Assosiated Press Ο Λίλαρντ είναι ο ηγέτης που θέλουμε να βλέπουμε

Με μια και μόνο ατάκα του, τον σεβαστήκαμε πολύ περισσότερο και από τις μπασκετικές του ικανότητες.

Αποστάγματα σοφίας και έμπνευσης έχουμε τις τελευταίες μέρες από τους σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Την αρχή έκανε (ποιος άλλος) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως «για να ανταγωνιστώ τους Ίρβινγκ, Ντόντσιτς και Λίλαρντ θα πρέπει να γίνω η καλύτερη πτυχή του εαυτού μου» αποθεώνοντας με αυτόν τον τρόπο αντιπάλους (Ίρβινγκ-Ντόντσιτς) και συμπαίκτη (Λίλαρντ). Και ίσως και να μην έχει άδικο για αυτό.

 

 

Ωστόσο, εάν θέλει να συναγωνιστεί τον συμπαίκτη του, Λίλαρντ, στα λόγια, ίσως πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω. Διότι η μεγαλύτερη, ενδεχομένως, ανταλλαγή της φετινής Off-Season στο ΝΒΑ κατάφερε να μας κάνεις όλους να υποκλιθούμε για την επιθυμία του να κατακτήσουν οι Μπακς το In-Season Tournament (κάτι σαν το Κύπελλο) το οποίο φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise και ο νικητής εκτός από το τρόπαιο κερδίζει και ανάλογο χρηματικό έπαθλο.

Θα μας πεις «και ποιος δεν θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο;», ο Λίλαρντ όμως δεν το θέλει για την δόξα και για το «χρυσό» μελάνι που θα χυθεί, λογικά, για την απόδοσή του. Ο λόγος είναι πολύ πιο ανθρώπινος και από το ίδιο το παιχνίδι.

 

 

«Για τους συμπαίκτες μου»

Ένας σπουδαίος παίκτης, γίνεται ακόμα σπουδαιότερος στα μάτια μας όταν είναι μεγάλος άνθρωπος, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να μην αποτελεί εξαίρεση.

Σαφώς και κάθε μπασκετμπολίστας στον κόσμο, εκτός από τον Ουέστμπρουκ λόγω του beef τους, θα ήθελε να είναι συμπαίκτης του, πόσο μάλλον οι μικρότεροι ηλικιακά παίκτες ή όλοι εκείνοι που προσπαθούν να εδραιωθούν στο πρωτάθλημα και γενικά στο μπάσκετ. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν παίκτες με two-way συμβόλαια (σ.σ. κάτι σαν προσωρινά συμβόλαια τα οποία οι ομάδες μπορούν να «σπάσουν» ανά πάσα στιγμή) οι οποίοι αναζητούν μια ευκαιρία να ξεχωρίσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τις οικογένειές τους. Άλλοι τα καταφέρνουν (βλ. Άλεξ Καρούσο ή Όστιν Ριβς), άλλοι πάλι εξαφανίζονται.

Διαβάστε την περσινή-επική ιστορία του ΝΒΑ.

Για τον Λίλαρντ, επομένως, η διεκδίκηση του Κυπέλλου του ΝΒΑ δεν είναι απλά ένας στόχος που και να χαθεί δεν έγινε τίποτα, αλλά μια ευκαιρία για τους χαμηλόμισθους να ξεχωρίσουν αλλά και να λάβουν ως επιβράβευση το έπαθλο του νικητή.

Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ αποκαλύπτει τα ποσά:

 

 

Ο «Dame Time», λοιπόν, έκανε τη δήλωση που κάθε άσημος παίκτης που ψάχνει εναγωνίως την ευκαιρία του θα ήθελε να ακούσει από τον ηγέτη του. Μια δήλωση που έκανε και εμάς με τη σειρά μας να τον παραδεχτούμε.

«Με τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) και τον Κρις (Μίντλετον) βγάζουμε πολλά εκατομμύρια, στην ομάδα όμως έχουμε πολλούς χαμηλόμισθους με two-way συμβόλαια που προσπαθούν να κερδίσουν την παραμονή τους στο ρόστερ. Επομένως, θέλω να κερδίσουμε αυτό το τουρνουά για εκείνους, γιατί το ποσό στο τέλος μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή».

O Μίντλετον έβγαλε την πιο αστεία ασίστ της χρονιάς.

Γιάννη, μας συγχωρείς αλλά σήμερα είμαστε με τον Λίλαρντ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved