Pexels Και με πιάνει αϋπνία όταν ακούω τον Elia(s)

Η νύχτα που δεν κλείσαμε μάτι από βροντές και ανησυχία.

Οι πληγές είναι ακόμα νωπές από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ελλάδα, κάτι που μας έκανε (και μας κάνει ακόμα) να αντιμετωπίζουμε την νέα κακοκαιρία Elias με ακόμα μεγαλύτερο δέος. Είχαμε και το 112 να βαράει άσκοπα χτες επειδή μπέρδεψαν, λέει, τις κεραίες αλλά αυτό σίγουρα ήχησε ως «καμπανάκι» για κάτι αρκετά απειλητικό που πλησιάζει.

Πρώτη μας σκέψη ήταν μαζί με τους πληγέντες από την προηγούμενη καταιγίδα, κάνοντας την ευχή μας να είναι ασφαλείς, προετοιμασμένοι ή έστω τυχεροί από μια νέα καταστροφή. Αυτό που έγινε το βράδυ όμως στην Αττική ήταν τουλάχιστον εκκωφαντικό.

Για να ελαφρύνουμε λίγο την κουβέντα, δείτε τις πιο άβολες στιγμές που μπορεί να ηχήσει το 112.

«Ναρκοπέδιο» ο ουρανός

Όλοι πέσαμε νωρίς για ύπνο το βράδυ της Τρίτης γνωρίζοντας πως το πρωί θα επικρατούν πολλές στιγμές παραφροσύνης λόγω της βροχής ωστόσο ακόμα και αυτοί που κοιμούνται βαριά κατάφεραν να ξυπνήσουν. Μαζί με τους ουρανούς άνοιξε ο χώρος και για τους κεραυνούς οι οποίοι έπεφταν σωρηδόν, και κυρίως, ακούγονταν σαν να μας βομβάρδιζαν από αέρος.

 

 

Κατοικίδια άρχισαν να κρύβονται και να γαβγίζουν γιατί το πέρασαν για Ανάσταση, ενώ οι συναγερμοί βρήκαν ευκαιρία να κάνουν συναυλία υπερκαλύπτοντας τον τρομακτικό θόρυβο των κεραυνών. Με λίγα λόγια, ο κόσμος έμεινε ξύπνιος χτες βράδυ και μπορεί κανείς να το συμπεράνει μπαίνοντας στο #κακοκαιρια_elias στο ελληνικό Χ (άλλοτε Twitter).

 

tweet

 

Εδώ που τα λέμε, όμως, δεν μείναμε άυπνοι μόνο γιατί ακούγαμε βροντές, συναγερμούς και παπαγάλους να τσιρίζουν. Βλέποντας αυτό το κύμα κακοκαιρίας, οι εικόνες από τις καταστροφές στον Παλαμά και γενικά στη Θεσσαλία, μέχρι και τους δρόμους της Αθήνας που το νερό παρέσερνε ανθρώπους δεν ήθελαν πολύ για να μας θυμίσουν τον εφιάλτη.

Μακάρι σύντομα να ξυπνήσουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved