youtube screenshot H εικόνα από κοριούς στο Παρίσι μας «ξύπνησε» αναμνήσεις από το στρατό

Πόσα στρώματα είχες κάψει στη θητεία σου;

Το Παρίσι φημίζεται για την υπέροχη αρχιτεκτονική του, την Champs Elysee, την Αψίδα του Θριάμβου, το Ρολάν Γκαρός, το φαγητό και πολλά ακόμα. Στα παραπάνω προσθέστε και τον Πύργο του Άιφελ, αλλά μια και έχουμε έναν στα Φιλιατρά, ας εστιάσουμε σε αυτά που δεν έχουμε στην Ελλάδα.

Έτσι ζήσαμε εμείς την εμπειρία του Ρολάν Γκαρός.

Τελευταία, όμως, το Παρίσι έχει και κάτι άλλο κοινό με τη χώρα μας και κυρίως με τα «πάθη» των φαντάρων. Και αυτή η μαγική λέξη που συνδέει την πρωτεύουσα της Γαλλίας με την ελληνική, στρατιωτική θητεία είναι οι «κοριοί».

Όχι αυτούς που τοποθετεί ο Τζέιμς Μποντ για να κατασκοπεύει τους εχθρούς του, αλλά για τα έντομα που μας τσιμπούσαν και μας «πέθαιναν» στον πόνο στην προπαίδευση. Μπορεί και σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

 

 

Γιατί το λέμε αυτό;

Είδατε τι γίνεται στους δρόμους του Παρισιού από το βίντεο του SWNS; Έχει γεμίσει στρώματα και δεν φταίει ότι πάλιωσαν ή ότι λασκάρισαν τα ελατήρια, αλλά γιατί έχουν γεμίσει με κοριούς.

Εμείς ακόμα γοητευόμαστε από τις στοές του Παρισιού.

Ειδικά στο δρόμο, Rue Saint Lazare η κατάσταση θυμίζει άνετα στρατιωτική βάση και θάλαμμο που κατοικεί διμοιρία η οποία ετοιμάζεται να κάψει στρώματα λόγω των κοριών.

Για όποιον έχει περάσει από αντίστοιχη ταλαιπωρία, είναι βέβαιο ότι θα ήθελε πολύ να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη εικόνα. Ας ελπίσουμε σύντομα και οι Γάλλοι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved