Μπροστά στη δόξα, μπορεί να χαλάσει μια φιλία;

Για να γίνει το Αντετοκούνμπο-Λίλαρντ, έπρεπε να «σπάσει» πρώτα το Giannis-Χόλιντεϊ. Και ήταν, σίγουρα, σκληρό.

Όλος ο κόσμος του μπάσκετ το συζητάει και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να το κάνει για καιρό ακόμα. Ο Ντάμιεν Λίλαρντ ήρθε στο πλάι του Γιάννη Αντετοκούνμπο και όλο το ΝΒΑ δείχνει να αλλάζει. Για να γίνει όμως πρώτα αυτό, έπρεπε οι Μπακς να χάσουν ένα σημαντικό τους «γρανάζι»: Τον Τζρου Χόλιντεϊ. Ή αλλιώς εκ των κολλητών -για την ακρίβεια «αδερφών»- όπως τον αποκαλεί του, Giannis.

Μάλιστα, όπως βγήκε προς τα έξω, ο GM των Μπακς, Τζον Χορστ δεν είπε ποτέ στον Greek Freak ότι θα γίνει η συγκεκριμένη ανταλλαγή, καθώς δεν ήθελε να νιώσει εκείνος υπεύθυνος για την αποπομπή του καλού του φίλου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μαζί είχαν κάνει τη φάση-μισό τίτλο, στο Game 5 της σειράς κόντρα στους Σανς:

 

 

Για τον Αντετοκούνμπο, το να φτάσει στην κορυφή του ΝΒΑ για μία ακόμα φορά και η προοπτική γενικότερα του να δουλεύει σε έναν οργανισμό που ορέγεται το πρωτάθλημα σε μόνιμη βάση, είναι η μεγαλύτερος λόγος για να μείνει στο Μιλγουόκι. Για αυτό και η ανταλλαγή που έφερε τον Λίλαρντ στο πλάι του, είναι δεδομένο ότι τον χαροποίησε.

Από την πλευρά του επαγγελματία τουλάχιστον.

 

Εκείνη του φίλου όμως;

Πέραν της απώλειας ενός σκληροτράχηλου αμυντικού αλλά και ενός παίκτη που ξέρει πώς να κερδίζει -χωρίς να φαίνεται κιόλας-, οι Μπακς είχαν να σκεφτούν το πώς θα το πάρει ο Giannis. Για αυτό και όπως προαναφέραμε, δεν τον ενημέρωσαν για την κίνηση που έφερε τον σταρ του Πόρτλαντ στο Μιλγουόκι.

Για την ώρα όλα μοιάζουν ήρεμα, με κάθε πλευρά να κάνει αναρτήσεις υπέρ της κίνησης και τον σταρ των Μπακς να καλωσορίζει τον Λίλαρντ στο Μιλγουόκι. Παράλληλα όμως δεν ξέχασε τον «κολλητό» του, Τζρου Χόλιντεϊ γράφοντας στα social media ότι θα είναι πάντα «αδερφός» του.

Αυτή η φωτογραφία, αυτό το «αντίο» είναι μια στιγμή που κάθε άνθρωπος με κύρος (βλ. Giannis) απεύχεται να χρειαστεί να βρεθεί. Σε αυτά τα δύσκολα δευτερόλεπτα όπου πρέπει να απαρνηθεί τον φίλο του για χάρη της φιλοδοξίας του.

 

 

Μπορεί να μην ήταν δικιά του η απαίτηση να γίνει η ανταλλαγή με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο ήταν δεδομένο ότι ένας εκ των δύο κολλητών του – ή ο Χόλιντεϊ ή ο Κρις Μίντλετον- θα την πλήρωνε. Χαλάει όμως μια φιλία για τέτοιους λόγους; Αν γίνει με τη σειρά που μάθαμε, τότε οι πιθανότητες να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις είναι πολλές. Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με σιγουριά ότι μια μεγαλύτερη επαγγελματική προοπτική, δεν μπορεί να χαλάσει έναν δυνατό δεσμό.

Για το Giannis-Χόλιντεϊ είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτό το συναισθηματικό δέσιμο θα συνεχίσει να υφίσταται, εκτός βέβαια και αν έχετε διαφορετική άποψη. Εσείς αν ξέρατε ότι ο φίλος σας ήταν προ των πυλών για αποχώρηση και ήσασταν ο Giannis, τι θα κάνατε στη θέση του; Αν δεν σας καλύπτει κάποια από τις παρακάτω απαντήσεις, μπορείτε να μας γράψετε τη γνώμη σας, στα social media μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved