει τελείως από τα βιβλία. Εκτός και αν έχουν σκοπό στη νέα σεζόν να μας παρουσιάσουν έναν ακόμη Aegon.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved