Intime Ο Φατίχ Τερίμ έχει ακόμα μία τελευταία ζαριά

Ο Τούρκος προπονητής τα έκανε όλα λάθος και το ματς με την ΑΕΚ είναι ο πρώτος τελικός που δεν πρέπει να χάσει.

Του αρέσει το ρίσκο. Δεν το κρύβει. Ωστόσο όταν το ρίσκο δε σου βγαίνει, τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Μπορεί να εκτεθείς ανεπανόρθωτα και αυτό το ρίσκο να σε “κάψει”. Αυτό συνέβη στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε το “τριφύλλι” με σχηματισμό 4-4-2 και τους Σπόραρ - Ιωαννίδη στην κορυφή. Άφησε τον Πέρεθ στον πάγκο, έβαλε 6άρι τον Κώτσιρα και κάθε κατεβασιά του Δικεφάλου του Βορρά “μύριζε” γκολ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Σκόραρε δύο φορές και έχασε ακόμη μία κλασσική ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ο Τούρκος προπονητής αποφάσισε να κάνει τις αλλαγές που έκαναν μπαμ στο μάτι. Αλλαγή σχεδιασμού στο δουλεμένο 4-3-3, Κώτσιρας δεξί μπακ, Πέρεθ στο κέντρο, Παλάσιος δεξιά στη θέση του Σπόραρ, αριστερό μπακ ο Χουάνκαρ αντί του αρνητικού Μλαντένοβιτς. Οι “πράσινοι” ισορρόπησαν το παιχνίδι, ήταν καλύτεροι, χτύπησαν τον ΠΑΟΚ στη μεγάλη του αδυναμία που είναι τα πλάγια μπακ και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί ίσως να γυρνούσαν την κατάσταση.

 

 

Η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού ήταν μία τακτική ήττα του Φατίχ Τερίμ. Μπορεί ο έμπειρος κόουτς να γυρίσει την κατάσταση και να κατακτήσει τον μεγάλο στόχο της ομάδας; Να πετύχει, δηλαδή, αυτό που υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ο προκάτοχός του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Ας μην ξεχνάμε πως έκατσε στον πάγκο του “τριφυλλιού” για να κερδίζει τα ντέρμπι. Το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής; Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, όχι. 

Ο Φατίχ Τερίμ δεν πρέπει να γίνει το “μαύρο πρόβατο”

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στο δουλεμένο και σίγουρο 4-3-3. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να κυνηγήσει τον τίτλο. Ο Φατίχ Τερίμ πρέπει να αρχίσει να διαβάζει τον αντίπαλο και να χτυπάει στις αδυναμίες του. Αυτό που παρουσιάζει το σύνολο στις 4 γραμμές του γηπέδου είναι αλλοπρόσαλλο και κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. Αυτός είναι και ο λόγος που ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, του έχουν πάρει τον αέρα. 

 

 

Την Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ρίχνει την τελευταία ζαριά του. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Αν ο Φατίχ Τερίμ κατεβάσει ένα δοκιμασμένο και λογικό σύνολο, τότε οι “πράσινοι” ίσως είναι και το οριακό φαβορί. Έχει το μεγαλύτερο κίνητρο την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ δεν χάνεται σε περίπτωση ήττας. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού το θέλουν πάρα πολύ αυτό το πρωτάθλημα. Έχουν το πάθος και τη δίψα. Ο Τούρκος προπονητής ας αφήσει στην άκρη τα πειράματα γιατί πλέον δεν υπάρχουν “κανονάκια”.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved