Intime Το ελληνικό Πάσχα είναι πάντα για μερακλήδες

Γνωρίζεις ότι ωρίμασες και πως από αγόρι έγινες άνδρας, όταν προτιμάς το Πάσχα από τα Χριστούγεννα.

Στις σύγχρονες κοινωνίες η επικοινωνία είναι το παν. Σημασία δεν έχεις το προϊόν που προσφέρεις αλλά να πείσεις τον κόσμο πως πραγματικά το έχει ανάγκη. Η διαφήμιση κυριαρχεί και το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει όσους επενδύουν σε αυτήν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίοδος των Χριστουγέννων. Τα περισσότερα brands ρίχνουν αρκετά χρήματα στη διαφήμιση και διεκδικούν το δικό τους μερίδιο από τις αγορές σου. Στο μυαλό μας έχουμε τα Χριστούγεννα ως την τέλεια γιορτή. Μία γιορτή που ταυτίζεται με την υπερκατανάλωση, με την λάμψη, τα δώρα, την ευτυχία και το παραμύθι. Ως παιδιά πάντα θα επιλέγουμε τα Χριστούγεννα ως την καλύτερη περίοδο του χρόνου και καλά θα κάνουμε.

Ωστόσο έρχεται η στιγμή που διαπιστώνεις ότι μεγάλωσες. Από μία ηλικία και ύστερα, κατανοείς πως ωρίμασες. Δεν χρειάζεται να εκβιάσεις καμία κατάσταση γιατί έρχεται από μόνο του.

 

 

Είναι εκείνη η στιγμή που προτιμάς το Πάσχα από τα Χριστούγεννα. Που η περίοδος του Πάσχα σού προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο.

Η Μεγάλη Εβδομάδα

Από τα Πάθη του Χριστού, στην κορύφωση του Δράματος μέχρι την Ανάσταση και το Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένας μικρός κύκλος της ζωής. Οι κακουχίες, η χλεύη, η ατίμωση, η δικαίωση, η απελευθέρωση, η γιορτή. Ανεξαρτήτως αν πιστεύεις, η Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρει την ευκαιρία για μία μορφή διαλογισμού. Να εξαγνιστείς και να ξεκινήσεις από την αρχή. Να κάνεις την αυτοκριτική σου, να αναθεωρήσεις και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

 

 

Το σούβλισμα είναι ιεροτελεστία

Τίμιος ο πλούσιος μπουφές των Χριστουγέννων αλλά το Πάσχα μιλάει στην ψυχή του κάθε μερακλή. Όπως στη ζωή, έτσι και στο φαγητό, σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Το σούβλισμα είναι η στιγμή που κάθε άνδρας απολαμβάνει. Ο ψήστης που αναλαμβάνει να κάνει τη δύσκολη δουλειά, ο φίλος που θα τον βοηθήσει, ο γιος που θα κοιτάξει με θαυμασμό και θα θέλει κάποτε να γίνει ο πατέρας του που εκείνη τη στιγμή φαντάζει στα μάτια του ως σούπερ ήρωας, μέχρι τον τύπο που απλώς θα πιει το τσιπουράκι του και θα χαβαλεδιάσει. Ακόμη κι αν δεν είσαι φαν του αρνιού, ξεκάθαρα δε θέλεις να μείνεις έξω από αυτήν την στιγμή. Το Πάσχα είναι η Μέκκα του κάθε κρεατοφάγου αλλά και του τύπου που θέλει να ξεκινήσει να πίνει από το πρωί. Ένα 24ώρο ασταμάτητου πιοτού και φαγητού που θα σε βγάλει νοκ άουτ.

 

 

Είναι ένα pre-summer party

Δεν γίνεται να είσαι Έλληνας και να μη λατρεύεις τον ήλιο. Το καλοκαίρι είναι η εποχή (που αν δεν είσαι στην Αθήνα να λιώνεις από τον καύσωνα) που ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται σε κάθε πρόσωπο. Άμμος, ήλιος, αλάτι, θάλασσα. Το Πάσχα είναι το πρώτο party πριν το καλοκαίρι. Η μέρα μεγαλώνει, τα χαλιά έχουν σηκωθεί ήδη, τα καλοκαιρινά έχουν κατέβει από το πατάρι και ήδη το μυαλό βρίσκεται σε κάποια παραλία με κοκτέιλ στο χέρι. Η βιταμίνη D φτιάχνει τη διάθεση κάτι που δεν έχεις την πολυτέλεια να το απολαύσεις τα Χριστούγεννα.

 

 

Όσο μεγαλώνεις κατανοείς τη σημασία να γιορτάζεις μαζί με τους ανθρώπους σου. Την οικογένεια και τους φίλους σου. Ανθρώπους που θεωρούμε ως δεδομένους και η απώλειά τους έρχεται σαν παγερή μαχαιριά στη σάρκα και την ψυχή μας. Το Πάσχα είναι η καλύτερη αφορμή για να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους που πάντα θα είναι στο πλευρό σου, ανεξαρτήτως αν δεν τους βλέπεις καθημερινά. Μην χάνεις αυτές τις ευκαιρίες στη ζωή σου. Δε σου δίνονται απλόχερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved