Να κάνετε αυτοκριτική, κριτική κάνουν όλοι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την αυτοκριτική του και ετοιμάζει την αντεπίθεση των Bucks. Τώρα πρέπει να αντέξει στο «σφυροκόπημα» που έρχεται.

Και εκεί που όλοι ονειρεύονταν μια μάχη μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και LeBron James στον τελικό του πρώτου In Season Tournament του ΝΒΑ, ήρθαν οι Indiana Pacers και ο Tyrese Haliburton με μια ψυχωμένη εμφάνιση, για να στείλουν τις προβλέψεις μας στον «κουβά», με το τελικό 128-119 υπέρ της ομάδας της Ιντιανάπολης να στέλνει τους Bucks σπίτι τους.

Έναν Haliburton στον οποίο «υποκλίθηκε» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, λέγοντας πως «πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Ο τύπος είναι σαν μηχανή. Τα έκανε όλα σωστά, ειδικά στο τέλος του αγώνα».

 

 

Επομένως ο μεγάλος τελικός στο τριήμερο πάρτι που έχει στηθεί στο Λας Βέγκας, φέρνει τους Lakers ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου του ΝΒΑ, την ώρα που οι Pacers συνεχίζουν την πορεία τους προς αυτό που φαντάζει, μέχρι στιγμής, ως ένα μπασκετικό θαύμα. Και έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε ένα και μόνο ματς.

Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο των Bucks τα πράγματα δεν δείχνουν και τόσο καλά, ειδικά σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν σχηματιστεί στην αρχή της σεζόν με την έλευση του Damian Lilard.

Ο λόγος που θέλαμε να το πάρουν παραπάνω οι Μπακς.

Giannis και κόουτς και Griffin ακόμα δεν τα έχουν βρει, ο Bobby Portis είχε επεισόδιο με τον προπονητή του μετά τον αποκλεισμό από τους Pacers και τα αποδυτήρια των «ελαφιών» μυρίζουν μπαρούτι.

 

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, κάποιος πρέπει να έχει το καθαρό μυαλό, να πάρει την πίεση όλων στις πλάτες του, να δεχτεί τα «πυρά», κάνοντας παράλληλα το πρώτο βήμα για την αντεπίθεση. Για να φτάσει όμως κανείς από το ναδίρ στο ζενίθ, απαιτείται να έχει αυτογνωσία για την αμφισβήτηση και συμφιλίωση με την -δύσκολη- πραγματικότητα, αντί να ψάχνει για ευθύνες ή να κλειστεί στο καβούκι του.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται αυτοκριτική. Κάτι που έκανε πράξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Θα πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο τέλος των αγώνων. Έχει να κάνει με την προσπάθεια και τη νοοτροπία. Οι Pacers έπαιξαν άμυνα, πήραν ριμπάουντ, ήταν πιο σκληροί από μας και καλύτεροι. Ο πάγκος τους μας τσάκισε, για αυτό και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» ξεκίνησε να λέει ο ηγέτης των Bucks, μέχρι να καταλήξει σε ένα κομμάτι που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Εκείνους που έχουν ανάγκη τον μεσσιανισμό και απλώς περιμένουν την επιφοίτηση:

 

AP23342057472805

 

«Έχουμε πολύ ταλέντο, αλλά πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι. Κάποιες φορές νιώθω ότι δεν είμαστε καθόλου οργανωμένοι, σε άμυνα κι επίθεση. Η χημεία μας θα γίνεται καλύτερη όσο περνά ο καιρός. Θα πρέπει να το θέλουμε περισσότερο όμως. Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι πιστεύουμε πως κάποιος θα μας δώσει το παιχνίδι επειδή έχουμε καλούς παίκτες, αλλά αν δεν βγεις να παίξεις, δεν θα σε σεβαστεί ο αντίπαλος…Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη σε κανέναν. Οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν το παιχνίδι…Είναι στο χέρι μας, έχουμε το ταλέντο και την εμπειρία να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Η αυτοκριτική εν τέλει δεν είναι και τόσο δύσκολη, φτάνει να την εννοείς. Και σίγουρα δεν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι όταν συνειδητοποιείς ότι «βυθίζεσαι». Η αυτοκριτική είναι απλώς ο δρόμος για την αντεπίθεση, το δύσκολο κομμάτι είναι υπομείνεις τα «πυρά» που θα δεχτείς από όσους σε περιμένουν στη γωνία αλλά και εκείνους τους «πιστούς» που έχασες κατά την πτώση σου.

Αλλά αυτό ο Giannis το ξέρει. Το έχει ξανακάνει. Και είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να ολοκληρώσει την αντεπίθεση στο φινάλε της σεζόν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved