Μπορείς να θυμηθείς που άλλου έχει παίξει το καστ του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»;

Ένα κουίζ για όσους τιμούν την τηλεοπτική σειρά κάθε χρόνο.

Είναι μια μίνι σειρά που τη γνωρίζουν ακόμη και τα τσιμέντα. Είναι αυτή που πατάει όλες τις όμοιές της και σε μαγνητίζει, ακόμα και τόσα χρόνια μετά την πρώτη της προβολή. Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν είναι μια απλή μίνι σειρά για την ιστορία του Ιησού Χριστού. Πλέον έχει γίνει ταυτόσημη με την περίοδο του Πάσχα για πολλούς από εμάς, έχει συμπεριληφθεί στο γενικότερο εθιμοτυπικό, ένα πράγμα.

 

 

 

Την έχεις δει περισσότερες φορές  και από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» ή «Τα Φιλαράκια». Επομένως αν σου πω ότι ο… Μεγάλος Ναπολέοντας ήταν αυτός που καταδίκασε τον Ιησού του Robert Powell σε σταύρωση δεν θα σου κάνει εντύπωση. Σωστά;

napoleon

 

«Τι μας λέει το τώρα ο τύπος» αναρωτιέσαι -και δίκαια - αλλά πριν αρχίσεις τα «καντήλια» πες μου αν αυτός ο φωνακλάς που είδες στο παραπάνω gif δεν είναι αυτός που υποδύεται τον Πόντιο Πιλάτο, δηλαδή ο Rod Steiger.

Ο Steiger είναι ένα από τα πολλά διαμάντια της υπέρτατης Dream Team που μάζεψε ο Φράνκο Τζεφιρέλι κι εμείς εδώ σου ετοιμάσαμε ένα κουίζ που σε καλούμε να βρεις ποιους διάσημους ρόλους του κινηματογράφου έχουν παίξει 10 από αυτούς που πλαισίωναν τον κινηματογραφικό Ιησού.

Για πάμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved