pexels O CEO της Uber δούλεψε σαν οδηγός για ένα μήνα κι ανακάλυψε κάτι τρομερό

Καμιά φορά το μπαίνεις στη θέση του οδηγού δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Το 2022 ήταν μία πολύ κακή χρονιά για τους οδηγούς της Uber, δεν υπήρχε τόση δουλειά όσο θα ήθελαν αλλά δεν υπήρχαν και πολλοί οδηγοί για να στηρίξουν την εταιρία. Έτσι ο CEO της Uber είπε να δει με τα μάτια του γιατί συμβαίνει αυτό. Αποφάσισε να κάνει αίτηση για οδηγός, στα κρυφά πάντα, για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με την έλλειψη προσωπικού. Δεν το λες και άσχημη ιδέα αν και αρκετά παρακινδυνευμένη.

 

 
 

Ο Dara Khosrowshahi συνειδητοποίησε πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι οδηγός στην Uber μιας και ο κόσμος, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, είναι πολύ αγενής, οι διαδρομές και τα ωράρια δεν είναι εύκολα και φυσικά τα χρήματα μόνο ικανοποιητικά δεν είναι. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε τον Dara Khosrowshahi που είχε τα κότσια να μπει στη θέση των οδηγών έστω και για λίγο, για να δει με τα δικά του μάτια τι ακριβώς συμβαίνει στην εταιρία του.

 

 
 

Όντως το ChatGPT μπορεί να οδηγήσει σε 4ημερη εργασία;

Ποια ήταν όμως τα προβλήματα που συνάντησε; Ο Dara Khosrowshahi για αρχή δεν μπορούσε να κάνει Log in στο app της Uber. Με λίγα λόγια από την αρχή τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά. Και χωρίς να φτάνει αυτό το app τιμωρούσε τον οδηγό αν δεν έπαιρνε συγκεκριμένες κούρσες. Ο ίδιος ο Dara Khosrowshahi είπε πως το να σκέφτεται πως ίσως πάρει χαμηλή βαθμολογία ήταν η αιτία να μην μπορεί να περνάει καλά στα ρεπό του.

Τελικά όμως το να  μπει στη θέση του οδηγού ο Dara Khosrowshahi συνειδητοποίησε πως πολλά πρέπει να αλλάξουν στην όλη διαδικασία της Uber κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τους οδηγούς αλλά και τους χρήστες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved