Έτσι έπεισε ο Μελισσανίδης τον Βράνιες

Η πειθώ του «ισχυρού άντρα της Ένωσης» είναι πιο δυνατή κι από τη «Δύναμη» του Star Wars.

Ο Βράνιες, παρά το γεγονός ότι είχε τάσεις φυγής περισσότερες κι από Χάσκυ, τελικά παραμένει στην ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ το έριξε στην πλάκα, λέγοντας στους παίκτες μετά την επιστροφή του «άσωτου υιού» λίγο πριν την προπόνηση, «σας παρουσιάζω το νέο παίκτη, το Βράνιες». Και όλοι ΦΥΣΙΚΑ ξέσπασαν σε γέλια.

Ο ίδιος ο Βράνιες, που δεν είχε πάει στην προπόνηση κι ανέβαζε φωτογραφίες από τη Βιέννη, παρότι δελεάστηκε από τα λεφτά που του πρόσφερε η Άντερλεχτ και παρότι έφαγε τα μπινελίκια του από φίλους της ΑΕΚ στα social media, ανέβασε φωτογραφία με τον ίδιο να πανηγυρίζει στο πέταλο και λεζάντα «οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου». Η ίδια η ΑΕΚ βέβαια καθόλου δεν δελεάστηκε από την κωμική πρόταση των Βέλγων, για δανεισμό με 200 χιλιάρικα μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο με διάφορες άτοκες δόσεις «αλά Κωτσόβολος». Τέλος καλό – όλα καλά, λήξις συναγερμού, η ΑΕΚ συνεχίζει ενωμένη και προσηλωμένη στους τρεις στόχους της και η ζωή τραβάει την ανηφόρα.

Στον ΠΑΟΚ μαγειρεύουν πριν πεινάσουν γι' αυτό κι έβαλαν ειδικούς όρους στο συμβόλαιο του Αζεβέδο

Παραλείψαμε μια σημαντική λεπτομέρεια: ο παίκτης άλλαξε στάση και πείστηκε να παραμείνει μετά από ραντεβού που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τι μπορεί να ειπώθηκε στη συνάντηση των δυο αντρών; Έγινε σε συναισθηματικό και βαριά φορτισμένο κλίμα; Μίλησε ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ στο φιλότιμο του Βόσνιου, παρότι η λέξη «φιλότιμο» δεν υπάρχει στα βοσνιακά; Του έτριξε τα δόντια; Το γύρισαν στα χωρατά; Ήπιαν μια τζιτζιμπύρα κι είπαν «άσε να το δούμε το θέμα της μεταγραφής τον Ιούνιο πάλι»; Το Ratpack έχει ΟΛΟ το ρεπορτάζ και τα πιθανά σενάρια.

 

Σενάριο πρώτο: η Γκρανκάσα

Το σκηνικό, γνωστό. Πριν από δυο χρόνια, ΑΕΚ – Ξάνθη, 2-1 και ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ δηλώνει μετά το ματς: «δεν γίνεται να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο νεκροκεφαλές και γκρανκάσες», κάνοντας τη χειρονομία που βλέπετε στο παρακάτω GIF, η οποία πέρασε στο Πάνθεον των χαρακτηριστικών χειρονομιών. Γνωστό μεν το σκηνικό, αλλά όχι απαραίτητα γνωστό στο Βράνιες, ο οποίος όμως ένιωσε να τον λούζει κρύος ιδρώτας όταν μπήκε στο γραφείο του κ. Μελισσανίδη και τον άκουσε να λέει «καλώς τον Γκιρτζίκη της Βοσνίας!», κάνοντας ΑΥΤΗ τη χειρονομία – σήμα κατατεθέν. Παραμένεις μετά ή δεν παραμένεις;

ezgif.com optimize

 

 

Σενάριο δεύτερο: ο Ρουμπάμπας

Είναι γνωστή η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη τον Ιούλιο, «ο ρουμπάμπας να γυρίσει ανάποδα, το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει». Γενικά, ο ρουμπάμπας, είναι μπαλαντέρ. Και χρησιμοποιείται όταν θέλει να καταδείξει ότι κάτι θα γίνει ή δεν θα γίνει, ο κόσμος να χαλάσει. Προβληματισμό βέβαια δημιούργησε στο Βόσνιο αμυντικό η φράση «even if the Roubabas turns upside – down (boy you turn me), you will not get a transfer this January». Αυτός ήταν και ο λόγος που εμφανίστηκε προβληματισμένος και σκεπτικός στην προπόνηση της ομάδας: ρώταγε δεξιά κι αριστερά για να μάθει τι σημαίνει.

  


Σενάριο τρίτο: Τα τρένα θα σφυρίξουν δυο φορές

Τον Ιανουάριο του 2016, ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αφορμή τη διαιτησία Δελφάκη, είχε πει ότι «σε οκτώ μήνες, αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για να φύγουν τα τρένα. Μόνο εκεί θα σφυρίζουν». Ενδεχομένως να εξήγησε στον πολύπειρο Βόσνιο αμυντικό, ότι σε περίπτωση που επιμείνει να θέλει να φύγει, κανένα πρόβλημα, και πάλι φίλοι θα είμαστε, και φυσικά μια νέα επαγγελματική πρόκληση θα περιμένει τον Βράνιες με τις ευλογίες της ΠΑΕ ΑΕΚ, ως βοηθός σταθμάρχη ή ανθυπο-Δελφάκης.

 

 

Σενάριο τέταρτο: Στο τρελοκομείο

Ο Βράνιες, την ώρα που μπήκε στο γραφείο του Δημήτρη Μελισσανίδη, άκουσε να παίζει Πάνος Κιάμος. Γνωστό το άκουσμα, «Στο Τρελοκομείο», όχι ότι πάει μπουζούκια και το έχει ακούσει λάιβ, από το ραδιόφωνο το ξέρει. Χάρηκε προς στιγμήν, μέχρι που άκουσε τον ισχυρό άντρα να του λέει «ξέρω ότι έχεις μια τρέλα και ειδικά μέσα στο γήπεδο μου αρέσει κάποιες φορές, αλλά πρέπει να ξέρεις κι εσύ πως εγώ είμαι αυτός που έχει ανοίξει τα τρελάδικα». Κι όλο αυτό θα μπορούσε απλά να είναι χαριτωμένο, αν δεν είχε το δελτίο του Βράνιες κρεμασμένο δίπλα στο γραφείο του και παραδίπλα έναν ζουρλομανδύα. Κι έξω από το γραφείο δυο νταβραντισμένους κυρίους με άσπρες στολές.

1595445 e1516214710607 808x404

 

 

Σενάριο πέμπτο: Μπόμπα – χαρακίρι

Πριν τον προπέρσινο τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ως άλλος Σαμουράι, έβγαλε έναν πύρινο λόγο στους παίκτες του. Μεταξύ άλλων είπε: «Για να νικήσετε ένα πράγμα χρειάζεται. Ψυχή! Μπορείτε, αρκεί να το πιστέψετε. Μόνο ψυχή θέλω να δω. Τίποτε άλλο. Όλοι ρε. Να ορκιστούμε εδώ όλοι μαζί. Ότι θα το πάρουμε. Αν δεν μπορούμε, να κάνουμε χαρακίρι ρε. Με το αίμα μας να ορκιστούμε. Εγώ πρώτος. Φέρτε να κάνω χαρακίρι πρώτος εγώ και μετά εσείς. Να ορκιστούμε ρε ότι δεν τελειώνει ο αγώνας αν δεν νικήσουμε. Χαρακίρι όλοι. Πρώτος εγώ. Πάμε να το πάρουμε». Όπως καταλαβαίνετε, δάκρυσαν και τα «νουντσάκου», λύγισαν και τα «κατάνα» και μαράθηκαν και τα «σουρικέν». Ποτισμένος βαθιά από την ιστορία και την κουλτούρα των Σαμουράι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξήγησε ευγενικά στον Bράνιες, ότι αν φύγει τώρα από την ΑΕΚ θα γίνει «Ρόνιν», ένας Σαμουράι χωρίς αφέντη, χωρίς τιμή και χωρίς σεβασμό από κανέναν, που θα πληρώνεται σαν μισθοφόρος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του δεξιά κι αριστερά κι ότι εκείνος παρόλα αυτά, θα ήθελε να δώσει στον παίκτη την ευκαιρία να φύγει με τιμή. Από την ομάδα και από τη ζωή. Του έφερε μπροστά του και του ακούμπησε ένα σπαθί. «Άκου παιδί μου. Δεν σου ζητάω να κάνεις χαρακίρι, πολύ απλά διότι δεν λέγεται χαρακίρι. Λέγεται σεπούκου. Αλλά αν επιμένεις, πες το χαρακίρι. Εγώ σου δίνω την ευκαιρία να φύγεις με τιμή. Και να σε θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη. Θα σκορπίσουμε την τέφρα σου στα εγκαίνια της Αγιά – Σοφιάς αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Σκέψου το. Με την ησυχία σου».

Ο Βράνιες το σκέφτηκε για ένα νανοσεκόντ. Και είπε να παραμείνει. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved