Η τέλεια ληστεία: 30 εκατ. δολάρια έκαναν φτερά με τους ληστές να μπαίνουν από την οροφή

Πηγή έμπνευσης για νέα ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

 

Ταινία με άρωμα Χόλιγουντ θυμίζει η ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες με 30 εκατ. δολάρια να κάνουν φτερά και τις αρχές να ψάχνουν «φαντάσματα» , καθώς είναι σαν να μην έχει περάσει κανείς ποτέ, εκτός βέβαια από τα χρήματα που ανήκουν πια στην κατηγορία «περασμένα-ξεχασμένα». Με 30 εκατ. δολάρια να «ψάχνονται», αυτή η ληστεία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη «Συμμορία των 11 και των 12». Πάμε να δούμε λεπτομέρειες.

Είπε κανείς πως δεν υπάρχουν «ευγενικές» ληστείες;

Στόχος και πηγή των χρημάτων ήταν η εγκατάσταση GardaWorld, υπεύθυνη για τη διαχείριση μετρητών για πολλές επιχειρήσεις της περιοχής και έγινε ο στοχός της περίτεχνης κλοπής. Όπως φαίνεται από την εξέταση των λεπτομερειών της ληστείας, οι κλέφτες λειτούργησαν τόσο αριστοτεχνικά που το θησαυροφυλάκιο είναι άθικτο. Πώς γίνεται αυτό; Με την κοινή λογική να το πάρουμε από «γιατρούς» που κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, δηλαδή από πολύ καλά διαβασμένους επαγγελματίες, που ξέρουν να μην αφήνουν ίχνη. Το επόμενο πρωί οι ιθύνοντες της εγκατάστασης, διαπίστωσαν την απώλεια των χρημάτων καθώς άνοιξαν το θησαυροφυλάκιο και το βρήκαν άδειο. Αυτό σημαίνει ότι είναι 30 εκατομμύρια δολάρια είχαν κάνει φτερά.

 

 

Πώς έγινε η ληστεία;

Με βάση τα όσα έχουν προκύψει από τις έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι δράστες μπόρεσαν να μπουν στην εγκατάσταση από την οροφή, αποφεύγοντας παράλληλα την ανίχνευση από τα συστήματα ασφαλείας του κτιρίου. Όλα αυτά προέκυψαν από το υλικό παρακολούθησης που καταγράφηκε έπειτα από το συμβάν, καθώς η καταγραφή έδειξε ρήγμα στη δομή του κτιρίου, με διάσπαρτα συντρίμμια, μαρτυρώντας τον τρόπο εισβολής των κλεφτών στο κτίριο.

Πόσο loser διαρρήκτης πρέπει να είσαι για να κλέψεις τον Μιχάλη Ζαμπίδη;

Σημαντικό είναι ότι ήταν πολύ λίγα τα άτομα που γνώριζαν λεπτομέρειες για τα χρήματα και την τοποθεσία τους, πολύ περισσότερο λεπτομέρειες για το πού ήταν, κάτι που ήταν προφανές και από τον τρόπο που λειτούργησαν οι κλέφτες που είναι φανερό σαν να γνώριζαν το εσωτερικό του χώρου. Όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να λυθεί το αίνιγμα της ληστείας και μάλλον δεν θα υπάρξει -όπως φαίνεται. Η ακρίβεια των κινήσεων και η ανυπαρξία ευρημάτων δεν μπορούν να λειτουργήσουν βοηθητικά σε καμία έρευνα και από ότι φαίνεται οι αρχές βρίσκονται στο μηδέν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved