Τα 7 πράγματα που κρατάμε από τις σειρές του 2016

Η μάχη των Μπάσταρδων, το Stranger Things κι άλλα 5 τηλεοπτικά καλούδια.

Αν έπρεπε να γράψουμε για όλα τα αγαπημένα μας στιγμιότυπα από τις σειρές του 2016, θα χρειαζόμασταν άλλα 100 κείμενα. Μπορούμε όμως να πούμε αυτό: οι σειρές που ονομάστηκαν φαβορί και κέρδισαν την προσοχή του κοινού (κάποιες για πρώτη φορά και άλλες συνεχόμενα), το κατάφεραν χάρη στα παρακάτω στιγμιότυπα.

Τα βάλαμε κάτω και γράψαμε αυτά που μας έμειναν περισσότερο απ' όλα.

 

H Mάχη των Μπάσταρδων στο Game of Thrones

episode 59 1920

Επειδή: Είναι η μεγαλύτερη μάχη που έχει γυριστεί στην τηλεόραση.

Οι παραγωγοί της σειράς, D.B. Weiss και David Benioff, μιλούσαν για την σκηνή της μάχης σε συνεντεύξεις σαν να περίγραφαν τον Τρωικό Πόλεμο. Χρειάστηκαν δεκάδες άλογα, πολλοί πρόθυμοι κομπάρσοι για να  σηκώσουν τα ξίφη και ένας λασπωμένος Jon Snow που χτυπούσε αλύπητα τον Ramsay Bolton. Αναμφισβήτητα, ήταν από τις πιο «ζωντανές» σκηνές μάχης, που έχουμε δει στη μικρή οθόνη. Ελπίζουμε να υπάρξουν και καλύτερες.

 

 

 

Η άφιξη του Stranger Things

strangerthings promotionalstill.0.0

Eπειδή: Έφερε πίσω τα 80s με τον ωραιότερο τρόπο.

Με μία μικρή ανασκόπηση, μπορούμε να πούμε πλέον με βεβαιότητα πως το Stranger Things ξεχώρισε για δύο πράγματα: α) για τους φανταστικούς μπόμπιρες που έδωσαν ρεσιτάλ υποκριτικής, β) για το στόρι που θύμιζε κάτι ανάμεσα σε «Ιt» και «Goonies». Δικαιολογημένα κολλήσαμε στην οθόνη, δικαιολογημένα θεωρήθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της φετινής χρονιάς και δικαιολογημένα έρχεται και η δεύτερη σεζόν. Όλα πόπα.

 

 

 

Η Joanna από το Μr. Robot

stephanie corneliussenas joanna in the mr robot season 2 finale

Επειδή: Ήταν η πιο όμορφη -και πιο ψυχρή- γυναίκα που είδαμε φέτος στην τηλεόραση. 

Μία γυναίκα που διψά για δύναμη, δεν είναι κάτι καινούργιο στη μυθοπλασία της τηλεόρασης. Όμως η  Stephanie Corneliussen, η Δανή καλλονή του Mr. Robot απογείωσε τον ρόλο ως εκεί που κάνεις δεν περίμενε. Μία γυναίκα τόσο μεθυσμένη από την εξουσία, που κάνει -κυριολεκτικά- τα πάντα για να βοηθήσει τον άντρα της να αναδειχθεί στην υψηλότερη θέση της εταιρίας. Όλα αυτά, από ένα κορίτσι που στην πραγματική της ζωή δεν φοβήθηκε ποτέ το γυμνό και που συνεχίζει το modeling με την ίδια επιτυχία που το κάνει και στο Mr. Robot. Ποια Daenerys;

 

 

 

Η επιστροφή του Jude Law στο Young Pope

t jude law the young pope hbo

Επειδή: Ενσάρκωσε, μετά από καιρό, ένα ρόλο που δεν μας απογοήτευσε.

Έχουν ακουστεί πολλά για το Young Pope. Για την μοναδική φωτογραφία του Sorentino αλλά και ότι το σενάριο είναι χλιαρό και αδιάφορο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Jude Law ήταν αυτό που θέλαμε να δούμε. Έναν συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη με τόσο μεγάλη φιλοδοξία, που φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει και τις πατροπαράδοτες διδαχές της Καθολικής Εκκλησίας. Και όλα αυτά, μονίμως με ένα τσιγάρο στο χέρι.

 

 

 

Όλα όσα είδαμε στο The People v. O.J Simpson

photo3

Επειδή: Είναι πιθανότατα η καλύτερη αληθινή ιστορία που έχουμε δει στην τηλεόραση.

Ήταν ένα απρόσμενο τηλεοπτικό δώρο με τους Sarah Paulson και Courtney B. Vance να μεταδίδουν όλη την φόρτιση που θα είχαν στην πραγματική τους ζωή οι δύο συνήγοροι. Πολύ περισσότερο, η σειρά υπήρξε μία επαλήθευση για το άστρο του David Schwimmer αλλά κυρίως, για τον πιο απρόσμενο τύπο: τον John Travolta. Γιατί ό,τι και αν έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα για το ταλέντο του στην υποκριτική, ο ρόλος του ως Robert Shapiro έκλεισε στόματα.

 

 

 

Ο «Man In Black» Εd Harris στο Westworld

Ed Harris in Westworld Season 1 Episode 2

Επειδή: Είναι το κάθαρμα που θέλαμε να δούμε σε αυτή τη σειρά.

Ο Emmett Dalton του Westworld. Σκοτεινός, ανώνυμος, θανατηφόρος. Επισκέπτης στο πάρκο για τουλάχιστον 30 χρόνια, δείχνει πως ξέρει το «παιχνίδι» καλύτερα  από τον καθένα. Και όχι μόνο το παιχνίδι. Ο Ed Harris μεταμορφώθηκε στον διάβολο που θα ήθελες με το μέρος σου και όχι εχθρό σου. Μόνο για να σου θυμίσει ότι ο διάβολος δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ φίλος σου. Όλα αυτά, μέσα από έναν άριστο γουέστερν χαρακτήρα, που το «στήσιμο» του θα σου θυμίσει τον Lee Van Cleef στο «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος». Και κάπου εδώ θα σταματήσουμε για τα spoilers.

 


Ο Tom Hardy στο Peaky Blinders

25

Eπειδή: Αυτή την σεζόν δεν την έσωζε ούτε ο Cillian Murphy.

Είναι περιττό να κάνουμε την οποιαδήποτε συζήτηση για το ταλέντο του Tom Hardy. Ξέρουμε όμως με βεβαιότητα, πως ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να σώσει το χλιαρό σενάριο της τρίτης σεζόν του Peaky Blinders. Ο Hardy ήταν τόσο ενθουσιασμένος που ο χαρακτήρας του, Alfie Solomons, υπήρξε πραγματικά, που φρόντισε να τον μεταμορφώσει σε έναν ψυχρό και χωρίς ενοχές γκάνγκστερ, με έναν και μοναδικό στόχο: το κέρδος. Και ήταν κάπου εκεί που ο Hardy απέδειξε πόσα πολλά έχει ακόμα να δώσει. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved