Ανοιχτή επιστολή στον Φλορεντίνο Πέρεθ

Ο έξαλλος Κώστας Βαϊμάκης ζητάει από τον Πρόεδρο της Ρεάλ να έρθει στα συγκαλά του.

Αγαπητέ Πρόεδρε. Αξιότιμε Πρεζιντέντε. Μεγάλε «Φλο» της καρδιάς μας και θεμοτοφύλακα της ιστορίας της «Βασίλισσας», της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου, της οποίας δεν φτάνουν τα δάχτυλα των χεριών για να μετρήσεις τα ευρωπαϊκά της, αλλά πρέπει να βγάλεις και τα παπούτσια και τις κάλτσες για να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλα των ποδιών. Με απεριόριστο σεβασμό σε ρωτάω και σου ζητάω να βάλεις το χέρι στην καρδιά και να μου απαντήσεις ειλικρινά: ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΜΕΝΑ;;;;

Μάθαμε πρόσφατα ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρεάλ μέχρι το 2020. Εμένα προσωπικά αγαλλίασε η καρδούλα μου. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών (εμένα προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου) και παράλληλα για έναν προπονητή, που κάθισε στον πιο δύσκολο, ηλεκτρικό και «τοξικό» πάγκο του πλανήτη, αυτόν της Ρεάλ, έχοντας μηδαμινή προϋπηρεσία σε πάγκο πρώτης ομάδας κι όχι απλά κατάφερε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του κάπελα του Ράφα του Μπενίτεθ, όχι απλά αναδάσωσε την καμένη γη που είχε αφήσει φεύγοντας ο Ζοσέ ο Μουρίνιο ο Μεγαλοπρεπής, αλλά οδήγησε λίγους μήνες μετά τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

original

 

Και στο τσακ έχασε το πρωτάθλημα, μετά από μια επική αντεπίθεση. Και την επόμενη χρονιά ξαναπήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας κάτι που καμία ομάδα και κανένας προπονητής δεν είχε ματακάνει. Και πήρε και πρωτάθλημα. Και κάτι ρημαδο-σούπερ καπ Ισπανίας. Και κάτι παλιο-ευρωπαϊκά σούπερ – καπ. Και back-to-back δυο Διηπειρωτικά. Κάτι ψιλίκια δηλαδή, κάτι κούπες από τα αζήτητα, ξαναβάζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με χρυσά γράμματα στην κορυφή του ποδοσφαιρικού χάρτη. Εκτινάσσοντας τα έσοδα. Τη δημοφιλία της. Τις πωλήσεις σε σωβρακοφανέλες. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τις τουρνέ στην Ασία.

Ο «Ζιζού» τα έκανε αυτά Πρόεδρε. Ο τρελός ο καραφλός. Αυτός ο τζέντλμαν των γηπέδων, που παραδέχονται φίλοι και εχθροί. Που κατάφερε να εξηγήσει στον Κριστιάνο ότι πρέπει να ξεκουράζεται στα 32 του για να αντέχει στο τέλος της σεζόν και να μην κλατάρει. Που ηρέμησε το Σέρχιο Ράμος. Που εξαφάνισε τις τάσεις φυγής του Βαράν. Που έφτιαξε το πιο αποτελεσματικό τρίο στο κέντρο με Κρόος – Μόντριτς – Κασεμίρο. Που «έβγαλε» Ασένσιο και Λούκα Βάσκεζ. Που ξανάδωσε κέφι και μπρίο στον Ίσκο.

 

Και τώρα τι;

Αυτόν ανανέωσες μέχρι το 2020 και μπράβο σου. Μόνο που στα καπάκια διαβάσαμε ότι πιθανότατα θα φύγει το καλοκαίρι, το παραδέχτηκε εμμέσως κι ο ίδιος που είπε «ναι, υπέγραψα μέχρι το 2020 αλλά τα συμβόλαια δεν λένε κάτι». Επειδή δεν πάει καλά η ομάδα φέτος κι έχει χάσει το πρωτάθλημα από το Δεκέμβρη. Λες κι ο Ζιντάν πούλησε το Χάμες και το Μοράτα και άφησε τον Πέπε να φύγει χωρίς να τους αντικαταστήσει. Λες κι είναι ευθύνη του Ζιντάν που ο Μπενζεμά σκοράρει φέτος με ρυθμούς πολυβόλου Αλέκου Τάτση. Ή που ο Μπέιλ είναι πιο σάπιος κι από σάπιο μήλο. Ο Ζιντάν φταίει που τραυματίστηκε ο Κέιλορ Νάβας κι έπαιζε τόσο καιρό ο κουμπαράς με πόδια, ο Κίκο Κασίγια, που έκανε καριέρα (;;;) επειδή έχει ένα διάσημο επώνυμο, μείον ένα «σ» - σαν να έκανε καριέρα κάποιος επειδή απλά τον λένε «Μπουφό» ή «Ντε Χέ» ή «Ατματζίδ». Αστεία πράγματα, γελάει ο κόσμος.

Ρίξε ένα βλέφαρο σε ένα τριήμερο οδοιπορικό που κάναμε πρόσφατα στο Μπερναμπέου

Και θες να τον διώξεις τον «Ζιζού» και να φέρεις άλλον προπονητή και παιχταράδες και Κέιν και Νεϊμάρ και Σαλάχ και Μαλάχ και της Παναγιάς τα μάτια, διότι άμα δεν φέρνεις «Γκαλάκτικος» κι άμα δεν ξοδεύεις 200 μύρια, σε πιάνει μια φαγούρα στη χούφτα και βγάζεις μπιμπίκια στην τσέπη που έχεις τα λεφτά. Μάλιστα. Κι αυτός που σκέφτεσαι να φέρεις, ο προπονητής των επιτυχιών, ο αναμορφωτής της ομάδας, ο «Βασιλιάς της Βασίλισσας», είναι ο «Κάπτεν – Σίχαμα», ο «Σούπερ – Γλίτσας», ο «Άρχοντας των Αηδιαστικών», ο Γιοακίμ Λεβ;

 

ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΑ;;;

Δηλαδή τι ακριβώς σου γέμισε τα μάτι από το Λεβ; Το Παγκόσμιο που πήρε με τη Γερμανία; Μάλιστα. Κάτι άλλο έχει να μας παρουσιάσει; Φυσικά και έχει: διάφορους «μεζέδες» που βγάζει από τη μύτη του και τα βάζει στο στόμα του. Λίγο «μπρούσκο» από τη μασχάλα του, που καταλήγει κάτω από τη μύτη του. Ένα χέρι που χώνεται βαθιά στα καμπανέλια του και στη συνέχεια απολαμβάνει με γρήγορες, κοφτές αναπνοές. Ή ένα άλλο χέρι που βυθίζεται πίσω, μέσα από το σώβρακο, παίρνει τζούρα κωλίλας και μετά το μυρίζει όλο ικανοποίηση. Αυτόν το βρωμίλο θέλεις να φέρεις; Αυτόν με την περούκα – Playmobil; Να κάνει αυτά τα καραγκιοζιλίκια στο «Μπερναμπέου»; Να περιμένει στην προπόνηση να μπει ο Κριστιάνο για ντους για να μυρίζει τις κάλτσες του; Να γυρίσει από την άλλη ο Σέρχιο Ράμος για να πάρει μια τζούρα από το ιδρωμένο του σώβρακο; Να κλέβει τα αποσμητικά από τα ντουλαπάκια των παικτών για να μυρίζουν όλοι βαρβατίλα;      

Πρόεδρε, έλα στα συγκαλά σου και σοβαρέψου. Άσε το βρωμίλο Λεβ εκεί που είναι, κράτα Ζιντάν και «προίκισέ» τον με παιχταράδες το καλοκαίρι. Που μέχρι το καλοκαίρι, υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο – σύμφωνοι, με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα, δεν δείχνει ικανή να περάσει την Παρί, αλλά Ρεάλ είσαι, όλα τα μπορείς. Άσε τις χαζομάρες για αλλαγή προπονητή και Λεβ και αηδίες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και πίστεψε κι εσύ σε αυτόν τον Καραφλό Γίγαντα των πάγκων, που έκανε ό,τι δεν έκανε κανένας άλλος και μπορεί να κάνει στο μέλλον όσα δεν φαντάστηκε κανείς.

Μετά τιμής,
Ο φίλος σου ο Κώστας



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved