Πώς είναι σήμερα ο «Ιησούς από την Ναζαρέτ»;

Ο Ρόμπερτ Πάουελ μεγάλωσε, αλλά το βλέμμα του παραμένει ίδιο.

Αν υπάρχει ένας ηθοποιός ο οποίος έχει ταυτιστεί με τις ημέρες του Πάσχα, σίγουρα είναι αυτός. Γίνεται και αλλιώς; Όποιος προσπαθεί να σκεφτεί ποτέ την εικόνα του Ιησού Χριστού σκέφτεται το δικό του πρόσωπο και όχι άδικα.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγραψε τη δική του ιστορία στα mini series του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ».

 

Δεν είναι μια σειρά που απλώς την είδες μια φορά και δεν την ξανάδες. Θα λέγαμε ότι κάθε φορά που παίζεται στην τηλεόραση σε τραβά σαν μαγνήτης καθώς δεν ξεκολλάμε από την TV όταν βλέπουμε την τρομερή παραγωγή του Ιταλού σκηνοθέτη αλλά και την εικονική υποκριτική του Βρετανού ηθοποιού στο ρόλο του Ιησού Χριστού.

Και ας λένε κάποιοι ότι ο ηθοποιός των ημερών είναι ο Τσάρλτον Ίστον λόγω των ταινιών «Οι Δέκα Εντολές» και «Μπεν Χουρ», αλλά έχει άλλη βαρύτητα να έχεις υποδυθεί τον Ιησού.

 

Ο «Ιησούς από την Ναζαρέτ» απογείωσε τον Πάουελ, ωστόσο αποτέλεσε και τον μεγαλύτερο ρόλο στην καριέρα του καθώς δεν έπαιξε ποτέ ξανά κάτι ανάλογου βεληνεκούς.

Μάλιστα το 2017 συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Ο Αληθινός Ιησούς της Ναζαρέτ» η οποία μέσα στα 4 επεισόδιά της επανέφερε τον 72χρονο τότε ηθοποιό στα Ιερα Εδάφη όπου επιχείρησε να μάθει όσο το δυνατόν περίσσότερα για τον Χριστό.

 

Στα 75 του χρόνια ο Πάουελ μπορεί να μην πραγματοποιεί πολλές δημόσιες εμφανίσεις, αλλά κάθε τέτοιες ημέρες του είναι το πιο επίκαιρο πρόσωπο και είναι βέβαιο ότι η εικόνα του δεν ξεχνιέται.

Δείτε πώς είναι σήμερα στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved