Η επανάσταση ξεκινά! Έρχεται το VAR!

Λύσαμε ΟΛΑ τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ήρθε επιτέλους η ώρα να αγγίξουμε την τελειότητα.

Λύσαμε το θέμα της βίας στα γήπεδα. Πλέον δεν ανοίγει ρουθούνι ούτε εντός, ούτε εκτός γηπέδων. Λύσαμε το πρόβλημα της μετακίνησης των οπαδών. Τώρα όλοι κάθονται δίπλα – δίπλα σε όλα τα παιχνίδια και ανταλλάσσουν λάβαρα και αναμνηστικά. Λύσαμε το θέμα των γηπέδων. Πλέον είναι υπερσύγχρονα και λειτουργικά, με τουαλέτες, καντίνες, άνετο πάρκινγκ. Ξεπεράσαμε το θέμα της κάρτας φιλάθλου, των τουρνικέ, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Δεν υπάρχει ούτε ένα γήπεδο στην Ελλάδα που να μην λειτουργούν όλα αυτά και να μην κάθονται όλοι οι φίλαθλοι – οπαδοί, στις θέσεις που αναγράφονται στα εισιτήριά τους. Λύσαμε το θέμα με τις κάμερες. Λειτουργούν και καταγράφουν τα πάντα στις κερκίδες, τη φυσούνα, τα επίσημα. Βρέθηκε λύση στα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν. Ουρά κάνουν τα κανάλια και σφάζονται, ποιο θα πρωτοδείξει Σούπερ Λίγκα, με διαδικασία δημοπρασίας αντίστοιχη με την περσινή με τις τηλεοπτικές άδειες. Και αντιμετωπίσαμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα την απαξίωση που αντιμετώπιζε το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα άδεια γήπεδα. Πλέον η πληρότητα αγγίζει ή και ξεπερνά το 90% και εισιτήρια βρίσκεις – ακόμα και στα «μικρά» παιχνίδια – μόνο στη μαύρη αγορά.

 

1092945

 

Όλα λύθηκαν. Όλα επιτέλους έφτιαξαν. Γίναμε ανώτεροι από Πρέμιερ, πιο χλιδάτοι από Λα Λίγκα και πιο πλούσιοι από Μπουντεσλίγκα. Κάτι Καμπιονάτα και Σαμπιονά, ούτε που τα βλέπουμε πια. Τι μας έμεινε λοιπόν για να αγγίξουμε την τελειότητα, περισσότερο κι από τον Παναγιώτη Τόκο; Το Video Assistant Referee, για τους φίλους VAR, που θα εξαφανίσει και την τελευταία σκιά αμφιβολίας και καχυποψίας από τον ποδοσφαιρικό ουρανό. Είναι εντός ή εκτός περιοχής η ανατροπή; Είναι οφσάιντ ή δεν είναι; Υπάρχει ανατροπή ή ήταν το Θέατρο της Δευτέρας; Του έριξε αγκωνιά ή ήταν τζαρτζάρισμα; Δεν θα το παίζουμε πια κορόνα – γράμματα, ούτε θα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας πάνω στη διαιτητική τετράδα, αν βλέπουν καλά γενικά, αν ήταν μακριά, αν υπήρχαν πολλά σώματα μπροστά ή είναι από τον τάδε ή το δείνα Σύνδεσμο: τη λύση θα τη δίνει το VAR.

 

tenor

 

Τι κι αν ο Έλληνας, ο μέσος μαλάκας Έλληνας, ούτε με το VAR δεν θα πείθεται, αν θεωρεί ότι αδικείται η ομάδα του; Να θυμίσω πως είναι ο ίδιος, που όποτε η NOVA βγάζει γραμμή για το οφσάιντ, αν η φάση είναι κατά της ομάδας του, πιστεύει ακράδαντα ότι κάποιος κούνησε ελαφρώς τη γραμμή και παραποιήθηκε η αλήθεια. Αλλά ας τον αφήσουμε στην άκρη αυτόν το δύσπιστο τύπο κι ας επανέλθουμε στα σημαντικά. Διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, πραγματικά αλλάζει εποχή. Και είναι τόσο μεγάλη αυτή η ανάγκη, που ακόμα κι ο Υπουργός Νίκος Παππάς την αφουγκράστηκε, την κατανόησε, την αγκάλιασε και εξασφάλισε τους πόρους που απαιτούνται, για να εφαρμοστεί η υψηλής ποιότητας τεχνολογία σε κάθε γήπεδο της Σούπερ Λίγκας. Ας κοπούν συντάξεις. Επιδόματα. Μισθοί. Δώρα Χριστουγέννων. Χαλάλι. Αρκεί να υπάρχει VAR.

 

Var-άτε μας κι ας κλαίμε

Για να τιμήσουμε αυτή τη νέα αρχή, την αυγή της αναγέννησης του ποδοσφαίρου μας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί για τη νέα εποχή που ξημερώνει, διαλέξαμε μερικές παροιμίες του θυμόσοφου ελληνικού λαού, απόλυτα ταιριαστές με την περίσταση – και ελαφρώς παραλλαγμένες. Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Σούπερ Λίγκα! Ζήτω το VAR!

«Τι του λείπει του ψωριάρη; VAR με μαργαριτάρι».

«Όλα τα ΄χε η Μαριορή, το VAR της έλειπε».

«Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, VAR θέλει ο π@#τσος μας».

«Οι πεινασμένοι, VAR ονειρεύονται».

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν VAR-γειρεύουν».

«Του διαιτητή τα καμώματα, τα βλέπει το VAR και γελά».

«Κάλλιο VAR-δουρόδενε, παρά διαιτητογύρευε».

«Όποιος νύχτα περπατεί, VAR και σκατά πατεί». 

«Αγάλι – αγάλι γίνεται η αγουρίδα VAR».

«Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και το VAR».

«Απ’ αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει VAR».

«VAR-μεγε και κούρευε, χέζε και δεμάτιαζε».

«VAR-άτε με κι ας κλαίω».

 

Bonus track 1: «Έλα ένα βράδυ το σφύριγμα να πάρεις/ πριν να το σβήσει με σφουγγάρι ο VAR-δάρης».

Bonus track 2: «Σκίσε με Βαρούχα / κι άλλαξέ μου ρούχα».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved