Eurokinissi Καθαρά Δευτέρα: Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια για την πιο μίζερη γιορτή του έτους

Πέταγμα χαρταετού, ταραμοσαλάτα, λαγάνα, μαυρομάτικα και χαλβάς με κακάο για γλυκό. Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Δύσκολα να βρεις άνθρωπο που δε θέλει να απολαύσει ένα τριήμερο ξεκούρασης. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα σε όλα τα τριήμερα και τις επίσημες αργίες της χρονιάς, τότε εκείνο της Καθαράς Δευτέρας είναι η τελευταία μας επιλογή στη λίστα. Εκείνος ο ποδοσφαιριστής που έχει μείνει ελεύθερος στο τέλος των μεταγραφών και τον αγοράζεις αναγκαστικά για να κλείσεις μία τρύπα στο ρόστερ. Εκείνο το δίκλινο δωμάτιο σε κυκλαδίτικο νησί τον Αύγουστο με χαλασμένο καζανάκι για 80 ευρώ το βράδυ, γιατί η εναλλακτική επιλογή που έχεις είναι να κοιμηθείς στην άμμο. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι εκείνο που κανείς δεν επιλέγει. Είναι το τριήμερο που σου δίνουν στη νέα σου δουλειά ως ο νεοφερμένος στην εταιρεία γιατί οι παλιοί έχουν καβατζώσει ήδη την αργία του Πάσχα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

 

Αλήθεια ποιος απολαμβάνει την πιο μίζερη γιορτή της χρονιάς;

«Καλά Κούλουμα». Ναι οκ, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Αδυνατώ να βρω το οτιδήποτε θετικό σε αυτή τη γιορτή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου. Στολίζεις δέντρο, ανταλλάσεις δώρα, φοράς τα πιο όμορφα και ζεστά ρούχα και σηκώνεις γεμάτος από το τραπέζι από φαγητό και ευχαρίστηση. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένας μικρός κύκλος της ζωής. Από τα Πάθη του Χριστού, στην κορύφωση του Δράματος μέχρι την Ανάσταση και το Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένας μικρός κύκλος της ζωής. Οι κακουχίες, η χλεύη, η ατίμωση, η δικαίωση, η απελευθέρωση, η γιορτή. Ανεξαρτήτως αν πιστεύεις, η Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρει την ευκαιρία για μία μορφή διαλογισμού. Να εξαγνιστείς και να ξεκινήσεις από την αρχή. Να κάνεις την αυτοκριτική σου, να αναθεωρήσεις και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ο καιρός είναι πάντα καλός, η κρεατοφαγία στα καλύτερά της και λειτουργεί ως μία προετοιμασία για το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών.

Καθαρά Δευτέρα: Πέντε ιδέες για να τη βγάλεις πραγματικά «καθαρή»

Αλλά η Καθαρά Δευτέρα, τι; Πέταγμα χαρταετού. Αλήθεια ποιος διασκέδασε φτιάχνοντας και πετώντας χαρταετό; Πόσες απογοητεύσεις γνώρισαν τα παιδιά όταν ο χαρταετός δεν πέταξε ποτέ ή μπλέχτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ και «έσβησε νωρίς το όνειρο»; Με τον καιρό -συνήθως- να μην είναι σύμμαχος, πας ένα μαγευτικό ταξίδι μέχρι τα Τουρκοβούνια ώστε να σηκώσεις τον χαρταετό σου και μετά πάλι πίσω για ένα σαρακοστιανό γεύμα γεμάτο υποσχέσεις (not).

 

 

Ποιος χόρτασε τρώγοντας πατατοσαλάτα, ντολμαδάκια, μύδια, μαυρομάτικα φασόλια και χαλβά με κακάο; Συγγνώμη που δεν περάσαμε Κατοχή ώστε να εκτιμήσουμε αυτό το πλούσιο από επιλογές τραπέζι. Δηλαδή εσύ περιμένεις έναν χρόνο καρτερικά να απολαύσεις ταραμοσαλάτα και λαγάνα; Μια φραντζόλα ψωμί που την πληρώνεις τουλάχιστον 2.50 ευρώ γιατί είναι... έθιμο;

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ό,τι πιο μίζερο υπάρχει σε γιορτή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ναι είναι μία καλή αφορμή για τριήμερο ώστε να βρεθείς με οικογένεια και φίλους, αλλά μέχρι εκεί. Και αν διαφωνείς, τότε περιμένουμε με χαρά τα επιχειρήματά σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved