Καθαρά Δευτέρα: Πέντε ιδέες για να τη βγάλεις πραγματικά «καθαρή»

Όταν ήμουν μικρός νόμιζα πως δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από την κυριακίλα. 

Η σκέψη ότι έπρεπε να περάσω το απόγευμά μου διαβάζοντας και την επόμενη μέρα να ξυπνήσω ξανά στις 7 το πρωί για να πάω σχολείο μου προκαλούσε, αν μη τι άλλο, μια δυσφορία.

Λίγο μετά το τέλος των φοιτητικών μου χρόνων, όμως, διαπίστωσα πως η κυριακίλα δεν ήταν τίποτα μπροστά στη δευτερίλα. Monday blues, λένε οι Άγγλοι και δεν έχουν άδικο. Διότι για έναν νέο -και δη εργαζόμενο- δεν υπάρχει πιο μίζερη, μελαγχολική και στη δική μου περίπτωση, μισητή ημέρα από τη Δευτέρα.

Με το βάρος της νέας βδομάδας που ξεκινά, η σκέψη και μόνο της Δευτέρας σε ρίχνει στη μιζέρια. Ναι, δεν είναι εύκολο να τη βγάλεις πραγματικά «καθαρή» τη Δευτέρα - ή τουλάχιστον, έτσι πίστευα μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

 

Η πρόσκληση που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα

Ένα email ήταν αρκετό για να δω τη Δευτέρα με άλλο «μάτι». Ήταν ο φίλος μου ο Κώστας, ο οποίος με προσκαλούσε επισήμως να περάσουμε μαζί την Καθαρά Δευτέρα και για την ακρίβεια, τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόσκληση που μου είχε στείλει από το… agapamedeftera.gr - και την οποία είχαν λάβει και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, όπως διαπίστωσα συζητώντας.

Και τότε ήταν που ήρθε η συνειδητοποίηση.

Είχαν περάσει τουλάχιστον πέντε μήνες από τότε που είχε να συναντηθεί όλη η παρέα από τη σχολή. Η αλήθεια είναι πως ο καθένας έχει πλέον το πρόγραμμά του και όλοι «τρέχουμε» για να τα προλάβουμε όλα. Κάπως έτσι, καταλήγουμε να δίνουμε συνεχώς ραντεβού για εξόδους, μόνο και μόνο για να τις ακυρώσουμε λίγες ημέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ratpack 2

 

Το ραντεβού που με βοήθησε να «ξορκίσω» τα bad vibes της Δευτέρας

Πήρα, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα και αποφάσισα πως είχε έρθει η ώρα να «ξορκίσω» τα bad vibes της Δευτέρας. Ναι, τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε, έπρεπε να την περάσουμε Μαζί.

Για να τη βγάλω όμως, πραγματικά «καθαρή», έπρεπε να μπω εγκαίρως σε mood Καθαράς Δευτέρας. Είπα, λοιπόν, να το γιορτάσω και λίγο νωρίτερα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προσκάλεσα κι εγώ την παρέα από το γραφείο στο σπίτι μου, για μία pre-Αsh Monday συγκέντρωση. Και ναι, κατάφερα να οργανώσω για πρώτη φορά μόνος μου το καθαροδευτεριάτικο τραπέζι.

Αν κι εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις πως η Δευτέρα είναι η πιο μίζερη ημέρα της εβδομάδας, αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στην Καθαρά Δευτέρα. Ακόμη και αν δεν σου αρέσει το ψητό χταποδάκι ή η ταραμοσαλάτα, υπάρχει ο Μακεδονικός Χαλβάς στο μενού για να σε γλυκάνει. Πέρα από τα νηστίσιμα εδέσματα, βέβαια, μην ξεχνάς πως η Καθαρά Δευτέρα συνιστά την ιδανική ευκαιρία για να επανασυνδεθείς με τους αγαπημένους σου φίλους.

Αν σε έπεισα, λοιπόν, να στείλεις και εσύ μια πρόσκληση στους φίλους σου από το agapamedeftera.gr για να γιορτάσετε Μαζί τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε και θέλεις να την οργανώσεις όσο πιο τίμια γίνεται… μόνος σου, μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τα πέντε παρακάτω βήματα. Στη δική μου περίπτωση αποδείχθηκαν απαραίτητα και, ενδεχομένως, θα βοηθήσουν και εσένα να τη βγάλεις πραγματικά «καθαρή» εκείνη τη Δευτέρα.

Ιδού, όσα αξίζει να γνωρίζεις:

 

#1 Φρόντισε να ζητήσεις από έναν φίλο σου να φέρει χαρταετό για να βιώσετε το έθιμο όπως πρέπει, πριν ή μετά το φαγητό. Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να τον απογειώσετε, οι προσπάθειές σας θα σας χαρίσουν σίγουρα πολλές στιγμές γέλιου.

Ratpack 3

 

#2 Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς αρκετές λαγάνες. Η μία ποτέ δεν είναι αρκετή - πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τους φίλους σου...

#3 Αν δεν έχεις ιδέα από μαγειρική, στο σουπερμάρκετ θα βρεις όλα τα απαραίτητα νηστίσιμα: Από χταποδάκι μέχρι ταραμοσαλάτα και από τουρσί μέχρι ελιές, γίγαντες, ντολμαδάκια και φυσικά, τον πρωταγωνιστή της ημέρας, τον Μακεδονικό Χαλβά -και δη με Κακάο, με Αμύγδαλα και με γεύση Βανίλια.

Ratpack 4

 

#4 Σε ό,τι αφορά στο αλκοόλ, φυσικά μην το παρακάνετε. Θα βρεθείτε για να τα πείτε, όχι για να σας πάρει ο ύπνος στον καναπέ από τις 3 το μεσημέρι. Ένα ποτηράκι ούζο είναι αρκετό!

 

 

Ratpack 5

#5 Τέλος, ακόμη και αν δεν συνηθίζετε να «τιμάτε» συχνά με τη διαδικτυακή σας παρουσία τα social media, αξίζει να κάνετε μια υποχώρηση για τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε. Πάρτε μια άνετη πόζα και «ανεβάστε» την πιο παρεΐστικη καθαροδευτεριάτικη φωτογραφία στο Instagram με hashtag, τι άλλο, #agapamedeftera.

Ratpack 6


Τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε, λοιπόν, αξίζει να την περάσουμε Μαζί. Μια πρόσκληση αρκεί για να φέρεις ξανά κοντά την παρέα. Μπες στο agapamedeftera.gr και ξόρκισε τα bad vibes της Δευτέρας, προσκαλώντας τους φίλους σου στην πιο απολαυστική συγκέντρωση. Διότι μια πρόσκληση αρκεί, για να περάσεις καλά και ταυτόχρονα, να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις λαχταριστά προϊόντα από τον Μακεδονικό Χαλβά. Κυρίως όμως, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια καλή πράξη, στηρίζοντας με κάθε πρόσκληση το έργο του Σωματείου ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

Ναι, κάποιες Δευτέρες έχει νόημα να τις γιορτάζεις. Άκυρο. Μόνο η Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε είναι άξια εορτασμού!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved