Getty Images Ο Μεϊγουέδερ ξέρει τι σημαίνει η λέξη σεβασμός

Και το απέδειξε με τους δύο νέους πίνακες που κοσμούν την έπαυλή του.

Μπορεί στη διάρκεια του Αυγούστου, τις εβδομάδες δηλαδή πριν τον αγώνα τους, ο ΜακΓκρέγκορ με τον Μεϊγουέδερ να έδειχναν τον ελάχιστο σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλο –ειδικά ο Ιρλανδός που είχε αναλάβει το ρόλο του αμετροεπή τύπου που ήθελες να του σπάσεις τα μούτρα- όμως μετά τον αγώνα, και οι δύο έχουν αφήσει κατά μέρος τους ρόλους που έπρεπε να υποδυθούν και αποδεικνύουν ότι διαθέτουν αξίες και αρχές.

Πρώτα ήταν εκείνο το ποστάρισμα του ΜακΓκρέγκορ στο οποίο παραδεχόταν την ανωτερότητα του αντιπάλου του και τώρα, ο Καναδός ανέβασε μια φωτό στο προσωπικό του προφίλ στο twitter από την έπαυλη του στην οποία δεσπόζουν δύο μεγαλοπρεπή πορτραίτα, ένα δικό του και ένα του ΜακΓκρέγκορ.

ad1d6c1959cab7a0971df9a7eb0170c4

Όπως σχολίασε κάτω από τη φωτό: «Πολυτελής διαχρονική τέχνη στο σπίτι μου στο Μπέβερλι Χιλς».

Μάλιστα, ένας follower, αλλά φαν του ΜακΓκρέγκορ έγραψε: «Δεν το καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος, αλλά όλοι οι σπουδαίοι αθλητές σέβονται τους αντιπάλους του διότι χωρίς αυτούς δεν θα ήταν σπουδαίοι. Κλάση!»

Το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι οι συγκεκριμένοι πίνακες χρηματοδοτήθηκαν από τα έσοδα του Μεϊγουέδερ από τον αγώνα. Μόνο το συμβόλαιο για τη συμμετοχή άγγιζε τα 100 εκατ. Δολάρια, ενώ αν σε αυτά προστεθούν τα ποσοστά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις πωλήσεις των εισιτηρίων, τότε τα κέρδη του προσεγγίζουν τα 350 εκατ. Δολάρια.

Οκ, δεν θα δούμε τους πίνακες να εκτίθενται και στο ΜοΜΑ, αλλά την αξία τους την έχουν. Και, κλείνοντας, θα ανάψουμε και μια φυτιλιά εστιάζοντας στη σημειολογία του: σε μια πρώτη ανάγνωση, ναι μεν φαίνεται πως ο Μεϊγουέδερ δίνει αξία στον ηττημένο, ωστόσο αν το καλοσκεφτείς, το πορτραίτο του Ιρλανδού δείχνει «ταπεινωμένο» μπροστά στο αντίστοιχο του μεγάλου νικητή. Εκείνος είναι που έχει στραμμένο το κεφάλι προς την πλευρά του Φλόιντ, εκείνος είναι που αποτυπώνεται να αποδέχεται τη μοίρα του ως καθολικά ηττημένος. Απλά λέμε...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved