Με Αντετοκούνμπο-Λίλαρντ δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες στους Μπακς

Το πιο hot δίδυμο μπάσκετ στον κόσμο, τρομάζει από κάθε άποψη. Μπορεί όμως να φέρει τον τίτλο στο Μιλγουόκι;

 

Και εκεί που δεν το περίμενε κανείς, το μεταγραφικό «μπαμ» συνέβη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ήταν ιδιαίτερα ηχηρό. Τα μάτια όλων γούρλωσαν στην είδηση, πόσο δε μάλλον κάνοντας εικόνα το νέο duo που θα βρίσκεται μαζί στα παρκέ του ΝΒΑ. Ο Ντάμιεν Λίλαρντ τελικά βγάζει τη φανέλα του Πόρτλαντ και θα διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, παίρνοντας θέση στο πλάι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς και όλος ο μπασκετικός κόσμος παραμιλά. Ένα εκρηκτικό μίγμα που έχει δημιουργηθεί στο Μιλγουόκι και αλλάζει όλα τα δεδομένα στο ΝΒΑ. Από τη δυναμική των ομάδων μέχρι, εξαφανίζοντας παράλληλα την πιθανότητα ο Giannis να αποχωρήσει από το Μιλγουόκι. Τουλάχιστον για την ώρα.

Και κάπως έτσι, λοιπόν, οι Μπακς δημιουργούν ίσως το πιο hot δίδυμο (με Μίντλετον είναι τρίδυμο) της λίγκας, καθώς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ μοιάζουν στα μάτια όλων αυτή τη στιγμή σαν κάτι από Shaq & Kobe την εποχή των 00’s Λέικερς. Σε ένα καλοκαίρι που περιμέναμε πού θα κάτσει η μπίλια στην υπόθεση Λίλαρντ, μάλλον κατέληξε στο πλέον απροσδόκητο μέρος, που είναι όμως δεδομένο ότι μπορεί να κάνει θαύματα.

O NBA Analyst, Στίβεν Α. Σμιθ, τα είπε όλα με μία λέξη: «Φονικό».

 

 

Είναι όμως έτσι;

Σαφώς και οι Μπακς, επιθετικά μιλώντας, τρομάζουν κάθε αντίπαλο ειδικά από τη στιγμή που έχουν δύο σταρ που βάσει χαρακτηριστικών μπορούν να συνδυαστούν περίφημα και να αλληλοσυμπληρώνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ειδικά σε στιγμές που η μπάλα «καίει» ο Giannis ξέρει τι θα την κάνει -πού θα την δώσει δηλαδή- όταν όλοι θα είναι «ταμπούρι» μέσα στη ρακέτα για να του κόψουν τη διείσδυση.

Παράλληλα δεν θα έχει πρόβλημα να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα ο Λίλαρντ για να κάνει παιχνίδι και εκείνος να παίρνει τη θέση που επιθυμεί κοντά στη ρακέτα όσο οι αντίπαλοι θα «τρέμουν» μήπως και το σουτάρει ο Dame από το κέντρο. Και όπως έχει δείξει η ιστορία, ούτε από εκεί χάνει.

 

 

Σαφώς και δημιουργείται ένα μεγάλο ερωτηματικό αμυντικά, καθώς ο Λίλαρντ δεν φημίζεται για την άμυνά του, την ώρα που ο προκάτοχός του, Τζρου Χόλιντεϊ ήταν μάστερ του είδους και φοβερός οργανωτής. Όμως αυτή είναι η στιγμή που ο Γιάνναρος πρέπει να κάνει ένα ακόμα step up και σε άλλα πιο, all around πράγματα που μετράνε για να καλύψει τα κενά του συμπαίκτη του.

Το Αντετοκούνμπο-Λίλαρντ είναι ίσως το μόνο NBA duo που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, για το οποίο δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορεί να ταιριάξει, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των Ντόντσιτς-Ίρβινγκ ή Μπούκερ-Ντουράντ (και Μπράντλεϊ Μπιλ πρόσφατα) που ακόμα «τσακώνονται» για το ποιος πρέπει να έχει την μπάλα στα χέρια του.

Σίγουρα από τη στιγμή που λείπει ο Χόλιντεϊ, υπάρχουν κενά αλλά αυτό δεν «ακυρώνει» το γεγονός ότι οι δυο τους «τρομοκρατούν» ήδη το ΝΒΑ, αλλάζοντας εντελώς το χάρτη και τις ισορροπίες. Τα ηνία, λοιπόν, παραμένουν στην Ανατολή και οι Μπακς ετοιμάζονται για μια σεζόν που δεν έχει πλέον «προσπαθήσαμε μεν, αλλά ήμασταν λίγοι». Τώρα έχει μόνο «πρέπει». Μπορούν; To έχουν ξανακάνει άλλωστε.

Η κατάσταση θυμίζει λίγο Κλάιντ Ντρέξλερ στα mid 90’s, του ηγέτη του Πόρτλαντ ο οποίος το 1995 πήρε μεταγραφή για τους Ρόκετς προκειμένου να δημιουργήσει ένα σούπερ δίδυμο με τον Χακίμ Ολάζουον και να διεκδικήσει το δαχτυλίδι. Στο τέλος της χρονιάς, ακόμα και το φρέσκο duo, Σακίλ Ο’ Νιλ και Πένι Χάρνταγουεϊ τρομοκρατήθηκε βλέποντάς τους παρέα στους τελικούς του ΝΒΑ.

 

 

Μήπως επαναλαμβάνεται η ιστορία -θυμίζουμε ότι Γιάννης κάνει προπονήσεις τελευταία με τον Hakeem «The Dream»- οπότε όσοι πιστεύετε στους οιωνούς ήδη βλέπετε κοινά σημεία.

Γιατί συζητήθηκε έντονα το όνομα του Ολάζουον τις τελευταίες μέρες;

Θα δικαιωθεί όμως ο Στίβεν Α. στο τέλος; Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα δείγματα, στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι και σε κάθε γήπεδο του ΝΒΑ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved