Twitter CEO ζητάει απολύσεις για να βάλουν μυαλό οι «αλαζόνες» εργαζόμενοι

Ένιωσε την οργή του διαδικτύου και όχι άδικα.

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες και αφορμές για να ζητήσεις μία απόλυση. Ο υπάλληλος να μην ταιριάζει στα θέλω σου ή το μπάτζετ να μην βγαίνει, είναι δύο πρόχειρες απαντήσεις που έρχονται στο μυαλό. Αλλά επειδή τα μεγάλα μυαλά είναι στο εξωτερικό, ένας CEO έδωσε τον δικό του λόγο. Ο επιχειρηματίας ακινήτων και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Αυστραλίας, ο Τιμ Γκάρνερ, σκέφτηκε πως ήρθε η στιγμή να γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος στο διαδίκτυο. «Πρέπει να δώσουμε πόνο στην οικονομία», δήλωσε ο μεγιστάνας των real estate.

«Νομίζω ότι το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να δουλεύουν τόσο πολύ μέσα στην πανδημία της Covid19 και αυτό έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στην παραγωγικότητα. Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι πληρώνονται πολλά για το όσο (λίγο) δουλεύουν. Οπότε πρέπει να δούμε την ανεργία να αυξάνεται. Πρέπει η ανεργία να αυξηθεί κατά 40-50% κατά την άποψη μου. Πρέπει να δούμε την οικονομία να πονέσει. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εργαζόμενους ότι δουλεύουν για τον εργοδότη τους και όχι το αντίθετο. Υπάρχει μια συστημική αλλαγή που οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι οι εργοδότες είναι υπερβολικά τυχεροί που τους έχουν, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να εξοντώσουμε αυτή την νοοτροπία και αυτό θα έρθει με το να βλάψουμε την οικονομία, κάτι που επιδιώκεται να γίνει παγκοσμίως. Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να αυξήσουν την ανεργία για να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Ήδη αρχίζουμε να βλέπουμε λιγότερη αλαζονεία στην αγορά εργασίας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και θα δημιουργήσει την ισσοροπία που αναμένουμε να δούμε».

Είστε αλαζόνες κύριοι κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Το βίντεο έχει φυσικά viral και έχει μαζέψει πάνω από 23.000.000 προβολές. Τα «γαλλικά» που του εύχονται από κάτω ήταν αναμενόμενα αλλά για έναν τύπο που στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι οι «νέοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά σπίτια επειδή ξοδεύουν πολλά σε τοστ με αβοκάντο», δεν έχει και μεγάλη σημασία. Δεν ιδρώνει το αυτάκι του.

5 συμπεριφορές που θα οδηγήσουν στην απόλυση, όσο καλός κι αν είσα

Ο 41χρονος επιχειρηματίας έθεσε ως παράδειγμα τους οικοδόμους ενώ υποστήριξε πως αυτή η τακτική της τηλεργασίας έχει επηρεάσει την παραγωγικότητα στον τομέα, η οποία - σε συνδυασμό με τους αυστηρότερους κανονισμούς - τροφοδοτεί την έλλειψη κατοικιών στην Αυστραλία.

Εγώ πάντως δε θα τον ήθελα για εργοδότη. Και κάτι μου λέει κανείς από όσους θα διαβάσουν αυτό το άρθρο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved