Assosiated Press O Kimi Raikkonen λατρεύει το ποτό γιατί τον κάνει καλύτερο

Πώς το «παρτάρισμα» εξασφάλισε μια μοναδική καριέρα στη Formula 1 για τον Φινλανδό.

Η αλήθεια είναι ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε πακέτο, ωστόσο ένας υπέροχος τύπος εκεί στη Formula 1 προσπαθεί εδώ και χρόνια να μας πείσει για το αντίθετο. Ο Kimi Raikkonen το 2021 διάνυσε την τελευταία του σεζόν ως πιλότος της Alfa Romeo, αποχωρώντας (και μαθηματικά) από τη Formula 1 με τον έναν τίτλο που κατέκτησε το 2007, προσφέροντάς μας παράλληλα πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές και συγκινήσεις.

 

 

Δεν τον λες και υπόδειγμα ανθρώπου με τη ζωή που έχει επιλέξει να κάνει, παρόλα αυτά είναι άξιο θαυμασμού το ότι μπορεί να είναι τόσο λειτουργικός μέσα στο μονοθέσιό του. Στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά της Formula 1 όπου για να αντέξεις όλους αυτούς τους κραδασμούς επιβάλεται να σπαταλάς κάθε μέρα σου σε εξωφρενική γυμναστική, εκεί όπου μετά από κάθε αγώνα βγαίνεις αδυνατισμένος κατά 4 τουλάχιστον κιλά, ο Φινλανδός έβρισκε πάντα ένα παραθυράκι διασκέδασης, ώστε να ισοσκελίσει το χάσμα δουλειάς-απόλαυσης.

O Kimi Raikkonen είναι ο τελευταίος της μεγάλης Φινλανδικής σχολής

Στην περίπτωσή του βέβαια, μάλλον η απόλαυση ήταν πολλή παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Για κάποιον νορμάλ άνθρωπο το αλκοόλ και η ζωή του playboy θα του έφραζαν όχι μόνο το δρόμο για το βάθρο αλλά γενικότερα τη δυνατότητα να αγωνίζεται. Ο Raikkonen όμως δεν νορμάλ άνθρωπος, είναι ιδέα.

 

 

Αλκοόλ όπως λέμε φίλτρο του Αστερίξ

Σε συνέντευξή του στο podcast της F1, Beyond the Grid, ο Kimi της ασφάλτου εξομολογήθηκε ότι το ανελέητο «παρτάρισμα» δεν είναι απλά ένα μέσο διασκέδασης, αλλά και ένας τρόπος να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

«Πολλοί το θεωρούν αστείο, ωστόσο νομίζω πως στην περίπτωσή μου έχω επωφεληθεί με το να διασκεδάζω μεταξύ αγώνων, εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις και να πίνω αλκοόλ» ήταν τα πρώτα λόγια του.

«Θα ακούγονται πάντα πολλές θεωρίες, ωστόσο μία από αυτές αναφέρουν πως η καλή διάθεση είναι μεγάλο εφόδιο για να πετύχεις. Για μένα αυτό είναι το παν. Για αυτό και κάθε καλοκαίρι μου το περνάω μεταξύ αγώνων και ατελείωτου παρταρίσματος», θα πει ο πρωταθλητής με τη Ferrari το 2007.

 

 

Ο λόγος όμως που τον κάνει καλύτερο;

«Πάντα αισθανόμουν ότι το αλκοόλ και η ένταση από τη διασκέδαση σου μειώνει τις αντοχές, ταυτόχρονα όμως σου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος. Το να έχεις μια αβεβαιότητα για τον εαυτό σου δεν είναι απαραίτητα κακό, για αυτό και πρέπει να βάζεις παραπάνω ενέργεια προκειμένου να εξασφαλίζεις το 100%. Σε μένα ευτυχώς λειτούργησε ευεργετικά».

Για τον Raikkonen έχουν ειπωθεί πολλά για την «εξωγηπεδική» ζωή του, για το μέτρο που δεν έχει στη διασκέδαση και την αγάπη του για το αλκοόλ, ωστόσο έχει ένα μότο που δεν γνωρίζαμε:

«Αν έχεις περισσότερες ημέρες πίνοντας απλώς από ότι hangover όλα είναι εντάξει. Για μένα αυτό λειτουργούσε πάντα».

Με βάση τις επιδόσεις του κανείς μέχρι σήμερα δεν ξέρει τι θα μπορούσε να έχει πετύχει αν πραγματικά ακολουθούσε αυστηρή ζωή πρωταθλητή και αφοσιωμένου πιλότου της Formula 1, από την άλλη ποτέ δεν παραπονεθήκαμε για τα όσα μας προσέφερε μεχρι σήμερα. Από προσπεράσεις, βάθρα, πρωτάθλημα, τσαντισμένες στιγμές μέχρι και ατάκες που έχουν γράψει ιστορία. Αλλά για αυτό είναι μοναδικός στο είδος του.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο τελευταίος που σήκωσε πρωτάθλημα με τη Ferrari και μάλιστα ξεπερνώντας στο φινάλε για ένα μόλις πόντο τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Lewis Hamilton και τον Fernando Alonso, αλλά και ότι είναι ο μοναδικός πιλότος που δεν μάχεται για βάθρο αλλά πάντοτε σου τραβάει το ενδιαφέρον να τον παρακολουθείς.

 

 

Με το φετινό Grand Prix να ολοκληρώνεται ουσιαστικά χωρίς να προλάβουμε καν να το δούμε, τύποι σαν τον Raikkonen λείπουν πάρα πολύ. 'Οχι μόνο για να κερδίζουν κάνα βάθρο αλλά για να δίνουν ενδιαφέρον με την προσωπικότητά τους.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved