pexels 5 συμπεριφορές που θα σε οδηγήσουν στην απόλυση, όσο καλός κι αν είσαι

Ακόμη κι αν θεωρείς τον εαυτό σου τον υπάλληλο της χρονιάς, πάλι θα χάσεις τη θέση σου.

Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος για να απολυθείς από τη δουλειά σου; Μα φυσικά το να μην είσαι το κατάλληλο άτομο για την κατάλληλη δουλειά. Δεν είναι κακό. Κανείς δεν είναι καλός σε όλα τα πράγματα, οπότε η απόλυση είναι μία καλή ευκαιρία ώστε ν’ αναζητήσεις αυτό που πραγματικά σου πηγαίνει. 

Αν είχες αφεντικό τον άλλοτε ιδιοκτήτη του WWE, Vince McMahon, αυτό ήταν σιγουράκι.

 

 

Υπάρχουν πέντε λόγοι που μπορούν να σε οδηγήσουν στο ταμείο ανεργίας ακόμη κι αν είσαι εξαιρετικός στη δουλειά σου. Παρακάτω οι λόγοι.

Δεν τηρείς τα deadlines

Μπορεί να χρειάζεσαι τον χρόνο σου ώστε να παραδώσεις το project, ωστόσο είναι σημαντικό να τηρείς το χρονοδιάγραμμα που σου δίνεται. Σε αντίθετη περίπτωση θα φέρεις σε δύσκολη θέση την εταιρεία, η οποία είναι εκτεθειμένη στους πελάτες.

Έχεις υψηλό μισθό

Όσο καλός κι αν είσαι, πάντα αυτό κρίνεται από τον μισθό που παίρνεις. Το πόσα φέρνεις στην εταιρεία είναι σημαντικό όταν έρχεται η ώρα να αναλάβουν οι λογιστές. Όταν έρχεται αυτή η στιγμή για τα συν και πλην της εταιρείας, τότε γίνεσαι ο Νο 1 στόχος για απόλυση. Οπότε φρόντισε να σ’ έχουν ανάγκη.

Αυτό που θες να κάνεις δουλειά και δεν σου βγαίνει με τίποτα

Αργείς να πας στη δουλειά

Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό για έναν εργοδότη από το να βλέπει τους εργαζόμενους να αργούν να έρθουν στη δουλειά. Όσο καλός κι αν είσαι, το να αργείς σταδιακά δείχνει ότι δεν είσαι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Και αν δεν σ’ εμπιστεύονται, τότε γίνεσαι το μαύρο πρόβατο.

Δεν προσαρμόζεσαι

Η αλλαγή σε κάθε δουλειά είναι αναπόφευκτη. Θα έρθει εκείνη η στιγμή που πρέπει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και να εξελιχθείς. Αν συνεχίζεις να μένεις κολλημένος στο παρελθόν, τότε τα πράγματα δε θα πάνε καλά για σένα.

 

 

Δεν δείχνεις ομαδικό πνεύμα

Ναι οκ είσαι καλός αλλά σε μία ομάδα παίζει ρόλο το ομαδικό πνεύμα. Να σέβεσαι τους συναδέλφους σου, να τους βοηθάς και να τους εκτιμάς. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεσαι τοξικός και κανείς δε θέλει έναν τοξικό τύπο στην ομάδα του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved