Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα ακόμα και η ήττα είναι διδακτική

Όταν έχεις δώσει τα πάντα για να νικήσεις, δεν υπάρχει ήττα.

Σαφώς και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και η ιστορία θα γράψει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα ζευγάρι ομάδων γεμάτο ιστορία.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Etihad Stadium, αλλά ήταν οι «πολίτες» εκείνοι που βάσει της εικόνας τους έπρεπε να έχουν προκριθεί. Όμως, όπως έχει πει και ο Όσιμ «η μπάλα είναι πόρνη» και παρά τις πολλές ευκαιρίες το τελικό 1-1 έστειλε το ματς στα πέναλτι. Και από τη στιγμή που δεν έμπαιναν στον αγώνα, το ίδιο συνέβη και στη ψυχοφθόρο διαδικασία.

 

 

Ένας υπέροχος κολασμένος τρόπος να χάσεις

Όλοι σε αυτό το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ θέλουν να νικάνε, και ειδικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο κόουτς της Σίτι, ωστόσο, δεν στάθηκε στο αποτέλεσμα, βλέποντας ότι οι παίκτες του τα έδωσαν όλα στο χορτάρι.

Και είπε και την μεγάλη αλήθεια «Ήμασταν όλοι στο καλύτερο επίπεδο, για να νικήσεις τη Ρεάλ πρέπει να είσαι στο 100%. Εμείς ήμασταν, αλλά δεν ήταν αρκετό. Σε ένα άλλο άθλημα, στατιστικά, θα είχαμε κερδίσει, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτό το υπέροχο πράγμα».

Πεπ «ο Όμορφος» και σε όποιον αρέσει

Νωρίτερα είχε δώσει συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την πρόκρισή της, αλλά ουδέποτε γύρισε να κάνει δηλώσεις ότι η ομάδα του άξιζε την νίκη και την πρόκριση. Αντ’ αυτού, δέχτηκε την ήττα του και μάλιστα με μια διθυραμβική ατάκα:

«Τι υπέροχος, τι κολασμένος τρόπος για να χάσεις». Και όταν ξέρεις να χάνεις, ακόμα και με αυτόν τον «κολασμένο» τρόπο, όπως αυτός της Σίτι από την Ρεάλ, δείχνεις πραγματικά το επίπεδό σου.

Ακόμα και αν απέναντί βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, μια ομάδα που εδώ και χρόνια έχεις κόντρα λόγω Μπαρτσελόνα. Αλλά για αυτό είσαι ο Γκουαρντιόλα και όχι κάποιος άντρας που δεν ξέρει τι θα πει ήττα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved