INTIME Το «φάντασμα» του ΕΝΦΙΑ μας στοιχειώνει και πάλι

Μέσα στα χίλια δυο κακά της καθημερινότητας, αυτό μας έλειπε.

Μόλις βλέπεις αυτά τα αναθεματισμένα 5 πράγματα του ελληνικού αλφαβήτου, σε πιάνει τρέμουλο και όχι άδικα. Στα μάτια μας ο ΕΝΦΙΑ είναι ό,τι και τα κουνούπια το καλοκαίρι. Ένα πραγματικά περιττό, δίχως νόημα ύπαρξης έντομο που έρχεται και σου ρουφάει το αίμα εάν δεν έχεις βάλει Autan. Και όπου λέμε Autan βάλε την πληρωμή της δόσης. Αλλιώς έχει πρόστιμο με «αίμα».

ΕΝΦΙΑ: Η ελληνική «Τρίτη και 13»

Αυτή η άτιμη μέρα του ΕΝΦΙΑ έφτασε

Είναι σαν τις παραδόσεις και τις γιορτές στην Ελλάδα. Ορισμένες τις περιμένεις με ανυπομονησία, άλλες πάλι καθόλου. Σίγουρα ο ΕΝΦΙΑ ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, καθώς και επίσημα ξεκίνησε η ανάρτηση τους στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

 

 

Η πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα πραγματοποιηθεί σε 11 δόσεις με την πρώτη στις 30 Απριλίου και την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2025. Με λίγα λόγια, άλλο ένα «αγκαθάκι» στην καθημερινότητά μας, που όλο μας δίνει λόγους να απασχολούμαστε με άσχημες καταστάσεις.

 

 

Για άλλη μια χρονιά όπου η καθημερινότητα θυμίζει… Κολομβία, που χρειάζεται πλέον ιδιαίτερους χειρισμούς για να αντέξεις την ακρίβεια, σε αναγκάζει να αποσύρεις πινακίδες λόγω των πολλών γεμισμάτων στο βενζινάδικο, την ώρα που πλησιάζει το Πάσχα και σκεφτόμαστε μήπως αξίζει να τη βγάλουμε με chicken nuggets αντί για αρνί στη σούβλα, ειλικρινά τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ δεν φαντάζουν και τόσο απειλητικά.

 

Σ

αφώς και μας κάνει έξαλλους και μόνο που το αναθεματισμένο το «χαράτσι» υπάρχει ακόμα στη ζωή μας, σε σημείο που κάνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αισθάνονται ότι πληρώνουν ενοίκιο για την ιδιοκτησία τους. Αλλά πραγματικά έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο πλέον, να λέμε μέσα μας «πάει στα κομμάτια» καθώς έχουμε αποδεχτεί τον πόνο.

Υπάρχουν άλλα που πονάνε πιο πολύ.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved