Πεπ «ο Όμορφος» και σε όποιον αρέσει

Όταν τα έχεις κάνει όλα, μπορείς να χρησιμοποιείς μέχρι και την ομορφάδα σου. Όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Κανείς δεν αμφέβαλε ποτέ για το πόσο μετράει ο Πεπ Γκουαρντιόλα σαν άντρας. Εμείς, άλλωστε, έχουμε γράψει διθυραμβικό κείμενο όσον αφορά του στιλ του κάθε φορά που βρίσκεται στον πάγκο, ειδικά όταν φοράει κάποιο κοστούμι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε όλη την αλήθεια για τη δολοφονία του Μιχάλη

Από το καλοκαίρι του 2008, όταν και ανέλαβε για πρώτη φορά πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα, δημιουργώντας το περίφημο «τίκι-τάκα» στιλ παιχνιδιού, μια παραλλαγή του σύγχρονου total football, μέχρι σήμερα που είναι coach της πιο πλήρους ομάδας στον κόσμο (Μάντσεστερ Σίτι) έχει κερδίσει τα πάντα. Στα επιτεύγματά του; Και μόνο το ότι κατάφερε να εκτοξεύσει αυτό το «διαμάντι» που ονομάζεται Μέσι, είναι από μόνο του σπουδαίο. Ασχέτως αν πολλοί μέχρι σήμερα τον αμφισβητούν, υποστηρίζοντας ότι είχε έτοιμες ομάδες να διαχειριστεί. Όμως, Πεπ είναι αυτός, και με βάση το βιογραφικό του -δηλαδή τρόπαια παντού και με κάθε ομάδα- δεν έχει τίποτα και σε κανέναν να αποδείξει. Ό,τι πει είναι νόμος. Ακόμα και αν πρόκειται για την ομορφάδα του.

Έχετε δει το υπέροχο βίντεο με σκίτσα του Μέσι στην Μπαρτσελόνα;

 

Βλέπετε ο Καταλανός έχει τον τρόπο να «κερδίζει» σε όλα τα μήκη και πλάτη του ποδοσφαίρου, ακόμα και αν δίνει συνεντεύξεις Τύπου. Διότι είναι ο Γκουαρντιόλα και σε όποιον αρέσει. Κυριολεκτικά.

Μετά λοιπόν την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Λίβερπουλ, σε ένα παιχνίδι που οι «πολίτες» στρίμωξαν στα σχοινιά τους αντιπάλους τους , οι οποίοι έκαναν το πολύ δύο φάσεις και πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης (1-1 τελικό σκορ), ακούστηκε η ατάκα ότι η Σίτι προπονήθηκε μόλις 10 λεπτά στο κομμάτι της άμυνας. Δεν ήθελε και πολύ για να εγείρει παραπάνω ερωτήματα.  

«Λέτε ότι κάνετε μόνο 10 λεπτά τακτική στην άμυνα. Πώς απορροφούν οι παίκτες όλες αυτές τις πληροφορίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;» ρώτησε, εύλογα, ένας δημοσιογράφος στην συνέντευξη Τύπου.

«Επειδή είμαι όμορφος άντρας και τους σαγηνεύω. Λοιπόν, είμαι πολύ καλός» ήταν η απάντηση και προφανώς, άπαντες, σάστισαν. Για λίγο όμως. Διότι στο τέλος αναφώνησαν «Γκουαρντιόλα είναι αυτός, κάνει ό,τι θέλει».

 

 

Σαφώς και οι haters, θα έβγαλαν μεγάλη «γλώσσα» μετά από αυτή τη δήλωση, κυρίως όμως, γιατί ξέρουν ότι έχει κερδίσει κάθε δικαίωμα να λέει αυτό που θέλει. Και ας είναι μια ατάκα που ξέρει καλά ότι θα εκνευρίσει κόσμο.

Μπορεί να μην είναι, «Γιάννης ο Όμορφος» αλλά κάποια στιγμή θα τον φτάσει και αυτόν. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved